Brukere online: 2324
Brukere i dag: 34676
Brukere siste 7 dager: 196579
Denne rabarbrasausen smaker nydelig til iskrem!
Oppskriften gir ca. 2,5 dl rabarbrasaus. Det er bare å skalere opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon.
Ingredienser:
♥ 500 g rabarbra
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts vaniljepulver (se tips)
Fremgangsmåte:
Del rabarbra i mindre biter og ha dem i en ildfast form.
Bland sammen sukker og vaniljepulver.
Dryss det over rabarbraen.
Dekk til formen med aluminiumsfolie.
Bak rabarbraen midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.
Avkjøl rabarbraen i noen minutter.
Ha den bakte rabarbraen i en sil over en bolle.
Press godt med en skje slik at saften renner av.
Hell den søte rabarbrasausen i en kanne og sett i kjøleskapet.
Serveres til vaniljeis!
Supernydelig sommerdessert!
Tips:
♥ Vaniljepulver fås kjøpt i velassorterte matbutikker og helsekostforretninger.
♥ Alternativt går det like fint å bruke vaniljesukker, vaniljepasta eller frø fra vaniljestang.
♥ Rabarbrasausen oppbevares i kjøleskapet og tåler fint å stå i flere dager. Rør litt rundt i sausen før servering.
♥ Se oppskrift på Mazarinkake med rabarbrakrem, der jeg bruker den bakte, avsilte rabarbraen til å lage rabarbrakrem.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g rabarbra
♥ 150 g sukker
♥ 1 ts vaniljepulver (se tips)
Del rabarbra i mindre biter og ha dem i en ildfast form.
Bland sammen sukker og vaniljepulver. Dryss det over rabarbraen. Dekk til formen med aluminiumsfolie.
Bak rabarbraen midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.
Avkjøl rabarbraen i noen minutter.
Ha den bakte rabarbraen i en sil over en bolle. Press godt med en skje slik at saften renner av.
Hell den søte rabarbrasausen i en kanne og sett i kjøleskapet.
Serveres til vaniljeis!
♥ Vaniljepulver fås kjøpt i velassorterte matbutikker og helsekostforretninger. Alternativt går det like fint å bruke vaniljesukker, vaniljepasta eller frø fra vaniljestang.
♥ Rabarbrasausen oppbevares i kjøleskapet og tåler fint å stå i flere dager. Rør litt rundt i sausen før servering.
1 kommentar
Hei. Kan rabarberasausen…
Hei. Kan rabarberasausen fryses?
Skriv ny kommentar