Brukere online: 349
Brukere i dag: 1260
Brukere siste 7 dager: 197073
Chicken Marsala ("Pollo al Marsala") er en amerikansk-italiensk rett, som opprinnelig kommer fra Sicilia, men som etter hvert også har blitt veldig populær i USA. Marsala er en by på vestkysten av Sicilia, som også er stedet der Marsalavinen stammer fra.
Marsala er en sterkvin, som er nydelig til ost og i desserter (f eks i Zabaglione eller Tiramisù), men som også er mye brukt i matlaging. En klassisk Marsalasaus lages med hvitløk, sjalottløk, sopp, smør, urter, Marsala og fløte. 😍
Her er det stekte kyllingfileter som blandes i denne deilige, aromatiske sausen.
Chicken Marsala kan serveres sammen med ris, potetmos, spagetti eller superdigg Garlic Butter Pasta (Pasta med hvitløkssmør og parmesan).
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 750 g kyllingfilet
♥ kvernet salt og pepper
♥ 0,5 dl hvetemel
♥ 3 ss smør
♥ 2 ss olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 stor sjalottløk (eller 2 mindre)
♥ 200 g aromasopp eller sjampinjong
♥ 2 dl kyllingkraft
♥ 2 dl Marsalavin
♥ 2 dl kremfløte
♥ 3 ss hakket frisk timian
♥ 3 ss hakket bladpersille
Fremgangsmåte:
Bruk en skarp kniv til å skjære kyllingfiletene horisontalt på midten slik at de blir flatere.
Krydre med kvernet salt og pepper på begge sider.
Ha hvetemel på en tallerken og vend kyllingfiletene i hvetemelet så de blir godt dekket på begge sider.
Rist vekk overflødig mel.
Gjør alle kyllingfiletene klare før du starter stekingen.
Finn frem en stor stekepanne med høye kanter. Ha 1 ss smør og 1 ss olje i pannen og stek halvparten av kyllingfiletene så de blir gylne og får god stekeskorpe på begge sider (ca. 8 minutter til sammen).
Ta ut de stekte kyllingfiletene, tilsett en ny runde med 1 ss smør og 1 ss olje i pannen, og gjenta med resten av kyllingfiletene.
Legg kyllingfiletene til side mens du tilbereder sausen (ikke vask stekepannen, men behold fettet fra stekingen av kyllingfiletene).
Ha fint hakket hvitløk og sjalottløk i pannen sammen med en ny ss smør. Skjær soppen i tykke skiver og ha i pannen.
La dette steke i 3 - 4 minutter.
Rør inn kyllingkraft og marsalavin og deretter fløten.
Tilsett fint hakket timian.
La dette småkoke i et par minutter.
Legg de stekte kyllingfiletene i pannen og la det hele småkoke i ca 5 minutter til.
Dryss over fint hakket bladpersille rett før servering.
Deilig kylling med marsalasaus!
Ikke rart at Chicken Marsala har blitt en så populær rett!
Tips:
♥ Marsalavin er en italiensk sterkvin som kjøpes på polet. Alkoholen fordunster ved kokingen av sausen, så det er trygt å servere denne retten også til barn.
♥ Tilpass tykkelsen på sausen. Hvis du synes den er for tynn, er det bare å la retten småkoke i noen minutter ekstra uten lokk. Dersom du synes at sausen har blitt for tykk (og merk at den kommer til å tykne dersom du venter med å servere retten og så vil varme den opp igjen), kan du spe den med litt ekstra vann, kraft, fløte - eller Marsala. 😊
♥ Tilbehøret kan varieres, men det er alltid populært med kokte poteter eller hjemmelaget potetmos, ris eller pasta. Jeg brukte her Garlic Butter Pasta - som er godt til det meste! 😍
God middag! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 750 g kyllingfilet
♥ kvernet salt og pepper
♥ 0,5 dl hvetemel
♥ 3 ss smør
♥ 2 ss olivenolje
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 stor sjalottløk (eller 2 mindre)
♥ 200 g aromasopp eller sjampinjong
♥ 2 dl kyllingkraft
♥ 2 dl Marsalavin
♥ 2 dl kremfløte
♥ 3 ss hakket frisk timian
♥ 3 ss hakket bladpersille
Bruk en skarp kniv til å skjære kyllingfiletene horisontalt på midten slik at de blir flatere. Krydre med kvernet salt og pepper på begge sider.
Ha hvetemel på en tallerken og vend kyllingfiletene i hvetemelet så de blir godt dekket på begge sider. Rist vekk overflødig mel. Gjør alle kyllingfiletene klare før du starter stekingen.
Finn frem en stor stekepanne med høye kanter. Ha 1 ss smør og 1 ss olje i pannen og stek halvparten av kyllingfiletene så de blir gylne og får god stekeskorpe på begge sider (ca. 8 minutter til sammen). Ta ut de stekte kyllingfiletene, tilsett en ny runde med 1 ss smør og 1 ss olje i pannen, og gjenta med resten av kyllingfiletene. Legg kyllingfiletene til side mens du tilbereder sausen (ikke vask stekepannen, men behold fettet fra stekingen av kyllingfiletene).
Ha fint hakket hvitløk og sjalottløk i pannen sammen med en ny ss smør. Skjær soppen i tykke skiver og ha i pannen. La dette steke i 3 - 4 minutter. Rør inn kyllingkraft og marsalavin og deretter fløten. Tilsett fint hakket timian. La dette småkoke i et par minutter.
Legg de stekte kyllingfiletene i pannen og la det hele småkoke i ca 5 minutter til.
Dryss over fint hakket bladpersille rett før servering.
♥ Marsalavin er en italiensk sterkvin som kjøpes på polet. Alkoholen fordunster ved kokingen av sausen, så det er trygt å servere denne retten også til barn.
♥ Tilpass tykkelsen på sausen. Hvis du synes den er for tynn, er det bare å la retten småkoke i noen minutter ekstra uten lokk. Dersom du synes at sausen har blitt for tykk (og merk at den kommer til å tykne dersom du venter med å servere retten og så vil varme den opp igjen), kan du spe den med litt ekstra vann, kraft, fløte - eller Marsala. 😊
♥ Tilbehøret kan varieres, men det er alltid populært med kokte poteter eller hjemmelaget potetmos, ris eller pasta. Jeg brukte her Garlic Butter Pasta - som er godt til det meste! 😍
Skriv ny kommentar