Hverdagsvafler


"Hverdager er de flotteste. De er fulle av eventyr."

(Anne-Cath Vestly)

Her har du en enkel og eventyrlig god oppskrift på "Hverdagsvafler", som er raske å lage og som ikke er altfor søte. 

Oppskriften gir ca 10 vaffelplater.

 

Ingredienser:

5 dl hvetemel
0,5 dl sukker
6 dl melk
2 egg
50 g smør


Fremgangsmåte:

Bland mel og sukker. Rør inn melken med stålvisp til du får en jevn og glatt røre. Rør så inn sammenpiskede egg og til slutt smeltet, avkjølt smør. La vaffelrøren svelle i ca 30 min.

Stek gyldne vafler i vaffeljern som pensles med litt smør (eller sprayes med formfett) mellom hver plate.

Spises nystekte med syltetøy!

 

 

Tips:

Vaflene smaker best nystekte. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i flere dager i kjøleskapet. Røren vil da tykne, slik at du kanskje må spe deigen med litt vann eller melk (ca 1/2 dl) og piske den glatt og flytende igjen med en stålvisp.

 

 

- -

HVERDAGEN

Vent til stengetid i verden. Vent
til de blinker med lyset
i alle larmende vertshus og
portieren bukker de siste
prominente gjester ut.

Da hekter hverdagen av seg
det skjoldete forkleet
og lukker seg stille ut tjenerinngangen.
Går ut på de stilnende veiene
under de fykende stjernene
for å finne deg heime.

Og pluselig skinner et lys,
pluselig ser du alt du ikke så -
Gråheten viker for en glans
av gammel heraldikk;
Hverdagen er en fyrste i eksil,
en kjøkkenhåndlanger av
kongelig byrd.
 

(Hans Børli)

 

♥ ♥ ♥ ♥
 

Hverdagsvafler
Ingredienser

5 dl hvetemel
0,5 dl sukker
6 dl melk
2 egg
50 g smør

Fremgangsmåte

Bland mel og sukker. Rør inn melken med stålvisp til du får en jevn og glatt røre. Rør så inn sammenpiskede egg og til slutt smeltet, avkjølt smør. La vaffelrøren svelle i ca 30 min.

Stek gyldne vafler i vaffeljern som pensles med litt smør (eller sprayes med formfett) mellom hver plate.

Spises nystekte med syltetøy!

Tips

Vaflene smaker best nystekte. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i flere dager i kjøleskapet. Røren vil da tykne, slik at du kanskje må spe deigen med litt vann eller melk (ca 1/2 dl) og piske den glatt og flytende igjen med en stålvisp.

 

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift