Pumpkin Spice Latte

Noe av det beste med høsten er at det er tid for å nyte Pumpkin Spice Latte!  Smile 

Hvis du prepper Pumpkin Spice (gresskarkrydder) og most gresskarpuré klart på forhånd, er det svært fort gjort å lage seg en rykende varm luksuskaffe! 

PS: Det går også fint å lage Pumpkin Spice Latte uten gresskarpuré. 

 


Oppskriften nedenfor passer til 2 krus. Halverer du oppskriften nedenfor, passer den dermed til 1 porsjon. 


Ingredienser:

4 ss gresskarpuré (se tips)
2 ss lønnesirup (se tips)
1 ss vaniljeekstrakt
2 ts gresskarkrydder (Pumpkin Spice, se tips)
4 dl melk (valgfri type, se tips)
1 dl sterk kaffe eller 2 stk dobbel espresso 


Fremgangsmåte:

Ha gresskarpuré i en skål sammen med lønnesirup, vaniljeekstrakt og gresskarkrydder.

 

 

Bland dette godt sammen.

 

 

Ha blandingen i en kjele.

 

 

Tilsett melken. 


PS: Hvis du lager Pumpkin Spice Latte uten gresskarmos, er det bare å ha melken direkte i kjelen og tilsette krydder, vanilje og søtning. 

 

 

Varm opp blandingen under omrøring til melken når kokepunktet.

Lag sterk kaffe (helst en dobbel espresso per kopp), og hell den varme kaffen i krusene.

 

 

 

Ha over den rykende varme gresskarmelken. 

 

 

Topp gjerne med en liten klatt krem og litt gresskarkrydder - og nyt! 

 

 

Ah, denne deilige kaffedrikken gir skikkelig godfølelse i kroppen! 

Ikke rart den er så populær! 

 

 


Tips:

Gresskarpuré kan kjøpes ferdig, men det er mye bedre å lage din egen!

Del opp et lite gresskar.

 

 

 

Damp gresskarkjøttet i en kjele med litt vann, til bitene har blitt helt møre.

 

 

Mos bitene med en stavmikser eller i en food processor til en glatt mos. 

Gresskarmosen oppbevares i kjøleskapet. Kan også brukes i ulike typer bakverk, se f eks Pumpkin Pancakes, Pumpkin Spice Cake og Pumpkin Cupcakes

Pumpkin Spice (gresskarkrydder) består tradisjonelt av følgende 5 krydder: kanel, ingefær, muskat, nellik og allehånde. Siden det bare trengs 1 ts krydderblanding per kopp Pumpkin Spice Latte, er det kjekt å lage klar en liten porsjon krydderblanding, som beskrevet i innlegget HER

 

 

Ikke fall for fristelsen å blande gresskarmosen og krydder direkte i koppen. For å få en skikkelig god og varm drikk, må gresskarblandingen gis et oppkok sammen med melken, som deretter blandes med den varme kaffen. 

Lønnesirup kan byttes ut med honning eller brunt sukker (eller annen søtning du liker). 

Dersom du har melkesteamer, kan du lage melkeskum for en ekstra kremete og lekker kaffedrikk. Helmelk gir tykkere skum enn lettmelk. 

Ønsker du en skikkelig overdådig variant av Pumpkin Spice Latte, kan du toppe med masse pisket krem, krydder og en sprut karamellsaus!  Smile chrome 

For vegansk alternativ er det rett og slett bare å bruke plantebasert melk (havremelk/mandelmelk/mylk). 

 

Vel bekomme!  

 




     

 

Pumpkin Spice Latte
Ingredienser

4 ss gresskarpuré (se tips)
2 ss lønnesirup (se tips)
1 ss vaniljeekstrakt
2 ts gresskarkrydder (Pumpkin Spice, se tips)
4 dl melk (valgfri type, se tips)
1 dl sterk kaffe eller 2 stk dobbel espresso 

Fremgangsmåte

Ha gresskarpuré i en skål sammen med lønnesirup, vaniljeekstrakt og gresskarkrydder.

Bland dette godt sammen.

Ha blandingen i en kjele. Tilsett melken. 

PS: Hvis du lager Pumpkin Spice Latte uten gresskarmos, er det bare å ha melken direkte i kjelen og tilsette krydder, vanilje og søtning. 

Varm opp blandingen under omrøring til melken når kokepunktet.

Lag sterk kaffe (helst en dobbel espresso per kopp), og hell den varme kaffen i krusene. Ha over den rykende varme gresskarmelken. 

Topp gjerne med en liten klatt krem og litt gresskarkrydder - og nyt! 

Tips

Gresskarpuré kan kjøpes ferdig, men det er mye bedre å lage din egen! Del opp et lite gresskar. Damp gresskarkjøttet i en kjele med litt vann, til bitene har blitt helt møre. Mos bitene med en stavmikser eller i en food processor til en glatt mos. Gresskarmosen oppbevares i kjøleskapet. Kan også brukes i ulike typer bakverk, se f eks Pumpkin Pancakes, Pumpkin Spice Cake og Pumpkin Cupcakes

Pumpkin Spice (gresskarkrydder) består tradisjonelt av følgende 5 krydder: kanel, ingefær, muskat, nellik og allehånde. Siden det bare trengs 1 ts krydderblanding per kopp, er det kjekt å lage klar en liten porsjon krydderblanding, som beskrevet HER

Ikke fall for fristelsen å blande gresskarmosen og krydder direkte i koppen. For å få en skikkelig god og varm drikk, må gresskarblandingen gis et oppkok sammen med melken, som deretter blandes med den varme kaffen. 

Lønnesirup kan byttes ut med honning eller brunt sukker (eller annen søtning du liker). 

Dersom du har melkesteamer, kan du lage melkeskum for en ekstra kremete og lekker kaffedrikk. Helmelk gir tykkere skum enn lettmelk. 

Ønsker du en skikkelig overdådig variant av Pumpkin Spice Latte, kan du toppe med masse pisket krem, krydder og en sprut karamellsaus! 

For vegansk alternativ er det rett og slett bare å bruke plantebasert melk (havremelk/mandelmelk/mylk). 

6 kommentarer

Som svar på av Cecilie (ikke bekreftet)

Så bra!

Om man ønsker en koffein-fri versjon, kan man bare velge å ikke ta kaffe oppi eller det noe annet man bør erstatte kaffen med ?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift