Focaccia med løk


Hei,

Her kommer oppskriften på en utrolig god Focaccia med løk som jeg lagde i helgen. Inspirasjon fikk jeg da jeg besøkte restauranten Carmine's i New York i høstferien. Der serverte de en stor kurv med to typer focaccia før maten: Focaccia med pizzatopping (det må jeg lage en annen gang) og Focaccia med løk. Datteren min likte best den første, mens jeg digget focacciaen med løk. Det er jo dumt å spise seg mett på brød før maten kommer, men denne gangen var det verdt det... Yum   

Nå i helgen prøvde jeg å gjenskape Focaccia med løk på mitt eget kjøkken, og det ble vel så godt som på restauranten i New York! 

 

 

Oppskriften er beregnet på stor langpanne. 

 

Ingredienser:

Hvetedeig:
♥ 50 g gjær
♥ 1 liter lunkent vann
♥ 1 ts sukker
♥ 3 ss olivenolje (se tips)
♥ 1 ts salt
♥ 2 liter hvetemel

Marinert løk:
♥ 1 stor løk
♥ 0,5 dl olivenolje (se tips)
♥ 0,5 dl hvitvinseddik
♥ 1 ts maldonsalt

Topping:
♥ 1 dl olivenolje (se tips)
♥ 1 ss tørket basilikum
♥ 1-2 ss maldonsalt


Fremgangsmåte:

Gjærdeig:

Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker og olivenolje. Bland så inn hvetemelet og salt. Elt deigen med kjøkkenmaskin i 5-10 minutter. Deigen skal være temmelig bløt i konsistensen. La den heve i 1 time. 

Marinert løk:

Mens deigen hever, kan du gjøre klar løken: Skrell den og del den i tynne skiver. Ha løkskivene i en ildfast form og hell over olivenolje og eddik og dryss på litt salt.

 

 

Bland godt rundt og sett i stekeovn som er varmet opp til 220°C. La løken stå der i 10-15 minutter, til du ser at den har blitt myk. Ta ut av ovnen og avkjøl.

Focacciaen:

Dekk en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir. Hell den hevede deigen over i langpannen. Ha olivenolje på fingrene, og press deigen utover i langpannen i et jevnt lag (se tips).

 

 

Lag deretter fordypninger i deigen med fingrene og hell over resten av olivenoljen. 

Dryss over tørket basilikum og maldonsalt. 

 

 

Fordel løkringene jevnt over hele deigen.

 

 

La focacciaen stå og etterheve i 30 minutter.

Stek den så midt i ovnen ved 220°C i 35-40 minutter, til focacciaen er gyllen og gjennomstekt.

 

 

Avkjøl og del i firkanter før servering. 

 


 

Tips:

♥ Denne deigen skal bli løs og klissete. For å få deigen utover i langpannen, lønner det seg å ha masse olje på fingrene, så henger ikke deigen seg fast i fingrene.

♥ For god smak, bruk helst olivenolje av god kvalitet. 

♥ Focaccia du måtte få til overs, kan fryses. Ved tining bør du varme opp focacciabitene litt i ovnen, så smaker de som nystekte igjen. 

♥ Du finner flere varianter av focaccia her på bloggen, se alle samlet HER.

 

 

Server gjerne sammen med hjemmelaget tzatziki (og oliven og biter parmesan) som jeg har gjort her... ♥  

 

 

Å, nam...! 

 Yum  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Focaccia med løk
Ingredienser

Hvetedeig:
♥ 50 g gjær
♥ 1 liter lunkent vann
♥ 1 ts sukker
♥ 3 ss olivenolje (se tips)
♥ 1 ts salt
♥ 2 liter hvetemel

Marinert løk:
♥ 1 stor løk
♥ 0,5 dl olivenolje (se tips)
♥ 0,5 dl hvitvinseddik
♥ 1 ts maldonsalt

Topping:
♥ 1 dl olivenolje (se tips)
♥ 1 ss tørket basilikum
♥ 1-2 ss maldonsalt

Fremgangsmåte

Gjærdeig:
Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker og olivenolje. Bland så inn hvetemelet og salt. Elt deigen med kjøkkenmaskin i 5-10 minutter. Deigen skal være temmelig bløt i konsistensen. La den heve i 1 time.

Marinert løk:
Mens deigen hever, kan du gjøre klar løken: Skrell den og del den i tynne skiver. Ha løkskivene i en ildfast form og hell over olivenolje og eddik og dryss på litt salt. Bland godt rundt og sett i stekeovn som er varmet opp til 220°C. La løken stå der i 10-15 minutter, til du ser at den har blitt myk. Ta ut av ovnen og avkjøl.

Focacciaen:
Dekk en stor langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir. Hell den hevede deigen over i langpannen. Ha olivenolje på fingrene, og press deigen utover i langpannen i et jevnt lag (se tips). Lag deretter fordypninger i deigen med fingrene og hell over resten av olivenoljen.

Dryss over tørket basilikum og maldonsalt. Fordel løkringene jevnt over hele deigen.

La focacciaen stå og etterheve i 30 minutter. Stek den så midt i ovnen ved 220°C i 35-40 minutter, til focacciaen er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl og del i firkanter før servering.

Tips

♥ Denne deigen skal bli løs og klissete. For å få deigen utover i langpannen, lønner det seg å ha masse olje på fingrene, så henger ikke deigen seg fast i fingrene.

♥ For god smak, bruk helst olivenolje av god kvalitet. 

♥ Focaccia du måtte få til overs, kan fryses. Ved tining bør du varme opp focacciabitene litt i ovnen, så smaker de som nystekte igjen. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift