Brukere online: 3248
Brukere i dag: 39220
Brukere siste 7 dager: 230825
Rabarbrasesongen er her og det er tid for å lage deilige rabarbrakaker.
Denne her er blant de beste jeg har laget og består av myk kakebunn som dekkes med rabarbra, vaniljekrem og smuldredeig.
Kjempelekker kake!
Ingredienser:
Kakebunn:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 250 g hvetemel
Fyll:
♥ 200 g rabarbra (renset vekt)
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
Smuldredeig:
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
Pynt:
♥ 2 ss perlesukker
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Sikt bakepulver, vaniljesukker og mel sammen og vend dette inn i deigen.
Del den rensede rabarbraen i små terninger (ca 1 cm).
Finn frem vaniljekremen.
Lag smuldredeigen ved å ha mel, sukker og vaniljesukker i en food processor sammen med mykt smør. Kjør blandingen sammen.
Ha kakedeigen jevnt utover i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Fordel over halvparten av rabarbraterningene og trykk de lett ned i deigen.
Ha over vaniljekremen.
Dryss resten av rabarbraterningene over vaniljekremen.
Fordel over smuldredeigen.
Dryss over perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 1 time og 15 minutter, til kaken er gyllen på overflaten og gjennomstekt.
Avkjøl kaken en stund i formen til den er kald, før den forsiktig flyttes over på et fat.
Deilig rabarbrakake med vaniljekremfyll!
Tips:
♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem eller hjemmelaget vaniljekrem i kaken. Hvis du bruker hjemmelaget, bør den avkjøles helt før den brukes.
♥ Pass på at du steker kaken lenge nok til at den er gjennomstekt, men ikke for lenge så den blir tørr. Kaken trenger nokså lang steketid for å bli gjennomstekt på grunn av rabarbrabitene og vaniljekremen inni kaken. Du kan dekke over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden hvis du synes kaken blir for mørk på toppen.
♥ Denne kaken trenger ikke særlig tilbehør på grunn av vaniljekrem inni kaken, men du kan gjerne servere vaniljeis eller pisket krem som tilbehør allikevel.
♥ Kaken oppbevares kjølig og godt innpakket i plast så den ikke blir tørr. Den kan fryses.
♥ Se også Blåbærkake med vaniljekrem og smuldretopp.
Håper du fikk lyst til å bake denne nydelige rabarbrakaken, du også.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kakebunn:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 250 g hvetemel
Fyll:
♥ 200 g rabarbra (renset vekt)
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
Smuldredeig:
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
Pynt:
♥ 2 ss perlesukker
Pisk mykt smør og sukker til en luftig smørkrem. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg. Sikt bakepulver, vaniljesukker og mel sammen og vend dette inn i deigen.
Del den rensede rabarbraen i små terninger (ca 1 cm).
Finn frem vaniljekremen.
Lag smuldredeigen ved å ha mel, sukker og vaniljesukker i en food processor sammen med mykt smør. Kjør blandingen sammen.
Ha kakedeigen jevnt utover i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Fordel over halvparten av rabarbraterningene og trykk de lett ned i deigen.
Ha over vaniljekremen.
Dryss resten av rabarbraterningene over vaniljekremen.
Fordel over smuldredeigen.
Dryss over perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 1 time og 15 minutter, til kaken er gyllen på overflaten og gjennomstekt. Avkjøl kaken en stund i formen til den er kald, før den forsiktig flyttes over på et fat.
♥ Du kan bruke ferdigkjøpt vaniljekrem eller hjemmelaget vaniljekrem i kaken. Hvis du bruker hjemmelaget, bør den avkjøles helt før den brukes.
♥ Pass på at du steker kaken lenge nok til at den er gjennomstekt, men ikke for lenge så den blir tørr. Kaken trenger nokså lang steketid for å bli gjennomstekt på grunn av rabarbrabitene og vaniljekremen inni kaken. Du kan dekke over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden hvis du synes kaken blir for mørk på toppen.
♥ Denne kaken trenger ikke særlig tilbehør på grunn av vaniljekrem inni kaken, men du kan gjerne servere vaniljeis eller pisket krem som tilbehør allikevel.
♥ Kaken oppbevares kjølig og godt innpakket i plast så den ikke blir tørr. Den kan fryses.
♥ Se også Blåbærkake med vaniljekrem og smuldretopp.
16 kommentarer
Denne kaken så
Denne kaken så kjempefristende ut! Den må jeg prøve. Men jeg forstod ikke oppskriften helt. Det står at man skal ha halvparten av kakedeigen i formen først, men jeg kan ikke se at det står noe om hva man skal gjøre med den andre halvparten?
Hei, skrivefeil som er
Hei, skrivefeil som er korrigert nå. Takk for beskjed! :-)
24 form ble forliten til min
24 form ble forliten til min kake .
Hei, da hadde du kanskje en
Hei, da hadde du kanskje en form med nokså lave kanter? De fleste kakeformer på 24 cm bør passe til denne porsjonen.
Heisann. Denne så så
Heisann. Denne så så fristende ut at jeg dro sporenstreks ut på rabarbrajakt. Den står i ovnen nå. Brukte en helt vanlig kakeform. Er ikke de 24 cm? Uansett så gikk det fint og nå ser jeg at den hever seg fint og det begynner å dufte... spent på resultatet
Ja, jeg brukte rund form som
Ja, jeg brukte rund form som er 24 cm og det gikk helt fint, men kaken får litt høyde. Håper du ble fornøyd med resultatet! :-)
Hei. Kan denne lages i en
Hei. Kan denne lages i en mindre langpanne og må jeg da beregne mer steketid?
Hei, det spørs hva du mener
Hei, det spørs hva du mener med en mindre langpanne. En liten langpanne som er 20 x 30 er større enn en rund form på 24 cm, så da blir kaken lavere og du trenger kortere steketid.
Hei! Denne kaken så aldeles
Hei! Denne kaken så aldeles nydelig ut! Jeg kan tenke meg at den er ekstra god, dersom den serveres varm/lun! Tror du at det er mulig å lage den dagen før servering, for deretter å varme den litt - enten stekeovn med folie over, eller i micro?
Hei, ja det går nok fint, ja.
Hei, ja det går nok fint, ja. Bare husk at vaniljekremen blir mer flytende når den er varm.
Kaken er supernydelig! :-)
Hei, er det mulig å bytte
Hei, er det mulig å bytte rabarbra med epler i denne oppskriften?
Hei, ja det går absolutt fint
Hei, ja det går absolutt fint an! :-)
Kan jeg bruke rabarbra fra
Kan jeg bruke rabarbra fra fryseren til denne kaken?
Jeg bakte denne kaken med…
Jeg bakte denne kaken med epler i stedet for rabarbra. Den ble ikke helt som forventet da det ble 5/6 deler kakebunn med litt vaniljekrem og crumble på toppen. Eplene forsvant helt :-p
Kaka ble kjempegod, men jeg…
Kaka ble kjempegod, men jeg måtte ha i litt mer væske i deigen, den ble for tørr til at jeg klarte å få en fin deig.
Hvor lenge holder den seg i…
Hvor lenge holder den seg i kjøleskap?
Skriv ny kommentar