Kir royale

Hei!

Her kommer det noen smakfulle bobler på lørdagsaftenen! 😍

Kir royale er en klassisk, fransk cocktail som består av solbærlikør (Crème de cassis) og champagne.

Du kan bruke en tørr hvitvin i stedet for champagne, og da kalles drinken for bare Kir. En annen kjent variant er Kir imperial, som lages med bringebærlikør og champagne.

Legg gjerne et bjørnebær eller bringebær i glasset for å gjøre drinken ekstra classy! 
 

 

Til 1 champagneglass trenger du: 

Ingredienser:

15 ml (1 ss) crème de cassis
90 ml champagne
- -
1 bjørnebær (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte: 

Hell solbærlikøren i glasset.

Fyll opp med champagne (litt og litt for å unngå at det bruser over).

 

 

Det er lurt å helle solbærlikøren i glasset først, for da blander den seg fint med champagnen uten at du trenger å røre.

 



Legg gjerne et bjørnebær i glasset.

 

 



Server straks, mens drinken er sprudlende. 
 

Santé! 😃

 

 

Tips: 

Det er ikke nødvendig å måle opp eksakte mengder solbærlikør og champagne. Bare hell litt solbærlikør i glasset først og fyll opp med champagne. 

Sett gjerne glassene en stund i kjøleskapet så de blir kalde før du bruker dem. Champagnen bør også være kjøleskapskald. 

 

 

Solbærlikør (Crème de cassis) kjøpes på polet. Det samme gjelder selvfølgelig for champagnen. 

 Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige.

Faux Kir royale: Lag en alkoholfri variant ("Falsk Kir royale") ved å bytte ut solbærlikør med solbærsirup og champagne med alkoholfrie bobler.  

 

Ha en fortsatt fin lørdagskveld! 😊

 


    

Kir royale
Ingredienser

15 ml (1 ss) crème de cassis
90 ml champagne
- -
1 bjørnebær (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Hell solbærlikøren i glasset.

Fyll opp med champagne (litt og litt for å unngå at det bruser over).

Legg et bjørnebær i glasset og server straks, mens drinken er sprudlende. 

Tips

Det er ikke nødvendig å måle opp eksakte mengder solbærlikør og champagne. Bare hell litt solbærlikør i glasset først og fyll opp med champagne. 

Sett gjerne glassene en stund i kjøleskapet så de blir kalde før du bruker dem. Champagnen bør også være kjøleskapskald. 

Solbærlikør (Crème de cassis) kjøpes på polet. Det samme gjelder selvfølgelig for champagnen. 

 Alkoholholdige drinker er for voksne og må nytes med måte. Drinker skal selvsagt aldri serveres til mindreårige.

Faux Kir royale: Lag en alkoholfri variant ("Falsk Kir royale") ved å bytte ut solbærlikør med solbærsirup og champagne med alkoholfrie bobler.  

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift