Brukere online: 1106
Brukere i dag: 31270
Brukere siste 7 dager: 168205
Mimosa er en lett og sommerlig cocktail, som gjerne serveres som velkomstdrink i hageselskaper, brylluper eller når du entrer første klasse i et fly (ja, det er lov å drømme, ikke sant..? )
Drinken er såpass mild at den passer bra å servere tidlig på dagen. Og ønsker du å ha drikken helt alkoholfri, er det jo kjekt at det finnes alkoholfri champis! 😊
Den originale versjonen av Mimosa består av appelsinjuice og champagne. Personlig foretrekker jeg å bruke prosecco fremfor champagne, som gjør drikken litt søtere.
Blandingsforholdet skal være halvparten av hver, mens noen foretrekker 2/3 bobler og 1/3 appelsinjuice (da også kalt "Buck's Fizz").
Opp til deg...
Det sies at drinken Mimosa er oppkalt etter de intenst gule blomstene på mimosatrærne som vokser i Australia og langsmed hele Middelhavet.
Mimosa serveres i høye champagne- eller hvitvinsglass.
Til 2 stk trenger du:
Ingredienser:
♥ 3 dl champagne/musserende vin
♥ 3 dl appelsinjuice
Superenkel fremgangsmåte:
Hell iskald champagne i glasset. Hell over kald appelsinjuice. Legg eventuelt en liten bit appelsin i glasset.
Server straks!
Tips:
♥ Det skal ikke være isbiter i Mimosa, så sørg for at både champagnen og appelsinjuicen er skikkelig kald. Også glassene kan settes i kjøleskapet en stund i forkant, slik at de blir kalde.
♥ Bruk appelsinjuice av god kvalitet, men helst uten fruktkjøtt (selv om jeg liker den med).
♥ Man skal som sagt egentlig bruke champagne i en ekte Mimosa, men andre varianter bobler kan også brukes, slik som fransk crémant, italiensk prosecco eller spansk cava.
♥ Vil du ha litt kraftigere smak, kan du tilsette en liten skvett (2-4 cl per glass) appelsinlikør (f eks. Grand Marnier).
♥ Se også Mimosa med pasjonsfrukt, Poinsettia (Mimosa med tranebær) og Bellini (som lages med ferskenpuré).
♥ Mimosa Mocktail: Vil du lage en alkoholfri variant, kan du bytte ut musserende vin med alkoholfrie bobler, farris eller annet kullsyreholdig vann eller brus.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 dl champagne/musserende vin
♥ 3 dl appelsinjuice
Hell iskald champagne i glasset. Hell over kald appelsinjuice. Legg eventuelt en liten bit appelsin i glasset.
Server straks!
♥ Det skal ikke være isbiter i Mimosa, så sørg for at både champagnen og appelsinjuicen er skikkelig kald. Også glassene kan settes i kjøleskapet en stund i forkant, slik at de blir kalde.
♥ Bruk appelsinjuice av god kvalitet, men helst uten fruktkjøtt.
♥ Man skal som sagt egentlig bruke champagne i en ekte Mimosa, men andre varianter bobler kan også brukes, slik som fransk crémant, italiensk prosecco eller spansk cava.
♥ Vil du ha litt kraftigere smak, kan du tilsette en liten skvett (2-4 cl per glass) appelsinlikør (f eks. Grand Marnier).
♥ Se også Mimosa med pasjonsfrukt, Poinsettia (Mimosa med tranebær) og Bellini (som lages med ferskenpuré).
♥ Mimosa Mocktail: Vil du lage en alkoholfri variant, kan du bytte ut musserende vin med alkoholfrie bobler, farris eller annet kullsyreholdig vann eller brus.
Skriv ny kommentar