Piña Colada Mocktail

Denne alkoholfrie versjonen av Piña Colada er så god og enkel å lage! 

Den opprinnelige drinken lages med kokoskrem og kokosmelk, ananasjuice og rom. 

Her har jeg sløyfet rom og kokoskrem, og bruker masse fersk ananas og lime i tillegg til ananasjuice. 

 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl ananasbiter (se tips)
♥ 1,5 dl ananasjuice
♥ 1,5 dl kokosmelk
♥ 1,5 dl sukkerlake (se tips)
♥ 0,5 dl limejuice
♥ 1 dl sodavann (kan sløyfes)

Pynt:
♥ fersk ananas
♥ litt eggehvite og myntesukker (kan sløyfes, se tips)

 

Fremgangsmåte:

Hvis du vil, kan du starte å pynte glassene med myntesukker:
Stryk da litt eggehvite øverst langsmed kanten av glasset og press på myntesukker, slik at myntesukkeret fester seg til glasskanten.

 

 

 

Skjær også til anansbiter som pynt på glassene og finn frem tykke sugerrør (se tips).

Til drinken: 

Rens ananas og del i biter hvis du bruker fersk ananas. 

 

 

 

Ha ananasbiter i en food processor sammen med ananasjuice og kokosmelk.

 

 

 

Kjør dette til en jevn masse. 

Smak til med sukkerlake og limejuice. 

Fordel dette i glassene, og hell eventuelt en liten skvett sodavann i hvert glass for å få drinken til å bruse opp.

 

 

Deilig alokoholfri Piña Colada Mocktail som alle i familien kan kose seg med! 

 

 

Tips:

Myntesukker lages av mynteblader som moses sammen med sukker og deretter tørkes i ovnen. Oppskrift på dette kommer snart! Smile 

♥ Sukkerlake: Mange drinker inneholder sukkerlake, så dette er greit å lage klart på forhånd og oppbevare i kjøleskapet. Sukkerlake lages ved å varme opp like deler vann og sukker, for eksempel 3 dl vann og 3 dl sukker. La blandingen koke opp slik at sukkeret smelter helt. Ta deretter kjelen av platen og la sukkerlaken bli helt kald. Det beste er å helle sukkerlaken på en flaske eller krukke med lokk og oppbevare i kjøleskapet, så er sukkerlaken klar og kald til når du vil bruke den. 

Sodavann er kun tilsatt for å få litt bobler øverst på glasset, men kan gjerne sløyfes. Du kan i stedet bruke litt farris eller annen type kullsyrigholdig vann. Eller du kan bruke sitronbrus. 

 

 

Sitronbrus: Sukkerlake og sodavann kan byttes ut med 2,5 dl sitronbrus. 

Ananas: Jeg brukte her fersk ananas. Du kan i stedet gjerne bruke frosne ananasbiter, som fås kjøpt i velassorterte matbutikker. 

♥ Siden det er fersk ananas i denne drinken, kan det være en fordel å bruke litt tykke sugerør! 

♥ Frozen Piña Colada Mocktail: Bruk frosne ananasbiter og i tillegg kan du ha noen isbiter i food processoren når du mikser drinken sammen.

♥ Likevel lyst til å tilsette en skvett alkohol? Dropp soda og en del av sukkervannet, og tilsett i stedet en skvett Malibu rom, som kjøpes på polet. Men da er det såklart IKKE noen mocktail lenger. Wink  

 

 

Se også Piña Colada-smoothie her på Det søte liv.

Lyst på kake i stedet? Se oppskrift på Piña Colada Cheesecake Bars

 

 

Ha en fortsatt fortreffelig helg! 

  Smile chrome  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Piña Colada Mocktail
Ingredienser

♥ 5 dl ananasbiter (se tips)
♥ 1,5 dl ananasjuice
♥ 1,5 dl kokosmelk
♥ 1,5 dl sukkerlake (se tips)
♥ 0,5 dl limejuice
♥ 1 dl sodavann (kan sløyfes)

Pynt:
♥ fersk ananas
♥ litt eggehvite og myntesukker (kan sløyfes, se tips)

Fremgangsmåte

Hvis du vil, kan du starte å pynte glassene med myntesukker:
Stryk da litt eggehvite øverst langsmed kanten av glasset og press på myntesukker, slik at myntesukkeret fester seg til glasskanten.

Skjær også til anansbiter som pynt på glassene og finn frem tykke sugerrør (se tips).

Til drinken: 

Ha ananasbiter i en food processor sammen med ananasjuice og kokosmelk. Kjør dette til en jevn masse. 

Smak til med sukkerlake og limejuice. 

Fordel dette i glassene, og hell eventuelt en liten skvett sodavann i hvert glass for å få drinken til å bruse opp.

Tips

Myntesukker lages av mynteblader som moses sammen med sukker og deretter tørkes i ovnen. Oppskrift på dette kommer snart! Smile 

♥ Sukkerlake: Mange drinker inneholder sukkerlake, så dette er greit å lage klart på forhånd og oppbevare i kjøleskapet. Sukkerlake lages ved å varme opp like deler vann og sukker, for eksempel 3 dl vann og 3 dl sukker. La blandingen koke opp slik at sukkeret smelter helt. Ta deretter kjelen av platen og la sukkerlaken bli helt kald. Det beste er å helle sukkerlaken på en flaske eller krukke med lokk og oppbevare i kjøleskapet, så er sukkerlaken klar og kald til når du vil bruke den. 

Sodavann er kun tilsatt for å få litt bobler øverst på glasset, men kan gjerne sløyfes. Du kan i stedet bruke litt farris eller annen type kullsyrigholdig vann. Eller du kan bruke sitronbrus. 

Sitronbrus: Sukkerlake og sodavann kan byttes ut med 2,5 dl sitronbrus. 

Ananas: Jeg brukte her fersk ananas. Du kan i stedet gjerne bruke frosne ananasbiter, som fås kjøpt i velassorterte matbutikker. 

♥ Siden det er fersk ananas i denne drinken, kan det være en fordel å bruke litt tykke sugerør! 

♥ Frozen Piña Colada Mocktail: Bruk frosne ananasbiter og i tillegg kan du ha noen isbiter i food processoren når du mikser drinken sammen.

♥ Likevel lyst til å tilsette en skvett alkohol? Dropp soda og en del av sukkervannet, og tilsett i stedet en skvett Malibu rom, som kjøpes på polet. Men da er det såklart IKKE noen mocktail lenger. Wink  

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift