Ananas dyppet i sjokolade


Fersk ananas dyppet i mørk sjokolade og kokos er herlig sommersnacks!

Tipset har jeg fått av min søteste venninne, Hanne  Heart

 

 

Se også Jordbær dyppet i sjokolade.

 

Ingredienser:

♥ 1 fersk ananas
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 5 ss kokos


Fremgangsmåte:

Rens ananasen for skall og del den opp i passe store biter.

 

 

Først skjærer jeg bort skallet.

 

 

Deretter deler jeg ananasen i skiver og så i trekantede biter.

 

 

Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro (jeg foretrekker sistnevnte).

Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk brettet med bakepapir.

Dypp ananasbitene i den smeltede sjokoladen. Legg bitene på brettet med bakepapiret. Dryss på kokos (se tips).

 

 

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

 


Tips:

♥ Du kan varierer med mørk og lys kokesjokolade. Melkesjokolade kan også brukes. Personlig foretrekker jeg lys kokesjokolade. Bruk vegansk sjokolade hvis du ønsker det. 

♥ Husk å drysse på kokosen før sjokoladen har stivnet, slik at kokosen fester seg godt til sjokoladen.

♥ Ananasen smaker selvfølgelig aller best samme dag den er skjært opp, men det går også fint å lage ananasbitene kvelden før servering og la bitene med sjokolade stå i kjøleskapet over natten. Ananasbitene bør stå kaldt helt frem til servering.

 

Dette må du prøve - så godt!

 

 

Saftig, sommerlig og eksotisk  Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ananas dyppet i sjokolade
Ingredienser

♥ 1 fersk ananas
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)
♥ 5 ss kokos

Fremgangsmåte

Rens ananasen for skall og del den opp i passe store biter.

Smelt sjokoladen. Dette kan gjøres over vannbad eller i mikro (jeg foretrekker sistnevnte).

Finn frem et brett som passer i kjøleskapet og dekk brettet med bakepapir.

Dypp ananasbitene i den smeltede sjokoladen. Legg bitene på brettet med bakepapiret. Dryss på kokos (se tips).

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Tips

♥ Du kan varierer med mørk og lys kokesjokolade. Melkesjokolade kan også brukes. Personlig foretrekker jeg lys kokesjokolade. Bruk vegansk sjokolade hvis du ønsker det. 

♥ Husk å drysse på kokosen før sjokoladen har stivnet, slik at kokosen fester seg godt til sjokoladen.

♥ Det går fint å lage ananasbitene kvelden før servering og la bitene stå i kjøleskapet over natten. Ananasen bør stå kaldt helt frem til servering.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift