Mimosa

Mimosa er en lett og sommerlig cocktail, som gjerne serveres som velkomstdrink i hageselskaper, brylluper eller når du entrer første klasse i et fly (ja, det er lov å drømme, ikke sant..? Wink

Drinken er såpass mild at den passer bra å servere tidlig på dagen. Og ønsker du å ha drikken helt alkoholfri, er det jo kjekt at det finnes alkoholfri champis! 😊

Den originale versjonen av Mimosa består av appelsinjuice og champagne. Personlig foretrekker jeg å bruke prosecco fremfor champagne, som gjør drikken litt søtere.

Blandingsforholdet skal være halvparten av hver, mens noen foretrekker 2/3 bobler og 1/3 appelsinjuice (da også kalt "Buck's Fizz").

Opp til deg... Smile  

 

 

Det sies at drinken Mimosa er oppkalt etter de intenst gule blomstene på mimosatrærne som vokser i Australia og langsmed hele Middelhavet.  Smile  

 

Mimosa serveres i høye champagne- eller hvitvinsglass.

Til 2 stk trenger du: 

 

Ingredienser: 

3 dl champagne/musserende vin
3 dl appelsinjuice

 

Superenkel fremgangsmåte:  

 

 

Hell iskald champagne i glasset. Hell over kald appelsinjuice. Legg eventuelt en liten bit appelsin i glasset.

 

 

Server straks! 

 



Tips:

Det skal ikke være isbiter i Mimosa, så sørg for at både champagnen og appelsinjuicen er skikkelig kald. Også glassene kan settes i kjøleskapet en stund i forkant, slik at de blir kalde. 

Bruk appelsinjuice av god kvalitet, men helst uten fruktkjøtt (selv om jeg liker den med). 

Man skal som sagt egentlig bruke champagne i en ekte Mimosa, men andre varianter bobler kan også brukes, slik som fransk crémant, italiensk prosecco eller spansk cava.

Vil du ha litt kraftigere smak, kan du tilsette en liten skvett (2-4 cl per glass) appelsinlikør (f eks. Grand Marnier).

Se også Mimosa med pasjonsfrukt, Poinsettia (Mimosa med tranebær) og Bellini (som lages med ferskenpuré). 

Mimosa Mocktail: Vil du lage en alkoholfri variant, kan du bytte ut musserende vin med alkoholfrie bobler, farris eller annet kullsyreholdig vann eller brus. 

 

 

     
 

Mimosa
Ingredienser

3 dl champagne/musserende vin
3 dl appelsinjuice

Fremgangsmåte

Hell iskald champagne i glasset. Hell over kald appelsinjuice. Legg eventuelt en liten bit appelsin i glasset.

Server straks! 

Tips

Det skal ikke være isbiter i Mimosa, så sørg for at både champagnen og appelsinjuicen er skikkelig kald. Også glassene kan settes i kjøleskapet en stund i forkant, slik at de blir kalde. 

Bruk appelsinjuice av god kvalitet, men helst uten fruktkjøtt. 

Man skal som sagt egentlig bruke champagne i en ekte Mimosa, men andre varianter bobler kan også brukes, slik som fransk crémant, italiensk prosecco eller spansk cava.

Vil du ha litt kraftigere smak, kan du tilsette en liten skvett (2-4 cl per glass) appelsinlikør (f eks. Grand Marnier).

Se også Mimosa med pasjonsfrukt, Poinsettia (Mimosa med tranebær) og Bellini (som lages med ferskenpuré). 

Mimosa Mocktail: Vil du lage en alkoholfri variant, kan du bytte ut musserende vin med alkoholfrie bobler, farris eller annet kullsyreholdig vann eller brus. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift