Brukere online: 68
Brukere i dag: 1444
Brukere siste 7 dager: 195577
Bak en kake med jordbær nå som jordbærene er på sitt aller beste!
Denne enkle jordbærterten består av en kjeksaktig mørdeigsbunn som dekkes med mascarponekrem og masse søte jordbær.
Mørdeigsbunnen kjevles rett på platen og trenger ikke lange steketiden. Mascarponekremen smakes til med vanilje og passer utrolig godt til bærene.
Den perfekte feriekaken, som er nydelig og sommerlig i all sin enkelhet!
Ingredienser:
Mørdeigsbunn:
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g fin sammalt hvete
♥ 3 ss sukker
♥ 125 g smør
♥ 1 ss epleeddik
♥ 2 ss vann
Pensling:
♥ 1 egg
Mascarponekrem:
♥ 500 g mascarpone
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
Pynt:
♥ 500 g jordbær
♥ 1 ss sukker
♥ 1 dl jordbærsyltetøy
Fremgangsmåte:
Ha hvetemel, sammalt mel, sukker og smør i en food processor og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg i det tørre. Rør eddik og vann sammen og tilsett. Kjør blandingen videre til deigen samler seg. Klem den sammen, pakk den inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i 1 time.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut direkte på et stykke bakepapir til en oval firkant (bruk eventuelt litt ekstra hvetemel til utkjevlingen ved behov). Prikk bunnen med en gaffel.
Pensle over deigen med sammenvispet egg.
Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 minutter, til den er gyllenbrun og gjennomstekt.
Avkjøl kakebunnen til den er helt kald.
Del jordbærene i skiver og legg dem i en skål. Dryss over sukker og sett skålen i kjøleskapet i 30 minutter. Dette gjør at jordbærene blir blanke og safter seg litt.
Pisk sammen mascarpone, sukker og vanilje til en deilig mascarponekrem.
Bre mascarponekremen over den avkjølte bunnen.
Dekk med jordbærskiver.
Tett i tett i en pent mønster.
Varm opp jordbærsyltetøyet i mikrobølgeovnen slik at det blir tyntflytende og ringle syltetøyet over jordbærene.
Jeg bruker enkelt og greit bare en spiseskje og øser jordbærsyltetøyet over jordbærene.
Del kaken i firkanter og server den nylaget.
Mange deilige jordbærkakestykker!
KAKE SOM SMAKER AV SOMMER!
Tips:
♥ Det går greit å lage mørdeigsbunnen klar dagen i forveien, men du bør servere kaken samme dag som mørdeigsbunnen dekkes med mascarponekrem og jordbær, slik at den beholder sin sprøe konsistens.
Den sprøe kakebunnen og den tykke mascarponekremen gjør at denne jordbærkaken er noe helt for seg selv.
Jeg hadde i hvert fall ikke smakt noe lignende tidligere, og ble veldig positivt overrasket.
Enkle, men deilig sommersmaker!
Perfekt nå i juli!
Bruk norske jordbær hvis du får tak i, og jordbærsyltetøy av god kvalitet.
Nam, nydelig kake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Mørdeigsbunn:
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g fin sammalt hvete
♥ 3 ss sukker
♥ 125 g smør
♥ 1 ss epleeddik
♥ 2 ss vann
Pensling:
♥ 1 egg
Mascarponekrem:
♥ 500 g mascarpone
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
Pynt:
♥ 500 g jordbær
♥ 1 ss sukker
♥ 1 dl jordbærsyltetøy
Ha hvetemel, sammalt mel, sukker og smør i en food processor og kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg i det tørre. Rør eddik og vann sammen og tilsett. Kjør blandingen videre til deigen samler seg. Klem den sammen, pakk den inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i 1 time.
Ta deigen ut av kjøleskapet og kjevle den ut direkte på et stykke bakepapir til en oval firkant (bruk eventuelt litt ekstra hvetemel til utkjevlingen ved behov). Prikk bunnen med en gaffel. Pensle over deigen med sammenvispet egg. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 15 minutter, til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Avkjøl.
Del jordbærene i skiver og legg dem i en skål. Dryss over sukker og sett skålen i kjøleskapet i 30 minutter. Dette gjør at jordbærene blir blanke og safter seg litt.
Pisk sammen mascarpone, sukker og vanilje til en deilig mascarponekrem. Bre mascarponekremen over den avkjølte bunnen. Dekk med jordbærskiver.
Varm opp jordbærsyltetøyet i mikrobølgeovnen slik at det blir tyntflytende og ringle syltetøyet over jordbærene. Del kaken i firkanter og server den nylaget.
♥ Det går greit å lage mørdeigsbunnen klar dagen i forveien, men du bør servere kaken samme dag som mørdeigsbunnen dekkes med mascarponekrem og jordbær, slik at den beholder sin sprøe konsistens.
Skriv ny kommentar