Brukere online: 1686
Brukere i dag: 39233
Brukere siste 7 dager: 196136
Hei alle sammen!
Håper helgen har vært bra så langt. Jeg pakker kofferten og er på vei hjem til Oslo etter begivenhetsrike dager på Etnemarknaden, der blant annet gårsdagen gikk med til å lage og servere 700 dessert- og kakeporsjoner under kokke-arrangementet "Etnir Duggurd"! Alt av mat og kaker ble utsolgt en halvtime før tiden, så dette ble en stor suksess!
Nå nærmer hverdagene seg for alvor, men husk at august fortsatt er en sommermåned da dere...
I august er det mange som sylter og safter for å kunne bevare sommersmakene utover høsten. En nydelig, liten vri på det hjemmelagde jordbærsyltetøyet får du om du koker det sammen med en vaniljestang!
Definitivt smak av sommer!
Ingredienser:
♥ 500 g jordbær
♥ 150 g syltesukker
♥ 1 vaniljestang
Fremgangsmåte:
Rens jordbærene og del dem i store biter. Ha bærene i en kjele sammen med syltesukkeret.
Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og vaniljestangen i kjelen.
La blandingen stå i kjøleskapet i 1 time. Bærene vil da ha saftet seg noe.
Rør rundt og varm opp blandingen på middels varme. La syltetøyet småkoke i et par minutter mens du rører hele tiden.
Ta kjelen av platen og fjern den hele vaniljestangen.
Avkjøl syltetøyet noe før du har det på rent syltetøyglass eller serveringsskål.
PS: Hvis du vil, kan du la vaniljestangen bli liggende i syltetøyet så det fortsetter å avgi smak også under oppbevaring av syltetøyet.
Tips:
♥ Syltesukker inneholder pektin som gjør at syltetøyet tykner litt mer enn om du bruker vanlig sukker. Syltesukker fås kjøpt i de flest store matbutikkene.
♥ Syltetøyet holder seg godt i 4-5 dager om du oppbevarer det i kjøleskapet.
♥ Vil du oppbevare det lenger, anbefaler jeg å ha det i plastbokser som du legger i fryseren.
♥ Oppskriften gir 1 stort syltetøyglass. Det er ikke noe i veien for å gange opp porsjonen hvis du vil lage mer syltetøy når du først er i gang.
Se også denne oppskriften på hjemmelaget Jordbærsyltetøy som er uten vanilje.
Alle oppskriftene mine på syltetøy finner du HER.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g jordbær
♥ 150 g syltesukker
♥ 1 vaniljestang
Rens jordbærene og del dem i store biter. Ha bærene i en kjele sammen med syltesukkeret.
Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene på innsiden. Ha både vaniljefrø og vaniljestangen i kjelen.
La blandingen stå i kjøleskapet i 1 time. Bærene vil da ha saftet seg noe.
Rør rundt og varm opp blandingen på middels varme. La syltetøyet småkoke i et par minutter mens du rører hele tiden.
Ta kjelen av platen og fjern den hele vaniljestangen.
Avkjøl syltetøyet noe før du har det på rent syltetøyglass eller serveringsskål.
♥ Syltesukker inneholder pektin som gjør at syltetøyet tykner litt mer enn om du bruker vanlig sukker. Syltesukker fås kjøpt i de flest store matbutikkene.
♥ Syltetøyet holder seg godt i 4-5 dager om du oppbevarer det i kjøleskapet.
♥ Vil du oppbevare det lenger, anbefaler jeg å ha det i plastbokser som du legger i fryseren.
♥ Oppskriften gir 1 stort syltetøyglass. Det er ikke noe i veien for å gange opp porsjonen hvis du vil lage mer syltetøy når du først er i gang.
2 kommentarer
Besöker din blogg VARJE DAG
Besöker din blogg VARJE DAG och varje dag dreglar jag :(
Jordber det er godt
Jordber det er godt
Skriv ny kommentar