Brukere online: 76
Brukere i dag: 2227
Brukere siste 7 dager: 198211
Annonse: Bakeren og kokken
Hei!
Deilig med helg, ikke sant?
Hvis du vil kose deg med noe skikkelig godt denne søndagen, kan jeg anbefale deg å lage en deilig Focaccia som toppes med fersk mozzarella og god spekeskinke! Dette blir nærmest som en herlig Foccaccia-pizza!
Smaker fantastisk nystekt, særlig varm, mens osten fortsatt er bløt og smeltet!
Også biter du får til overs er herlige å dele på midten og fylle med salat til lunsj.
Jeg har her stekt focacciaen i en langpanne roaster fra Scanpan, som måler 24 X 35 cm.
Den er altså litt større enn en vanlig, liten langpanne og har høyere kanter. (Se tipsfeltet for omregning av oppskriften til vanlig, liten langpanne på 20 x 30 cm.) I forbindelse med 16-årsjubileet til nettbutikken Bakeren og kokken, kan du nå kjøpe denne supre formen og mange andre produkter fra Scanpan med 35 % rabatt ved bruk av koden 35KALAS, se link til roasteren HER. Dette er veldig anvendelige produkter med fantastisk kvalitet! Tilbudet varer ut oktober, eller så langt lageret rekker. På min instagram kristine_lifeissweet deler jeg i dag dessuten ut en gratis Scanpan roaster!
Her over til oppskriften:
Ingredienser:
Gjærdeig:
♥ 25 g gjær
♥ 5 dl vann
♥ 2 ss olivenolje (se tips)
♥ 2 ts salt
♥ 700 g hvetemel
Topping:
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 ts maldonsalt (se tips)
♥ 1 ts timian
Mozzarella- og skinketopping:
♥ 600 g (3 stk) fersk mozzarella (se tips)
♥ 200 g spekeskinke (se tips)
♥ 2 ss olivenolje
♥ fersk basilikum
Fremgangsmåte:
Gjærdeig:
Smuldre gjæren i en bolle. Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett olje.
Bland saltet med litt av hvetemelet og rør denne inn. Tilsett så resten av hvetemelet og start å elte deigen. Den bør eltes i ca. 10 minutter med kjøkkenmaskin.
Dekk til deigen og la den heve lunt i ca. 1 time.
Topping og steking:
Finn frem en form som måler ca. 24 x 35 cm. Smør formen lett med olje (det er ikke nødvendig med bakepapir i bunnen av denne formen). Ha den hevede deigen rett fra bakebollen og over i formen.
Drypp over godt med olje og ha også olje på hendene. Press deigen jevnt utover i formen og lag mange små groper i deigen med fingrene. Hell over litt mer olivenolje.
Dryss over litt (se tips) maldonsalt og tørket timian.
La focacciaen etterheve i 40 minutter.
Stek den deretter midt i ovnen ved 220°C i ca. 25 minutter, til overflaten er lys gyllen.
Mozzarella- og skinketopping:
Riv mozzarellaen fra hverandre og fordel bitene jevnt over den stekte focacciaen.
Fordel deretter over skinken.
Drypp over litt ekstra olivenolje.
Sett focacciaen tilbake i ovnen ved 220°C, og stek den i noen minutter, til du ser at osten har smeltet.
Ta focacciaen ut av ovnen og fordel over ferske basilikumblader.
Serveres nystekt!
Tips:
♥ Vil du steke focacciaen i en vanlig, liten langpanne (ca 20 x 30 cm), kan du redusere mengden ingredienser i deigen:
25 g gjær
3,5 dl vann
1,5 ss olivenolje
1 ts salt
500 g hvetemel
Følg fremgangsmåten som beskrevet over. Du kan også redusere litt på mengden topping.
♥ Bruk extra virgin olivenolje av god kvalitet.
♥ Fersk mozzarella fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene. En "kule" ost veier vanligvis 200 gram. Bruk vanlig fersk mozzarella og ikke Burrata her, siden Burrata kan være for bløt inni og bli rennende oppå focacciaen.
♥ Også spekeskinken bør være av god kvalitet. Jeg har her bruk spansk serranoskinke. Det går fint å redusere mengden skinke til halvparten hvis du foretrekker det.
♥ Vær mer forsiktig enn vanlig med saltet oppå focacciaen. Det kan fort bli for salt fordi spekeskinken også er salt, i hvert fall hvis du bruker så mye skinke som meg.
♥ Focaccia du får til overs kan oppbevares kjølig innpakket i plast og kan også fryses. Varm gjerne opp bitene igjen før servering!
Kald focaccia kan gjerne deles på deles på midten og fylles med salat og kanskje litt ekstra ost. Herlig til lunsj!
For alle varianter av focaccia her på Det søte liv, klikk på linken HER.
Ha en fortsatt fin dag!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Gjærdeig:
♥ 25 g gjær
♥ 5 dl vann
♥ 2 ss olivenolje (se tips)
♥ 2 ts salt
♥ 700 g hvetemel
Topping:
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 ts maldonsalt (se tips)
♥ 1 ts timian
Mozzarella- og skinketopping:
♥ 600 g (3 stk) fersk mozzarella (se tips)
♥ 200 g spekeskinke (se tips)
♥ 2 ss olivenolje
♥ fersk basilikum
Gjærdeig:
Smuldre gjæren i en bolle. Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett olje.
Bland saltet med litt av hvetemelet og rør denne inn. Tilsett så resten av hvetemelet og start å elte deigen. Den bør eltes i ca. 10 minutter med kjøkkenmaskin.
Dekk til deigen og la den heve lunt i ca. 1 time.
Topping og steking:
Finn frem en form som måler ca. 24 x 35 cm. Smør formen lett med olje (det er ikke nødvendig med bakepapir i bunnen av denne formen). Ha den hevede deigen rett fra bakebollen og over i formen.
Drypp over godt med olje og ha også olje på hendene. Press deigen jevnt utover i formen og lag mange små groper i deigen med fingrene. Hell over litt mer olivenolje og dryss over litt (se tips) maldonsalt og tørket timian.
La focacciaen etterheve i 40 minutter. Stek den deretter midt i ovnen ved 220°C i ca. 25 minutter, til overflaten er lys gyllen.
Mozzarella- og skinketopping:
Riv mozzarellaen fra hverandre og fordel bitene jevnt over den stekte focacciaen. Fordel deretter over skinken. Drypp over litt ekstra olivenolje.
Sett focacciaen tilbake i ovnen ved 220°C, og stek den i noen minutter, til du ser at osten har smeltet.
Ta focacciaen ut av ovnen og fordel over ferske basilikumblader.
Serveres nystekt!
♥ Vil du steke focacciaen i en vanlig, liten langpanne (ca 20 x 30 cm), kan du redusere mengden ingredienser i deigen:
25 g gjær
3,5 dl vann
1,5 ss olivenolje
1 ts salt
500 g hvetemel
Følg fremgangsmåten som beskrevet over. Du kan også redusere noe på mengden topping.
♥ Bruk extra virgin olivenolje av god kvalitet.
♥ Fersk mozzarella fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene. En "kule" ost veier vanligvis 200 gram. Bruk vanlig fersk mozzarella og ikke Burrata her, siden Burrata kan være for bløt inni og bli rennende oppå focacciaen.
♥ Også spekeskinken bør være av god kvalitet. Jeg har her bruk spansk serranoskinke. Det går fint å redusere mengden skinke til halvparten hvis du foretrekker det.
♥ Vær mer forsiktig enn vanlig med saltet oppå focacciaen. Det kan fort bli for salt fordi spekeskinken også er salt, i hvert fall hvis du bruker så mye skinke som meg.
♥ Focaccia du får til overs kan oppbevares kjølig innpakket i plast og kan også fryses. Varm gjerne opp bitene igjen før servering!
Skriv ny kommentar