Brukere online: 315
Brukere i dag: 866
Brukere siste 7 dager: 200588
Rossini er en populær variant av den berømte, italienske drinken Bellini, der fersken er byttet ut med jordbær. Mens Bellini er oppkalt etter den italienske maleren Giovanni Bellini, er Rossini oppkalt etter den italienske komponisten Gioachino Rossini.
Jordbærpuréen blandes med prosecco, som gir en lett og sprudlende drink. Det går fint å bruke alkoholfrie bobler dersom du foretrekker det.
Rossini er populær å servere i sommerselskap, men den vakre rødfargen gjør at drinken også egner seg veldig godt til jul.
Denne porsjonen passer til 1 flaske prosecco og gir ca. 6 drinker.
(Se tipsfeltet nedenfor for en porsjon som passer til 1 glass.)
Ingredienser:
♥ 200 g jordbær (se tips)
♥ 0,5 dl sukker
♥ saft av en halv sitron
♥ 1 flaske prosecco (se tips)
Fremgangsmåte:
Hvis du vil servere drinken til flere, lønner det seg å gjøre klar jordbærmosen i forkant.
Rens jordbærene og ha dem i en food processor sammen med sukker og sitronsaft.
Kjør blandingen sammen til en glatt mos.
Press mosen gjennom en sikt (da unngår du grumsete drink).
Oppbevar jordbærmosen kjølig.
Ved servering fylles et par spiseskjeer jordbærpuré i champagneglass.
Fyll opp glasset med prosecco (hell forsiktig, litt og litt, for å unngå at det bruser opp for mye).
Pynt gjerne glassene med noen små, hele jordbær.
Serveres straks.
Eating, loving, singing, and digesting are, in truth, the four acts of the comic opera known as life,
and they pass like bubbles of a bottle of champagne.
Whoever lets them break without having enjoyed them is a complete fool.
Gioachino Rossini
♥
Tips:
♥ Hvis du vil lage kun en liten porsjon, kan du bruke følgende mengde per glass:
Til 1 glass:
3 jordbær
1 ts sukker
1 ts sitronsaft
125 ml prosecco
♥ Det blir klart best smak med søte, ferske jordbær, men utenom jordbærsesongen går det greit å bruke frosne jordbær, som tines før de moses med sukker og sitronsaft.
♥ Det skal ikke være isbiter i denne drinken, så sørg for at både jordbærmosen og proseccoen er skikkelig kald. Ha gjerne glassene en stund i kjøleskapet også, så de er kalde før du skal bruke dem.
♥ Siden dette er en italiensk drikk, skal boblene helst komme fra prosecco. Bruker du i stedet champagne, kalles drinken for "Rossini Royale".
♥ Som sagt er Rossini en variant av den enda mer berømte Bellini, som lages med ferskenpuré. Puccini lager man ved å bytte ut ferskenpuré med mandarinpuré, og Tintoretto ved å bytte ut ferskenpuré med granateplejuice. Se også oppskrift på Mimosa (appelsinjuice og champagne/prosecco), Mimosa med pasjonsfrukt og Poinsettia (Mimosa med tranebær).
♥ Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige.
♥ Rossini Mocktail: Alkoholfri Rossini får du ved å bytte ut prosecco med alkoholfrie bobler eller bruk club soda, farris eller sitronbrus.
Ha en deilig lørdag! 😀💖
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g jordbær (se tips)
♥ 0,5 dl sukker
♥ saft av en halv sitron
♥ 1 flaske prosecco (se tips)
Hvis du vil servere drinken til flere, lønner det seg å gjøre klar jordbærmosen i forkant.
Rens jordbærene og ha dem i en food processor sammen med sukker og sitronsaft. Kjør blandingen sammen til en glatt mos.
Press mosen gjennom en sikt (da unngår du grumsete drink).
Oppbevar jordbærmosen kjølig.
Ved servering fylles et par spiseskjeer jordbærpuré i champagneglass. Fyll opp glasset med prosecco (hell forsiktig, litt og litt, for å unngå at det bruser opp for mye).
Serveres straks.
♥ Hvis du vil lage kun en liten porsjon, kan du bruke følgende mengde per glass:
Til 1 glass:
3 jordbær
1 ts sukker
1 ts sitronsaft
125 ml prosecco
♥ Det blir klart best smak med søte, ferske jordbær, men utenom jordbærsesongen går det greit å bruke frosne jordbær, som tines før de moses med sukker og sitronsaft.
♥ Det skal ikke være isbiter i denne drinken, så sørg for at både jordbærmosen og proseccoen er skikkelig kald. Ha gjerne glassene en stund i kjøleskapet også, så de er kalde før du skal bruke dem.
♥ Siden dette er en italiensk drikk, skal boblene helst komme fra prosecco. Bruker du i stedet champagne, kalles drinken for "Rossini Royale".
♥ Som sagt er Rossini en variant av den enda mer berømte Bellini, som lages med ferskenpuré. Puccini lager man ved å bytte ut ferskenpuré med mandarinpuré, og Tintoretto ved å bytte ut ferskenpuré med granateplejuice. Se også oppskrift på Mimosa (appelsinjuice og champagne/prosecco), Mimosa med pasjonsfrukt og Poinsettia (Mimosa med tranebær).
♥ Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige.
♥ Rossini Mocktail: Alkoholfri Rossini får du ved å bytte ut prosecco med alkoholfrie bobler eller bruk club soda, farris eller sitronbrus.
Skriv ny kommentar