Ripskake med kokosmarengs

Annonse: Bærgården

Hei dere! 

Jeg er så heldig som har fått en stor kasse med fantastisk flotte rips fra Bærgården. Bor du i Oslo/Asker og omegn, bør du benytte deg av tilbudet nå som bærene er i sesong (ring 917 96 096 eller send en epost til post@enger.no).

 

 

Det er herlig å bake med rips fordi smaken av de syrlige bærene da balanseres med søt kake.  Dette gjelder ikke minst denne deilige kaken som dekkes med digg kokosmarengs! 😍

Se også Rabarbrakake med kokosmarengs, som er basert på samme oppskrift som denne. 

Kaken er beregnet til liten langpanne. Dobbel porsjon passer til stor langpanne. 

 

Ingredienser: 

Kakebunn:
♥ 200 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 stort egg
♥ 2 eggeplommer
♥ 1 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 75 g kokos
♥ 1,25 dl melk

Ripsfyll:
♥ 300 g rips (renset)
♥ 100 g sukker

Kokosmarengs:
♥ 2 eggehviter
♥ 1 dl sukker
♥ 4 dl kokos

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget og eggeplommene til blandingen blir lys og luftig. Sikt mel og bakepulver og bland deretter inn kokos. Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med melken til du får en jevn og klumpfri deig.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og jevn til overflaten.

Dryss over ripsbærene og deretter godt med sukker. 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter.

Pisk eggehvitene stive til marengsen. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend inn kokosen.

Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Bre kokosmarengsen over i et jevnt lag.

Sett kaken tilbake i ovnen og stek den i ytterligere ca. 10 - 15 minutter, til du ser at marengsen har fått lett gyllen overflate.

La kaken avkjøles i formen før du løfter den ut ved å ta tak i bakepapiret.

 

 

Del kaken i firkanter. 

 

 

 

Rips og kokosmarengs er en super kombinasjon! 

 


 

Tips: 

♥ Jeg har her brukt friske rips, men kaken kan også lages med frosne rips. Bærene trenger i så fall ikke å tines før du fordeler dem over deigen. 

 

 

♥ Kakestykkene er fine å fryse. 

♥ Kaken kan også lage med andre typer bær, for eksempel solbær (som du også kan få kjøpt hos Bærgården). 

 

 

Deilig sommerkake! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ripskake med kokosmarengs
Ingredienser

Kakebunn:
♥ 200 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1 stort egg
♥ 2 eggeplommer
♥ 1 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel
♥ 75 g kokos
♥ 1,25 dl melk

Ripsfyll:
♥ 300 g rips (renset)
♥ 100 g sukker

Kokosmarengs:
♥ 2 eggehviter
♥ 1 dl sukker
♥ 4 dl kokos

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget og eggeplommene til blandingen blir lys og luftig. Sikt mel og bakepulver og bland deretter inn kokos. Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med melken til du får en jevn og klumpfri deig.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm) og jevn til overflaten.

Dryss over ripsbærene og deretter godt med sukker. 

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 minutter.

Pisk eggehvitene stive til marengsen. Tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Vend inn kokosen.

Når kaken har stekt i 25 minutter, tas den ut av ovnen. Bre kokosmarengsen over i et jevnt lag.

Sett kaken tilbake i ovnen og stek den i ytterligere ca. 10 - 15 minutter, til du ser at marengsen har fått lett gyllen overflate.

La kaken avkjøles i formen før du løfter den ut ved å ta tak i bakepapiret og dele den i firkanter. 

Tips

♥ Jeg har her brukt friske rips, men kaken kan også lages med frosne rips. Bærene trenger i så fall ikke å tines før du fordeler dem over deigen. 

♥ Kakestykkene er fine å fryse. 

Kakekategori
Sesong

2 kommentarer

Har bakt denne flere ganger, veldig populær. Men bruker man frosne rips, bør steketiden utvides litt, den blir bløtere. Ev kan man kanskje tine ripsen og la den renne litt av seg?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift