Brukere online: 2120
Brukere i dag: 34080
Brukere siste 7 dager: 196470
Smuldrepai er enkelt å lage og kan varieres i det uendelige. Denne varianten er nokså original med både stikkelsbær og cashewnøtter i smuldredeigen!
900 g stikkelsbær
2 dl sukker
Smuldredeig:
2,5 dl hvetemel
1 dl sukker
100 g smør
50 g cashewnøtter
Pynt:
1 ss brunt sukker
Ha rensede bær i en stor, ildfast form (28 cm i diameter). Dryss over sukker.
Til smuldredeigen has mel, sukker og svært grovt hakkede cashewnøtter i en bolle. Ha i smeltet smør og bland sammen. Bruk hendene til å smuldre deigen over bærene i formen. Dryss over brunt sukker til slutt.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25-30 min.
"Smuldrepai med stikkelsbær" smaker best samme dag som den er laget.
Se også "Smuldrepai i porsjonsformer".
Skriv ny kommentar