Poinsettia (Mimosa med tranebær)

Poinsettia er en julerød cocktail (oppkalt etter blomsten vi kjenner som Julestjerne), som passer så fint til den feststemte julehøytiden eller til nyttårsaften!

Drinken er sprudlende og smaker friskt og herlig av tranebær og appelsin.

Du trenger kun 3 ingredienser!

 

Oppskriften passer til 2 drinker. Vil du lage en større porsjon, se tipsfeltet nedenfor. 

 

Ingredienser: 

♥ 3 cl Cointreau (se tips)
♥ 1 dl tranebærjuice (se tips)
♥ 1,5 dl champagne (se tips)

Pynt:
♥ friske tranebær

 

Fremgangsmåte: 

Gjør gjerne klar pynten ved å tre friske tranebær på cocktailpinner.

Finn frem høye champagneglass eller andre festlige glass.

Ha først i appelsinlikøren.

Tilsett deretter kald tranebærjuice. Bland sammen.

Rett før servering tilsettes champagne. Pynt glasset med friske tranebær. 

 

 

Tips:

♥ Cointreau er en appelsinlikør som kjøpes på polet. Du kan alternativt bruke Tiple sec eller Grand Marnier. 

♥ Champagne kjøpes på polet, og kan byttes ut med Prosecco eller annen sprudlende hvitvin. 

♥ Tranebærjuice fås kjøpt i matbutikker. 

♥ Siden det ikke skal være isbiter i drinken, bør både champagnen og tranebærjuicen være kjøleskapskalde.

 

 

SELSKAPSVARIANT:
Vil du gjøre klar en større porsjon til selskap, kan du forberede følgende blanding til 1 champagneflaske:  Bland 1,5 dl appelsinlikør med 5 dl tranebærjuice. Oppbevar dette i kjøleskapet. Rett før servering heller du ca 0,6 dl av blandingen i hvert glass og fyller opp med 0,75 dl kald champagne. 
Dette gir ca. 8 porsjoner.

♥ Vil du lage en alkoholfri variant, kan du bytte ut appelsinlikør med appelsinjuice og champagne med farris. 

 

Salut!  Smile  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Poinsettia (Mimosa med tranebær)
Ingredienser

♥ 3 cl Cointreau (se tips)
♥ 1 dl tranebærjuice (se tips)
♥ 1,5 dl champagne (se tips)

Pynt:
♥ friske tranebær

Fremgangsmåte

Gjør gjerne klar pynten ved å tre friske tranebær på cocktailpinner. 

Finn frem høye champagneglass eller andre festlige glass.

Ha først i appelsinlikøren.

Tilsett deretter kald tranebærjuice. Bland sammen.

Rett før servering tilsettes champagne. Pynt glasset med friske tranebær. 

Tips

♥ Cointreau er en appelsinlikør som kjøpes på polet. Du kan alternativt bruke Tiple sec eller Grand Marnier. 

♥ Champagne kjøpes på polet, og kan byttes ut med Prosecco eller annen sprudlende hvitvin. 

♥ Tranebærjuice fås kjøpt i matbutikker. 

♥ Siden det ikke skal være isbiter i drinken, bør både champagnen og tranebærjuicen være kjøleskapskalde.

SELSKAPSVARIANT:
Vil du gjøre klar en større porsjon til selskap, kan du forberede følgende blanding til 1 champagneflaske:  Bland 1,5 dl appelsinlikør med 5 dl tranebærjuice. Oppbevar dette i kjøleskapet. Rett før servering heller du ca 0,6 dl av blandingen i hvert glass og fyller opp med 0,75 dl kald champagne. 
Dette gir ca. 8 porsjoner.

♥ Vil du lage en alkoholfri variant, kan du bytte ut appelsinlikør med appelsinjuice og champagne med farris. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift