Dansk jordbærkake (Jordbærkage)

God julikveld, kjære dere! 

Dette er en så utrolig god jordbærkake! En myk, marsipanaktig mandelbunn dekkes først med et lag sjokolade og deretter en nydelig mascarponekrem (eller hjemmelaget vaniljekrem, se tipsfeltet nedenfor). På toppen dekkes kaken med friske jordbær og et dryss grønne pistasjnøtter.

 

 

Dansk "jordbærkage" er en sommerlig klassiker, som du virkelig burde prøve ut! 

Se også langpanneversjonen av denne kaken, som passer hvis du skal ha stort selskap: Dansk jordbærkake i langpanne.

 

 

Ingredienser:

Mazarinkake:
♥ 250 g råmarsipan (se tips)
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
♥ 4 store egg
♥ 65 g hvetemel

Sjokoladelag:
♥ 30 g smør
♥ 200 g kokesjokolade

Mascarponekrem:
♥ 250 g mascarpone
♥ 4 dl kremfløte
♥ 1,5 dl melis
♥ 1 ts vaniljepasta

Pynt:
♥ 300 g jordbær
♥ 1 dl pistasjnøtter

 

Fremgangsmåte:

Mazarinkake: 

Ha oppelt råmarsipan, sukker, mykt smør og eggene i en food processor. Kjør på full hastighet helt til du får en glatt og klumpfri masse. Ha massen i en bakebolle og vend i hvetemelet.

Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i ca 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Dekk til kaken med et stykke matpapir på slutten av steketiden dersom den begynner å bli for mørk på toppen.

Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Legg kaken på et passende fat.


Sjokoladelag:

Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett sjokoladen oppdelt i små biter og la den smelte på svak varme. Rør blandingen jevn.

Bre den smeltede sjokoladen over kaken. 

 

 

Sett kaken i kjøleskapet i minst 45 minutter, til sjokoladen har stivnet. 


Mascarponekrem: 

Ha mascarponeost, kremfløte, melis og vaniljepasta i en bolle og pisk til du får en tykk krem.

 

 

Bre mascarponekremen over kaken.

 


Sett kaken tilbake i kjøleskapet.


Pynt:

Gjør klar pistasjnøttene ved å legge dem i kokende varmt vann i noen minutter slik at skallet løsner. Gni skallet av pistasjnøttene slik at de blir grønne og fine. Tørk dem og hakk dem grovt.

Rens jordbærene og del dem i skiver.

Ta kaken ut av kjøleskapet og pynt den med friske jordbær.

 

 

Dryss over pistasjnøttene.

 

 

 

Vidunderlig god jordbærkake! 

 

 

 

Mandelbunnen er så myk, og mascarponekremen nydelig! 

 

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du bruker råmarsipan (ekte marsipan) i kakebunnen, som har høyt mandelinnhold. Dette er lilla pakning fra Odense. Ikke bruk vanlig figurmarsipan, for den tåler ikke steking. 

♥ Det går fint å lage mazarinkaken klar dagen i forveien. La den i så fall stå kjølig og innpakket i plast slik at den holder seg myk. 

♥ Kaken bør serveres samme dag den er pyntet med mascarponekrem og jordbær. 

♥ Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene.

♥ VANILJEKREM I STEDET FOR MASCARPONEKREM:
Dansk jordbærkake lages opprinnelig med et tykt lag vaniljekrem, så det er ikke noe i veien for å bytte ut mascarponekremen med vaniljekrem. Bruk i så fall oppskrift på Hjemmelaget vaniljekrem. La vaniljekremen avkjøles til dagen etter og bland den deretter med 3 dl pisket kremfløte så du får en tykk og luftig vaniljekrem. 

 

 

Dette er en vidunderlig god kake - en skikkelig favorittkake! 

 

 

Enjoy! 

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Dansk jordbærkake (Jordbærkage)
Ingredienser

Mazarinkake:
♥ 250 g råmarsipan (se tips)
♥ 250 g sukker
♥ 250 g smør
♥ 4 store egg
♥ 65 g hvetemel

Sjokoladelag:
♥ 30 g smør
♥ 200 g kokesjokolade

Mascarponekrem:
♥ 250 g mascarpone
♥ 4 dl kremfløte
♥ 1,5 dl melis
♥ 1 ts vaniljepasta

Pynt:
♥ 300 g jordbær
♥ 1 dl pistasjnøtter

Fremgangsmåte

Mazarinkake: 
Ha oppelt råmarsipan, sukker, mykt smør og eggene i en food processor. Kjør på full hastighet helt til du får en glatt og klumpfri masse. Ha massen i en bakebolle og vend i hvetemelet.

Hell deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i ca 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Dekk til kaken med et stykke matpapir på slutten av steketiden dersom den begynner å bli for mørk på toppen.

Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Legg kaken på et passende fat.

Sjokoladelag:
Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett sjokoladen oppdelt i små biter og la den smelte på svak varme. Rør blandingen jevn.

Bre den smeltede sjokoladen over kaken. 

Sett kaken i kjøleskapet i minst 45 minutter, til sjokoladen har stivnet. 

Mascarponekrem: 
Ha mascarponeost, kremfløte, melis og vaniljepasta i en bolle og pisk til du får en tykk krem.

Bre mascarponekremen over kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet.

Pynt:
Gjør klar pistasjnøttene ved å legge dem i kokende varmt vann i noen minutter slik at skallet løsner. Gni skallet av pistasjnøttene slik at de blir grønne og fine. Tørk dem og hakk dem grovt.

Rens jordbærene og del dem i skiver.

Ta kaken ut av kjøleskapet og pynt den med friske jordbær. Dryss over pistasjnøttene.

Tips

♥ Det er viktig at du bruker råmarsipan (ekte marsipan) i kakebunnen, som har høyt mandelinnhold. Dette er lilla pakning fra Odense. Ikke bruk vanlig figurmarsipan, for den tåler ikke steking. 

♥ Det går fint å lage mazarinkaken klar dagen i forveien. La den i så fall stå kjølig og innpakket i plast slik at den holder seg myk. 

♥ Kaken bør serveres samme dag den er pyntet med mascarponekrem og jordbær. 

♥ Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene.

♥ VANILJEKREM I STEDET FOR MASCARPONEKREM:
Dansk jordbærkake lages opprinnelig med et tykt lag vaniljekrem, så det er ikke noe i veien for å bytte ut mascarponekremen med vaniljekrem. Bruk i så fall oppskrift på Hjemmelaget vaniljekrem. La vaniljekremen avkjøles til dagen etter og bland den deretter med 3 dl pisket kremfløte så du får en tykk og luftig vaniljekrem. 

4 kommentarer

Jeg sliter veldig med bunnen. Har bare varmluftsovn, prøvd på både 160 og 170 grader hvor den har stått i 1 time uten å være ferdig? Det renner smør ut av formen og svært klissete. Forstår bare ikke hva jeg gjør galt, noe forslag? Alle andre kaker får jeg fint til, men denne er rett og slett umulig. Deigete i midten, full i smør på bunn og topp.

Hei. Er det mulig å gjøre denne kaken lavkarbo eller glutenfri ved å erstatte hvetemelet? Har du tanker om hva slags mel man kan erstatte med her?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift