Brukere online: 1860
Brukere i dag: 37288
Brukere siste 7 dager: 197081
Konfektkaker - verdens beste julekaker mener mange.
Disse konfektkakene lages med hasselnøtter og sjokolade, og er alltid blant de mest populære på småkakefatet.
Jeg synes at kakene er så gode at de godt kan lages ellers på året også!
Oppskriften gir 35-40 småkaker. De er så gode og enkle å lage, så doble gjerne porsjonen! De holder seg fint til jul i en tett kakeboks, og kan også fryses.
175 g smør
175 g sukker
1 egg
1 ts bakepulver
200 g hvetemel
100 g kokesjokolade
75 g hasselnøtter
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Sikt sammen mel og bakepulver og bland inn i deigen. Ha i fint hakket kokesjokolade og finhakkede hasselnøtter til slutt.
Sett små topper av deigen med to teskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn litt avstand mellom kakene, for kakene skal flyte litt utover under stekingen. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 10 minutter. Kakene skal være lett gyldne i kantene. Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
Du kan variere kjeksene ved å bytte kokesjokoladen med melkesjokolade. Hasselnøttene kan byttes ut med mandler eller andre typer nøtter.
Konfektkaker oppbevares i tettsluttet kakeboks og kan også fryses.
Skriv ny kommentar