Brukere online: 1405
Brukere i dag: 12287
Brukere siste 7 dager: 168987
Det er høysesong for gresskar, enten du lager gresskarlykt til Halloween eller ikke. 🎃
Av gresskarkjøttet er det enkelt å lage gresskarmos, som kan brukes i kaker (sjekk ut for eksempel Gresskarpai, Gresskar-pannekaker og Gresskar-rullekake) og populær kaffedrikk: Pumpkin Spice Latte.
Her har jeg laget en amerikansk Pumpkin Chocolate Cake, som er en deilig sjokoladekake i langpanne med masse sjokolade og sjokoladeglasur, og som blir ekstra saftig av gresskarmos i deigen. 😍
Oppskriften passer til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 250 g hvetemel
♥ 200 g sukker
♥ 200 g brunt sukker
♥ 2 ts gresskarkrydder (se tips, kan sløyfes)
♥ 1,5 ts natron
♥ 150 g smør
♥ 50 g kakaopulver
♥ 2 egg
♥ 450 g gresskarpuré (se tips)
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 100 g chocolate chips eller grovhakket kokesjokolade
Glasur:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Finn frem en stor bakebolle og ha i de tørre ingrediensene: hvetemel, hvitt og brunt sukker, gresskarkrydder og natron. Bland godt.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør til det løser seg opp.
Finn frem en annen bolle og visp sammen egg, gresskarpuré og vanilje. Ha i kakaosmøret.
Bland så det våte i bollen med det tørre. Vend rundt med slikkepotten og rør deigen sammen for hånd, men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet (se tips).
Vend inn chocolate chips (eller grovt hakket kokesjokolade) til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40 - 45 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).
La kaken avkjøles i formen.
Glasur:
Til glasuren kokes fløte og vanilje opp i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten.
La glasuren avkjøles til den tykner litt og ha den deretter over sjokoladekaken i formen.
Sett langpannen i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til glasuren har stivnet.
Løft da kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.
Skjær kaken i firkanter.
Det at denne kaken inneholder såpass mye av både kakaopulver og kokesjokolade gjør at kaken får en veldig rik, mørk og deilig sjokoladesmak.
Det er bare å dropp krydderet i deigen hvis du ønsker å rendyrke sjokoladesmaken.
Gresskarpuréen smakes ikke i det hele tatt, men gjør kaken kjempesaftig!
Tips:
♥ Gresskarpuré kan kjøpes ferdig, men det er mye bedre å lage din egen - og det er superenkelt: Damp gresskarkjøttet i en kjele med litt vann, til bitene har blitt helt møre. Mos bitene med en stavmikser eller i en food processor til en glatt mos. Mål opp mengden du trenger. Rester av ferdiglaget gresskarmos kan oppbevares i kjøleskapet og brukes i Pumpkin Spice Latte og ulike typer bakverk (du finner mange varianter HER på Det søte liv).
♥ Det kan være smart å blande sammen en porsjon gresskarkrydder, så kan du bruke litt når du lager Pumpkin Spice Latte og ulike typer andre oppskrifter. Se oppskrift på Pumpkin Spice (gresskarkrydder). Dersom du kun vil blande sammen krydder til denne kaken her, kan du bruke:
1 ts kanel
0,25 ts nellik
0,25 ts ingefær
0,25 ts muskat
0,25 ts allehånde
Dersom du ønsker å rendyrke sjokoladesmaken på kaken, er det bare å droppe krydderet helt eller å redusere mengden.
♥ Ikke rør mer enn nødvendig i kakerøren etter at du har hatt det våte i bollen med det tørre. Jeg barer rører forsiktig rundt med en slikkepott til deigen er jevn og klumpfri. Slik sørger du for at kaken blir myk og luftig.
♥ Kakestykkene oppbevares kjølig og godt innpakket i plast så de holder seg myke. De kan også fryses, enten med eller uten glasur.
♥
Deilig, supersaftig sjokoladekake med gresskar! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g hvetemel
♥ 200 g sukker
♥ 200 g brunt sukker
♥ 2 ts gresskarkrydder (se tips, kan sløyfes)
♥ 1,5 ts natron
♥ 150 g smør
♥ 50 g kakaopulver
♥ 2 egg
♥ 450 g gresskarpuré (se tips)
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 100 g chocolate chips eller grovhakket kokesjokolade
Glasur:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 400 g kokesjokolade
Finn frem en stor bakebolle og ha i de tørre ingrediensene: hvetemel, hvitt og brunt sukker, gresskarkrydder og natron. Bland godt.
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør til det løser seg opp.
Finn frem en annen bolle og visp sammen egg, gresskarpuré og vanilje. Ha i kakaosmøret.
Bland så det våte i bollen med det tørre. Vend rundt med slikkepotten og rør deigen sammen for hånd, men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet (se tips).
Vend inn chocolate chips (eller grovt hakket kokesjokolade) til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40 - 45 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).
La kaken avkjøles i formen.
Glasur:
Til glasuren kokes fløte og vanilje opp i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett opphakket sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten.
La glasuren avkjøles til den tykner litt og ha den deretter over sjokoladekaken i formen.
Sett langpannen i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til glasuren har stivnet.
Løft da kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken i firkanter.
♥ Gresskarpuré kan kjøpes ferdig, men det er mye bedre å lage din egen - og det er superenkelt: Damp gresskarkjøttet i en kjele med litt vann, til bitene har blitt helt møre. Mos bitene med en stavmikser eller i en food processor til en glatt mos. Mål opp mengden du trenger. Rester av ferdiglaget gresskarmos kan oppbevares i kjøleskapet og brukes i Pumpkin Spice Latte og ulike typer bakverk (du finner mange varianter HER på Det søte liv).
♥ Det kan være smart å blande sammen en porsjon gresskarkrydder, så kan du bruke litt når du lager Pumpkin Spice Latte og ulike typer andre oppskrifter. Se oppskrift på Pumpkin Spice (gresskarkrydder). Dersom du kun vil blande sammen krydder til denne kaken her, kan du bruke:
1 ts kanel
0,25 ts nellik
0,25 ts ingefær
0,25 ts muskat
0,25 ts allehånde
Dersom du ønsker å rendyrke sjokoladesmaken på kaken, er det bare å droppe krydderet helt eller å redusere mengden.
♥ Ikke rør mer enn nødvendig i kakerøren etter at du har hatt det våte i bollen med det tørre. Jeg barer rører forsiktig rundt med en slikkepott til deigen er jevn og klumpfri. Slik sørger du for at kaken blir myk og luftig.
♥ Kakestykkene oppbevares kjølig og godt innpakket i plast så de holder seg myke. De kan også fryses, enten med eller uten glasur.
Skriv ny kommentar