Brukere online: 2894
Brukere i dag: 28759
Brukere siste 7 dager: 200020
Hei!
Her skal du få oppskrift på en skikkelig supermyk og deilig loff!
Loffen inneholder helmelk, olivenolje og litt sukker, og pensles med smeltet smør etter steking.
En deilig mjuuuuuk og kjempegod luksusloff som passer perfekt til selskap! 😊
Oppskriften gir 2 små selskapsloff.
Ingredienser:
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 2,5 dl vann
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 50 g gjær
♥ 3 ss sukker
♥ 2 ts salt
♥ 750 g hvetemel
Pensling
♥ 2 ss smør
Fremgangsmåte:
Varm opp melken og bland med vann. Blandingen skal være lunken (fingervarm). Tilsett olje.
Løs opp gjæren i væsken og tilsett sukkeret. La blandingen stå og gjære i 15 minutter.
Bland saltet med hvetemelet og ha dette deretter i bakebollen.
Elt deigen godt i noen minutter i kjøkkenmaskinen.
Pensle overflaten av deigen gjerne med litt ekstra olje og dekk til bakebollen med et kjøkkenhåndkle.
Hev deigen lunt i 1 time.
Gjør klar 2 små brødformer som rommer 1 liter ved å smøre dem og dekke bunnen med bakepapir.
Del den ferdighevede deigen i to like store emner.
Form hvert emne til avlange brød og legg i brødformene.
Etterhev brødene i 30 minutter.
Stek brødene midt i ovnen ved 180°C i ca. 30-35 minutter.
Pensle de varme, nystekte brødene med smeltet smør.
La brødene bli kalde i formen før de forsiktig løsnes og hvelves ut. La brødene hvile i ca. 1 time før du skjærer i dem.
Selskapsloff - når du vil unne deg noe ekstra godt!
Denne loffen passer som tilbehør til det meste av middager, koldtbord osv.
Jeg serverte loffen til reker, dill, sitron og majones - helt utrolig bra match!
Tips:
♥ Jeg har her brukt fersk gjær, men det går også greit med 1 pk tørrgjær som tilsvarer 50 g fersk gjær. Tørrgjæren blandes med hvetemelet.
♥ Helmelken kan byttes med lettmelk hvis du foretrekker det.
♥ Selskapsloffen smaker aller best dagen den er laget. Hvis du oppbevarer den til dagen etter, bør loffen pakkes godt inn i plast. Loff er fin å fryse, enten hel eller ferdig oppskjært i skiver.
Se også oppskrift på Smørloff, Frøloff, Fletteloff og andre varianter av loff HER.
Riktig god fornøyelse! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 2,5 dl vann
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 50 g gjær
♥ 3 ss sukker
♥ 2 ts salt
♥ 750 g hvetemel
Pensling
♥ 2 ss smør
Varm opp melken og bland med vann. Blandingen skal være lunken (fingervarm). Tilsett olje.
Løs opp gjæren i væsken og tilsett sukkeret. La blandingen stå og gjære i 15 minutter.
Bland saltet med hvetemelet og ha dette deretter i bakebollen. Elt deigen godt i noen minutter i kjøkkenmaskinen.
Pensle overflaten av deigen gjerne med litt ekstra olje og dekk til bakebollen med et kjøkkenhåndkle. Hev deigen lunt i 1 time.
Gjør klar 2 små brødformer som rommer 1 liter ved å smøre dem og dekke bunnen med bakepapir.
Del den ferdighevede deigen i to like store emner. Form hvert emne til avlange brød og legg i brødformene. Etterhev brødene i 30 minutter.
Stek brødene midt i ovnen ved 180°C i ca. 30-35 minutter.
Pensle de varme, nystekte brødene med smeltet smør.
La brødene bli kalde i formen før de forsiktig løsnes og hvelves ut. La brødene hvile i ca. 1 time før du skjærer i dem.
♥ Jeg har her brukt fersk gjær, men det går også greit med 1 pk tørrgjær som tilsvarer 50 g fersk gjær. Tørrgjæren blandes med hvetemelet.
♥ Helmelken kan byttes med lettmelk hvis du foretrekker det.
♥ Selskapsloffen smaker aller best dagen den er laget. Hvis du oppbevarer den til dagen etter, bør loffen pakkes godt inn i plast. Loff er fin å fryse, enten hel eller ferdig oppskjært i skiver.
1 kommentar
Omg, dette var den beste…
Omg, dette var den beste loffen jeg noen gang har spist/laget🫶🏻
Tusen takk for oppskrift
Skriv ny kommentar