Strawberry Gooey Butter Cake (Amerikansk smørkake med jordbær)

Heisan! 

Lyst på en kakebit? Smile   

Gooey Butter Cake kommer opprinnelig fra byen St. Louis i staten Missouri, og ble bakt mye av husmødrene der på 1950-tallet. Etter hvert har denne deilige kaken spredt seg over hele USA, og finnes i ulike varianter.

 

 

Den klassiske langpanneversjonen har jeg laget tidligere, se Ooey Gooey Butter Cake.

 

 

Denne gangen har jeg laget en sommerlig versjon med jordbær, som virkelig frisker opp den mektige, kremete kaken.

 

 

Ingredienser

Bunn:

♥ 200 g sukker
♥ 75 g smør
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Fyll:
♥ 200 g kremost
♥ 50 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g melis
♥ 2 egg
♥ 200 g jordbær

Pynt:
♥ 200 g jordbær

 

Fremgangsmåte: 

Ha sukker, romtemperert smør, egg og vaniljeekstrakt i en bolle. Visp dette til en luftig smørkrem. Bland mel og bakepulver og kna dette inn i smørkremen. Deigen skal bli som en bløt mørdeig.

Smør en rund form (26 cm i diameter). Klem deigen utover bunnen og litt oppover kanten på formen.

 

 

Sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Pisk romtemperert kremost luftig sammen med mykt smør. Tilsett melis, vaniljeekstrakt og eggene, og pisk videre til blandingen blir jevn og klumpfri. Hell fyllet over mørdeigsbunnen i formen.

Rens jordbær og del dem på midten. Fordel bærene på fyllet.

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40-45 minutter.

 

 

La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.

 

 

Ta kaken ut av formen og sett den på et fat. 

 

 

Pynt kaken med friske jordbær før servering.

 

 

 

Kaken har et bløtt, kremete fyll som er nydelig sammen med jordbærene. 

 

 

Deilig, amerikansk kake! 

 

 

Tips: 

♥ Den ferdigstekte kaken skal fortsatt være lys på toppen. Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir de siste minuttene av steketiden dersom du synes at kaken begynner å bli for mørk på toppen.

♥ Kaken bør stå kaldt i flere timer (og helst over natten) før den tas ut av formen.  

 

 

♥ Dette er en mektig kake, så ikke lag stykkene for store.

 

 

♥ Server kaken romtemperert slik at fyllet har den rette, bløte konsistensen. 

 

 

Lag en amerikansk klassiker!  Smile chrome  

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Strawberry Gooey Butter Cake (Amerikansk smørkake med jordbær)
Ingredienser

Bunn:
♥ 200 g sukker
♥ 75 g smør
♥ 1 egg
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Fyll:
♥ 200 g kremost
♥ 50 g smør
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 250 g melis
♥ 2 egg
♥ 200 g jordbær

Pynt:
♥ 200 g jordbær

Fremgangsmåte

Ha sukker, romtemperert smør, egg og vaniljeekstrakt i en bolle. Visp dette til en luftig smørkrem. Bland mel og bakepulver og kna dette inn i smørkremen. Deigen skal bli som en bløt mørdeig.

Smør en rund form (26 cm i diameter). Klem deigen utover bunnen og litt oppover kanten på formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Pisk romtemperert kremost luftig sammen med mykt smør. Tilsett melis, vaniljeekstrakt og eggene, og pisk videre til blandingen blir jevn og klumpfri. Hell fyllet over mørdeigsbunnen i formen.

Rens jordbær og del dem på midten. Fordel bærene på fyllet. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40-45 minutter. La kaken avkjøles i formen til den er helt kald.

Pynt kaken med friske jordbær før servering.

Tips

♥ Den ferdigstekte kaken skal fortsatt være lys på toppen. Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir de siste minuttene av steketiden dersom du synes at kaken begynner å bli for mørk på toppen.

♥ Kaken bør stå kaldt i flere timer (og helst over natten) før den tas ut av formen.  

♥ Dette er en mektig kake, så ikke lag stykkene for store. Server kaken romtemperert.  

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Er det mulig å lage denne kaken 1-2 dager før den skal serveres. Jeg vil gjerne lage denne til dåpen til datteren min, og vil lage så mye som mulig på forhånd.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift