Frøloff

Hei,

Kanskje du skal diske opp med hjemmebakt Frøloff denne helgen? 

Denne oppskriften er i hvert fall helt super!  Smile

 

 

Oppskriften gir 2 brød.

 

 

Ingredienser:

950 g hvetemel
 50 g gjær eller 1 pk tørrgjær (se tips)
1 ss sukker
 2 ts salt
3 dl helmelk
3 dl vann
 1 egg
50 g smør

Pensling og pynt:
 1 egg
4 ss valmuefrø 

 

Fremgangsmåte: 

Varm melken pg vannet til blandingen er lunken (fingervarm). Ta kjelen av platen. Ha smøret i kjelen og la det smelte.

Bland hvetemel med tørrgjær, sukker og salt (bruker du i stedet fersk gjær, løser du gjæren først opp i litt av melken). 

Tilsett smørmelken og egget i bollen med det tørre. Elt deigen godt i kjøkkenmaskin med eltekrok, til deigen blir elastisk og fin.

La deigen heve lunt i 1 time.

Del den ferdighevede deigen i to deler og form hver del til et avlangt brød. Legg disse i hver sin brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen.

La brødene etterheve i ca 40 minutter.

Pensle over brødene med sammenvispet egg og dryss over rikelig med valmuefrø.

Bruk en skarp kniv til å forsiktig lage noen snitt på skrå på toppen av brødene.

Stek brødene på rist nederst i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter. 

 

 

Hvelv loffen ut av formene og avkjøl i minst 30 minutter før du skjærer i dem.

 

 

Supermyk Frøloff, som er perfekt å servere til en lang frokost (tips: herlig toast!), lunsj (tips: nydelig til salat!) eller som tilbehør til middag (tips: server med persille- og hvitløkssmør til italiensk pastamiddag eller til en festlig reke- og skalldyrsaften!).

 

 

Hjemmebakt Frøloff gir luksusfølelse i hverdagen! 

 

 

Tips:

 Det er det samme om du bruker fersk gjær eller tørrgjær. Tørrgjæren blandes med hvetemelet. Bruker du fersk gjær, kan det være greit å løse den opp i litt av den lunkne melken før du tilsetter resten av ingrediensene.

 Helmelken kan byttes med lettmelk hvis du foretrekker det.

Frøloff smaker aller best dagen den er laget. Hvis du oppbevarer den til dagen etter, bør loffen pakkes godt inn i plast. Frøloff er fin å fryse, enten hel eller ferdig oppskjært i skiver. 

Se lignende oppskrift på Smørloff, som inneholder litt mer smør og melk og som drysses med mindre valmuefrø. Se også oppskrift på Fletteloff.

 

 

Hjemmebakt Frøloff med smør på - så enkelt og så godt! 

 

 

God fornøyelse!  Smile  

 




     

 

Frøloff
Ingredienser

950 g hvetemel
 50 g gjær eller 1 pk tørrgjær (se tips)
1 ss sukker
 2 ts salt
3 dl helmelk
3 dl vann
 1 egg
50 g smør

Pensling og pynt:
 1 egg
4 ss valmuefrø 

Fremgangsmåte

Varm melken og vannet til blandingen er lunken (fingervarm). Ta kjelen av platen. Ha smøret i kjelen og la det smelte. 

Bland hvetemel med tørrgjær, sukker og salt (bruker du i stedet fersk gjær, løser du gjæren først opp i litt av melken). 

Tilsett smørmelken og egget i bollen med det tørre. Elt deigen godt i kjøkkenmaskin med eltekrok, til deigen blir elastisk og fin.

La deigen heve lunt i 1 time.

Del den ferdighevede deigen i to deler og form hver del til et avlangt brød. Legg disse i hver sin brødform (som rommer 1,5 liter) med bakepapir i bunnen.

La brødene etterheve i ca 40 minutter.

Pensle over brødene med sammenvispet egg og dryss over rikelig med valmuefrø.

Bruk en skarp kniv til å forsiktig lage noen snitt på skrå på toppen av brødene.

Stek brødene på rist nederst i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter. 

Hvelv loffen ut av formene og avkjøl i minst 30 minutter før du skjærer i dem.

Tips

 Det er det samme om du bruker fersk gjær eller tørrgjær. Tørrgjæren blandes med hvetemelet. Bruker du fersk gjær, kan det være greit å løse den opp i litt av den lunkne melken før du tilsetter resten av ingrediensene.

 Helmelken kan byttes med lettmelk hvis du foretrekker det.

Frøloff smaker aller best dagen den er laget. Hvis du oppbevarer den til dagen etter, bør loffen pakkes godt inn i plast. Frøloff er fin å fryse, enten hel eller ferdig oppskjært i skiver. 

Se lignende oppskrift på Smørloff, som inneholder litt mer smør og melk og som drysses med mindre valmuefrø. Se også oppskrift på Fletteloff.

Kakekategori
Brødbakst
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Er det mulig å oppbevare en av deigene i kjøleskapet over natta, for å steke ferskt brød om morgenen? Eller ødelegger det gjæren?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift