Brukere online: 75
Brukere i dag: 1378
Brukere siste 7 dager: 195578
Annonse: Porsgrunds Porselænsfabrik. Inneholder annonselenker.
Heisan!
Myke, deilige snurrer fylt med vaniljekrem og nonstop tipper jeg slår an hos både store og små på nasjonaldagen!
Jeg har brukt samme type deig som til Verdens beste boller, som gir spesielt luftige og myke boller, men jeg valgte å lage halv porsjon denne gangen som gir ca 15 store, deilige boller.
Vaniljekrem og sjokolade gir deilig smak. De rette fargene får du ved å bruke nonstop med 17. mai-farger!
Ingredienser:
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Fyll:
♥ 4 dl vaniljekrem
♥ 100 g nonstop (hvite, røde, blå)
Pynt:
♥ 3 dl melis
♥ 1-2 ss melk
♥ 100 g nonstop (hvite, røde, blå)
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Deigen kan heves i 30-45 minutter, men det er ikke absolutt nødvendig med denne deigen her.
Kjevle ut deigen til et stor rektangel. Smør på vaniljkremen og dryss over nonstop.
Rull sammen leiven fra langsiden til en fast rull.
Skjær rullen i tykke skiver og legg skivene i store papirformer (se tips). Stikk eventuelt inn noen ekstra nonstop i svingene.
Fordel formene på to stekeplater og la bollene etterheve i 50-60 minutter.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-15 minutter, til de er gylne (se tips). Avkjøl.
Lukter alltid så godt av nystekt gjærbakst!
Som du ser på bildet vil nonstop smelte og farge av under stekingen, derfor blir snurrene finest å se på om de pyntes med melisglasur og flere nonstop.
Lag melisglasur av melis og melk og ringle glasuren over bollene. Dryss over flere nonstop.
NAM!
Tips:
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Det er lurt å steke disse snurrene i papirformer siden vaniljekremfyllet renner litt ut av bollene under stekingen. Med papirformer vil alt holdes på plass under stekingen, og snurrene får fin fasong. Jeg brukte disse fine formene i rødt og blått.
♥ Nonstop i rødt, hvitt og blått fås kjøpt i en rekke matbutikker og kiosker i ukene før 17. mai.
Jeg pleier å kjøpe inn rikelige mengder...
♥ Snurrene kan gjerne lages i forkant og fryses ned frem til 17. mai. Bare ta dem ut av fryseren på morgenen, så tiner de i løpet av et par timer. Det beste er å fryse dem uten glasur og pynte dem før servering, men rekker du ikke dette, går det også å fryse bollene med glasur. Bare husk å ta dem ut av fryseposene i frossen tilstand, så melisglasuren er helt fast når du tar dem ut av posen.
Er ikke dette serviset superfint?
Serviset du ser på bildet er fra Porsgrunds Porselænsfabrik og heter Maxistrå Blå. Jeg synes dette serviset er helt perfekt til 17. mai! Husk at du til og med 16. mai kan kjøpe dette serviset og alt mulig annet av servise, kniver og glass med 40 % rabatt i nettbutikken til Porsgrunds Porselænsfabrik og Hadeland Glassverk (gjelder ikke Bogstad Hvit, Bogstad Strå, Papir, Norgesglasset, Finn, Marie og Kunstglass). For å benytte deg av tilbudet må du følge lenkene til nettbutikkene i dette innlegget og bruke rabattkoden 40P16mai når du handler. Hvis du handler servise eller glass som allerede er rabatterte i nettbutikkene, får du rabatt på rabatt! Hver av nettbutikkene tilbyr fri frakt hvis du handler for over kr 500.
Håper du fikk lyst til å lage noe deilig gjærbakst til 17. mai!
Prøv supergode 17. mai-snurrer med vaniljekrem og nonstop!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Fyll:
♥ 4 dl vaniljekrem
♥ 100 g nonstop (hvite, røde, blå)
Pynt:
♥ 3 dl melis
♥ 1-2 ss melk
♥ 100 g nonstop (hvite, røde, blå)
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Deigen kan heves i 30-45 minutter, men det er ikke absolutt nødvendig med denne deigen her.
Kjevle ut deigen til et stor rektangel. Smør på vaniljkremen og dryss over nonstop.
Rull sammen leiven fra langsiden til en fast rull.
Skjær rullen i tykke skiver og legg skivene i store papirformer (se tips). Stikk eventuelt inn noen ekstra nonstop i svingene.
Fordel formene på to stekeplater og la bollene etterheve i 50-60 minutter.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-15 minutter, til de er gylne (se tips). Avkjøl.
Nonstop smelter og farger av under stekingen, derfor blir snurrene finest å se på om de pyntes med melisglasur og flere nonstop.
Lag melisglasur av melis og melk og ringle glasuren over bollene. Dryss over nonstop.
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Snurrene kan gjerne lages i forkant og fryses ned frem til 17. mai. Bare ta dem ut av fryseren på morgenen, så tiner de i løpet av et par timer. Det beste er å fryse dem uten glasur og pynte dem før servering, men rekker du ikke dette, går det også å fryse bollene med glasur. Bare husk å ta dem ut av fryseposene i frossen tilstand, så melisglasuren er helt fast når du tar dem ut av posen.
Skriv ny kommentar