Brukere online: 104
Brukere i dag: 1544
Brukere siste 7 dager: 195578
Mince Pies er berømte, engelske julekaker med lange tradisjoner.
Disse søte, små tertene fylles med en mos laget av kokte epler, tørket frukt og krydder som kalles «mincemeat». I Storbrittania får man kjøpt mincemeat ferdig på glass, men det går nokså raskt å lage dette selv.
Mince Pies er veldig dekorative og gjør seg utrolig godt på kakebordet!
Oppskriften gir ca. 20 kaker.
Ingredienser:
Paideig:
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ss melis
♥ 200 g smør
♥ ca. 0,5 dl appelsinjuice
Fyll (Mincemeat):
♥ 1 dl eplejuice eller eplecider
♥ 75 g brunt sukker
♥ 250 g eplebiter
♥ 50 g rosiner
♥ 50 g fiken
♥ 50 g svisker
♥ 50 g cocktailbær
♥ revet skall av 1 sitron
♥ revet skall av 1 appelsin
♥ 1 ts kanel
♥ 0,5 ts muskat
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 0,5 ts nellik
♥ 2 ss brandy eller konjakk
Pensling:
♥ 1 egg
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Fyll (Mincemeat):
Start gjerne med å gjøre klart fyllet:
Ha eplejuice (eller eplecider) i en middels stor kjele sammen med brunt sukker.
Del epler og tørket frukt i mindre biter. Ha alle ingrediensene til fyllet i kjelen og la blandingen småkoke i ca. 30 minutter. Rør av og til og pass på at blandingen ikke svir seg. Det skal bli en tykk, mørk fruktmos.
Avkjøl i kjøleskapet.
Paideig:
Til paideigen has hvetemel og melis i en food processor.
Tilsett smøret og kjør til det smuldrer seg fint i melet.
Tilsett litt appelsinjuice om gangen, og bruk nok appelsinjuice til at deigen samler seg og får en fin, smidig konsistens.
Forming og steking:
Smør små paiformer eller sandkakeformer og kle dem med deig.
Legg i en stor spiseskje fyll.
Kjevle ut resten av deigen og stikk ut stjerner som legges oppå fyllet.
Så fine, små terter!
Pensle over deigen med sammenvispet egg.
Sett kakene på en stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i 10–15 minutter.
Avkjøl kakene før de forsiktig hvelves ut av formene.
Sikt over melis før servering.
Disse små kakene er så dekorative på kakebordet, og er også fine å gi bort i gave!
Fyllet har nydelig smak av frukt, krydder og konjakk... ♥
Tips:
♥ Fyllet kan gjerne lages klart flere dager i forveien. Oppbevares på glass med lokk i kjøleskapet. Får du tak i ferdiglaget Mincemeat på glass (sjekk matmarkeder, delikatesseforretninger eller utenlandske matbutikker), kan du gjerne bruke det i stedet for hjemmelaget.
♥ Kakene er fine å fryse og tiner raskt. Gi dem gjerne et ekstra lite dryss med melis før servering, så ser de nylagde og delikate ut.
♥
Kom skikkelig i julestemning, og kos deg med hjemmelagde, engelske Mince Pies!
Just because it’s Christmas
and at Christmas you tell the truth.
To me, you are
perfect.
♥
(Fra filmen Love Actually)
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Paideig:
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ss melis
♥ 200 g smør
♥ ca. 0,5 dl appelsinjuice
Fyll (Mincemeat):
♥ 1 dl eplejuice eller eplecider
♥ 75 g brunt sukker
♥ 250 g eplebiter
♥ 50 g rosiner
♥ 50 g fiken
♥ 50 g svisker
♥ 50 g cocktailbær
♥ revet skall av 1 sitron
♥ revet skall av 1 appelsin
♥ 1 ts kanel
♥ 0,5 ts muskat
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 0,5 ts nellik
♥ 2 ss brandy eller konjakk
Pensling:
♥ 1 egg
Pynt:
♥ melisdryss
Fyll (Mincemeat):
Start gjerne med å gjøre klart fyllet: Ha eplejuice (eller eplecider) i en middels stor kjele sammen med brunt sukker. Del epler og tørket frukt i mindre biter. Ha alle ingrediensene til fyllet i kjelen og la blandingen småkoke i ca. 30 minutter. Rør av og til og pass på at blandingen ikke svir seg. Det skal bli en tykk, mørk fruktmos.
Avkjøl i kjøleskapet.
Paideig:
Til paideigen has hvetemel og melis i en food processor. Tilsett smøret og kjør til det smuldrer seg fint i melet. Tilsett litt appelsinjuice om gangen, og bruk nok appelsinjuice til at deigen samler seg og får en fin, smidig konsistens.
Forming og steking:
Smør små paiformer eller sandkakeformer og kle dem med deig. Legg i en stor spiseskje fyll.
Kjevle ut resten av deigen og stikk ut stjerner som legges oppå fyllet. Pensle over deigen med sammenvispet egg.
Sett kakene på en stekeplate og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i 10–15 minutter.
Avkjøl kakene før de forsiktig hvelves ut av formene. Sikt over melis før servering.
♥ Fyllet kan gjerne lages klart flere dager i forveien. Oppbevares på glass med lokk i kjøleskapet. Får du tak i ferdiglaget Mincemeat på glass (sjekk matmarkeder, delikatesseforretninger eller utenlandske matbutikker), kan du gjerne bruke det i stedet for hjemmelaget.
♥ Kakene er fine å fryse og tiner raskt. Gi dem gjerne et ekstra lite dryss med melis før servering, så ser de nylagde og delikate ut.
3 kommentarer
Alltid inspirerende å titte
Alltid inspirerende å titte innom her for lekre bakebilder, oppskrifter og en liten historie bak. Gøy å lære om nye julekaker :) Disse så godt ut og må definitivt testes!
Hvor mange laget du ? :)
Hvor mange laget du ? :)
Mincemeat oppskriften er…
Mincemeat oppskriften er litt rart. Mincemeat inneholder alltid nyrefettet (suet) og vanligvis er modnet i flere uker før den brukes, slik at smakene har en sjanse til å blande seg og utvikle seg.
Skriv ny kommentar