Skitne heksefingre til Halloween

Skitne heksefingre ser ikke så veldig delikate ut, men det skal det jo heller ikke gjøre til Halloween. Til gjengjeld er de superraske å lage, og ikke minst kjempegode! 

Jeg har rett og slett brukt ferdigkjøpt kransekakedeig, som jeg har formet til ujevne, knoklete fingre. Neglene lages ved å trykke ned en skåldet mandel i hver finger før steking.

Den skitne fargen kommer av kakaopulver, som faktisk smaker veldig godt sammen med kransekake!  

 

 

Faktisk så godt at jeg må teste ut å lage hjemmelagde Kransekakestenger med kakaodryss! 

Men de vil jeg lage pene, så det får bli til en annen gang... 😊 

 

 

Disse ikke-så-pene heksefingrene serveres i en skål fylt med "jord" laget av finmalte Oreokjeks. 

 

Oppskriften gir ca. 16 stk.


Ingredienser:

♥ 400 g kransekakedeig (se tips)
♥ 20 mandler

Pynt:
♥ 1 ss kakaopulver

Servering:
♥ 1 pk Oreokjeks

 

Fremgangsmåte: 

Skålde mandler: 

Start gjerne med å skålde mandlene ved å ha dem i en skål med kokende vann (skåld gjerne 20 stk, så har du et par ekstra i tilfelle du lager noen flere fingre enn meg). La mandlene ligge i det varme vannet til skallet løsner lett. Hell vannet av mandlene og fjern mandelskallet på alle mandlene.

Tørk mandlene med kjøkkenpapir. 
 

Skitne heksefingre: 

Form kransekakemassen til stenger som ligner på fingre. For en gangs skyld gjelder jo styggere jo bedre... 😅  Dersom deigen sprekker noen steder, er det bare enda bedre! 😄

Lengden på fingrene bestemmer du selv (se tips). Du lager fingerknokene ved å klemme inn stengene på to steder. Jeg drar av litt av kransekakedeigen på den ene siden slik at fingrene blir ujevne nederst. På oversiden lages fingerneglene ved å trykke ned en skåldet mandel i hver finger. Bruk en kniv til å markere noen streker på tvers på hver av fingrene. 

Legg kakene på en bakepapirdekket stekeplate. 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 8- 12 minutter. Steketiden avhengig av tykkelsen på fingrene (følg med!).

 

 

Avkjøl kakene helt.

 

 

Pensle litt kakaopulver på hver finger for å få dem til å se skitne ut. 

 

 

 

Det skal se ut som at fingrene har gravd lenge i jorden... 

 

 

Servering: 

Ved servering kan du legge dem i en skål med finmalte Oreokjeks, som ser ut som jord. Bare ha Oreokjeks i en food processor (jeg fjerne ikke den hvite kremen inni) og kjør til kjeksene har blitt til små smuler. 

 

 

 

Fordel smulene i en skål og legg de skitne heksefingrene oppå. 

 

 

 

Disse heksefingrene er så raske å lage at du fint kan lage dem på selve Halloween-dagen, og kanskje barna synes det er gøy å være med på det også. 

 

 

Tips:

♥ Jeg lagde fingrene litt tykke og knoklete fordi jeg liker at kransekakene er myke inni. Dersom du i stedet vil ha lange, tynne heksefingre, er det ikke noe i veien for å forme dem slik, men husk at tynne fingre trenger kortere steketid. Følg med underveis i stekingen så kakene ikke blir for mye stekt, for da blir de harde. 

♥ Hvis du vil lage fingrene enda mer groteske, kan du dyppe den nederste enden på fingrene i en skål med rødfarget melisglasur så de ser blodige ut. 

♥ Ferdigkjøpt kransekakedeig fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene (grønn rull fra Odense). Denne deigen kan formes til mange forskjellige typer småkaker, se f eks Kransekakeormer, som også passer til Halloween, Enkle kransekakestenger og Enkle kransekaker (småkaker).

♥ Oppbevar kakene i tettsluttet boks, gjerne med en brødskalk i, slik at de holder seg myke. Kakene kan også fryses. 

 

Jeg kan spare min begeistring for Halloween, men heldigvis smaker kransekake alltid godt! 😊

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Skitne heksefingre til Halloween
Ingredienser

♥ 400 g kransekakedeig (se tips)
♥ 20 mandler

Pynt:
♥ 1 ss kakaopulver

Servering:
♥ 1 pk Oreokjeks

Fremgangsmåte

Skålde mandler: 
Start gjerne med å skålde mandlene ved å ha dem i en skål med kokende vann (skåld gjerne 20 stk, så har du et par ekstra i tilfelle du lager noen flere fingre enn meg). La mandlene ligge i det varme vannet til skallet løsner lett. Hell vannet av mandlene og fjern mandelskallet på alle mandlene. Tørk mandlene med kjøkkenpapir. 

Skitne heksefingre: 
Form kransekakemassen til stenger som ligner på fingre. For en gangs skyld gjelder jo styggere jo bedre... 😅  Dersom deigen sprekker noen steder, er det bare enda bedre! 😄

Lengden på fingrene bestemmer du selv (se tips). Du lager fingerknokene ved å klemme inn stengene på to steder. Jeg drar av litt av kransekakedeigen på den ene siden slik at fingrene blir ujevne nederst. På oversiden lages fingerneglene ved å trykke ned en skåldet mandel i hver finger. Bruk en kniv til å markere noen streker på tvers på hver av fingrene. 

Legg kakene på en bakepapirdekket stekeplate. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 8- 12 minutter. Steketiden avhengig av tykkelsen på fingrene (følg med!). Avkjøl kakene helt.

Pensle litt kakaopulver på hver finger for å få dem til å se skitne ut, som om de har gravd lenge i jorden. 

Servering: 
Ved servering kan du legge dem i en skål med finmalte Oreokjeks, som ser ut som jord. Bare ha Oreokjeks i en food processor (jeg fjerne ikke den hvite kremen inni) og kjør til kjeksene har blitt til små smuler. 

Fordel smulene i en skål og legg de skitne heksefingrene oppå. 

Tips

♥ Jeg lagde fingrene litt tykke og knoklete fordi jeg liker at kransekakene er myke inni. Dersom du i stedet vil ha lange, tynne heksefingre, er det ikke noe i veien for å forme dem slik, men husk at tynne fingre trenger kortere steketid. Følg med underveis i stekingen så kakene ikke blir for mye stekt, for da blir de harde. 

♥ Hvis du vil lage fingrene enda mer groteske, kan du dyppe den nederste enden på fingrene i en skål med rødfarget melisglasur så de ser blodige ut. 

♥ Ferdigkjøpte kransekakedeig fås kjøpt i de fleste, norske matbutikkene (grønn rull fra Odense). Denne deigen kan formes til mange forskjellige typer småkaker, se f eks Kransekakeormer, som også passer til Halloween, Enkle kransekakestenger og Enkle kransekaker (småkaker).

♥ Oppbevar kakene i tettsluttet boks, gjerne med en brødskalk i, slik at de holder seg myke. Kakene kan også fryses. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift