Brukere online: 2145
Brukere i dag: 25344
Brukere siste 7 dager: 317945
Det har blitt kjempepopulært å lage Knuste poteter ("Smashed potatoes")!
Her forvandles kokte småpoteter til ekstra deilige, ovnsstekte poteter! De kokte potetene knuses først med en potetstamper, en gaffel, et glass eller lignende. Deretter pensles de med hvitløkssmør og drysses gjerne også med revet parmesanost, før de stekes i ovnen til de blir crispy på utsiden, men fortsatt myke inni.
Disse potetene er nydelige som tilbehør til mange slags middager, enten det er kjøtt, fisk, kylling eller vegetar. De er også herlige å servere alene som en smårett sammen med en digg dipp (se f eks Rømmedipp med cheddar og gressløk). Enjoy! 😋
Ingredienser:
♥ 1 kg små poteter (se tips)
Hvitløkssmør:
♥ 100 g smør (se tips)
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 1 ts flaksalt
♥ 50 g parmesan (se tips)
Pynt:
♥ litt gressløk eller persille
Fremgangsmåte:
Kok potetene (med skallet på) i saltet vann, til de er møre.
Slå av kokevannet og legg potetene på en bakepapirdekket stekeplate.
Knus potetene ved å trykke dem forsiktig ned med en potetstamper, en gaffel eller et glass. Det er meningen at potetene skal sprekke opp og knuses flate, men de skal fortsatt henge sammen, så ikke vær for hardhendt.
Smelt smøret. Press hvitløksfeddene med en hvitløkspresse og bland i smøret.
Pensle de knuste potetene godt med hvitløkssmør.
Gjør det gjerne i to omganger slik at de blir skikkelig godt dekket med hvitløkssmør, også i alle sprekkene.
Dryss over flaksalt. Dryss også gjerne over finrevet parmesan for ekstra god smak.
Stek potetene midt i ovnen ved 225°C i ca. 20 - 30 minutter, eller til potetene er gylne og sprø på overflaten.
Det lukter fantastisk av disse hvitløkspotetene!
Dryss over litt finhakket gressløk eller persille.
Server de knuste potetene varme.
Supergode knuste poteter!
Tips:
♥ Resultatet blir best om du bruker små poteter som har tynt og delikat skall. Potetene kan være kokt dagen før, så dette er en fin måte å bruke opp restepoteter på.
♥ Parmesan kan sløyfes, men gir veldig god smak. Du kan også drysse over annen type revet ost.
♥ En dipp som passer godt som tilbehør er Rømmedipp med cheddar og gressløk. Andre gode tilbehør er Ranchdressing, Fetakrem eller Pesto.
♥ Se også oppskrift på populære sprøstekte Parmesanpoteter.
♥
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 kg små poteter (se tips)
Hvitløkssmør:
♥ 100 g smør (se tips)
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 1 ts flaksalt
♥ 50 g parmesan (se tips)
Pynt:
♥ litt gressløk eller persille
Kok potetene (med skallet på) i saltet vann, til de er møre.
Slå av kokevannet og legg potetene på en bakepapirdekket stekeplate.
Knus potetene ved å trykke dem forsiktig ned med en potetstamper, en gaffel eller et glass. Det er meningen at potetene skal sprekke opp og knuses flate, men de skal fortsatt henge sammen, så ikke vær for hardhendt.
Smelt smøret. Press hvitløksfeddene med en hvitløkspresse og bland i smøret.
Pensle de knuste potetene godt med hvitløkssmør. Gjør det gjerne i to omganger slik at de blir skikkelig godt dekket med hvitløkssmør, også i alle sprekkene.
Dryss over flaksalt. Dryss også gjerne over finrevet parmesan for ekstra god smak.
Stek potetene midt i ovnen ved 225°C i ca. 20 - 30 minutter, eller til potetene er gylne og sprø på overflaten.
Dryss over litt finhakket gressløk eller persille.
Server de knuste potetene varme.
♥ Resultatet blir best om du bruker små poteter som har tynt og delikat skall. Potetene kan være kokt dagen før, så dette er en fin måte å bruke opp restepoteter på.
♥ Parmesan kan sløyfes, men gir veldig god smak. Du kan også drysse over annen type revet ost.
♥ En dipp som passer godt som tilbehør er Rømmedipp med cheddar og gressløk. Andre gode tilbehør er Ranchdressing, Fetakrem eller Pesto.
♥ Se også oppskrift på populære sprøstekte Parmesanpoteter.
Skriv ny kommentar