Brukere online: 996
Brukere i dag: 40661
Brukere siste 7 dager: 195807
Heisan!
Lyst på en kakebit?
Gooey Butter Cake kommer opprinnelig fra byen St. Louis i staten Missouri, og ble bakt mye av husmødrene der på 1950-tallet. Etter hvert har denne deilige kaken spredt seg over hele USA, og finnes i ulike varianter.
Den klassiske langpanneversjonen har jeg laget tidligere, se Ooey Gooey Butter Cake.
Denne gangen har jeg laget en sommerlig versjon med jordbær, som virkelig frisker opp den mektige, kremete kaken.
Ingredienser
Bunn:
♥ 200 g sukker
♥ 75 g smør
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Fyll:
♥ 200 g kremost
♥ 50 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g melis
♥ 2 egg
♥ 200 g jordbær
Pynt:
♥ 200 g jordbær
Fremgangsmåte:
Ha sukker, romtemperert smør, egg og vaniljeekstrakt i en bolle. Visp dette til en luftig smørkrem. Bland mel og bakepulver og kna dette inn i smørkremen. Deigen skal bli som en bløt mørdeig.
Smør en rund form (26 cm i diameter). Klem deigen utover bunnen og litt oppover kanten på formen.
Sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Pisk romtemperert kremost luftig sammen med mykt smør. Tilsett melis, vaniljeekstrakt og eggene, og pisk videre til blandingen blir jevn og klumpfri. Hell fyllet over mørdeigsbunnen i formen.
Rens jordbær og del dem på midten. Fordel bærene på fyllet.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40-45 minutter.
La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.
Ta kaken ut av formen og sett den på et fat.
Pynt kaken med friske jordbær før servering.
Kaken har et bløtt, kremete fyll som er nydelig sammen med jordbærene.
Deilig, amerikansk kake!
Tips:
♥ Den ferdigstekte kaken skal fortsatt være lys på toppen. Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir de siste minuttene av steketiden dersom du synes at kaken begynner å bli for mørk på toppen.
♥ Kaken bør stå kaldt i flere timer (og helst over natten) før den tas ut av formen.
♥ Dette er en mektig kake, så ikke lag stykkene for store.
♥ Server kaken romtemperert slik at fyllet har den rette, bløte konsistensen.
Lag en amerikansk klassiker!
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bunn:
♥ 200 g sukker
♥ 75 g smør
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
Fyll:
♥ 200 g kremost
♥ 50 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g melis
♥ 2 egg
♥ 200 g jordbær
Pynt:
♥ 200 g jordbær
Ha sukker, romtemperert smør, egg og vaniljeekstrakt i en bolle. Visp dette til en luftig smørkrem. Bland mel og bakepulver og kna dette inn i smørkremen. Deigen skal bli som en bløt mørdeig.
Smør en rund form (26 cm i diameter). Klem deigen utover bunnen og litt oppover kanten på formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Pisk romtemperert kremost luftig sammen med mykt smør. Tilsett melis, vaniljeekstrakt og eggene, og pisk videre til blandingen blir jevn og klumpfri. Hell fyllet over mørdeigsbunnen i formen.
Rens jordbær og del dem på midten. Fordel bærene på fyllet. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40-45 minutter. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.
Pynt kaken med friske jordbær før servering.
♥ Den ferdigstekte kaken skal fortsatt være lys på toppen. Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir de siste minuttene av steketiden dersom du synes at kaken begynner å bli for mørk på toppen.
♥ Kaken bør stå kaldt i flere timer (og helst over natten) før den tas ut av formen.
♥ Dette er en mektig kake, så ikke lag stykkene for store. Server kaken romtemperert.
3 kommentarer
Denne er nydelig med moreller
Denne er nydelig med moreller. <3 Og har tenkt å prøve med blåbær til helga.
Er det mulig å lage denne
Er det mulig å lage denne kaken 1-2 dager før den skal serveres. Jeg vil gjerne lage denne til dåpen til datteren min, og vil lage så mye som mulig på forhånd.
Hei, skal fyllet være veldig
Hei, skal fyllet være veldig bløtt/skjelvende når den kommer ut av ovnen??.
Skriv ny kommentar