Brukere online: 1271
Brukere i dag: 30664
Brukere siste 7 dager: 168190
Denne klassiske, franske salaten med rødbeter og chèvre ("Salade de betteraves et chèvre") er lun og mettende, og smaker deilig!
Salaten lages med rødbeter, som bakes i ovnen med olje, salt og rosmarin til de blir møre. I tillegg varmes tykke skiver av chèvre og honningglaserte biter av pære i ovnen.
Dette legges på en seng av myke salatblader som smaksettes med en deilig vinaigrette-dressing. På toppen drysser man skåldede hasselnøtter, som er karamelliserte i smør og honning.
Kjempegodt! 😍
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 500 g ferske rødbeter
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 ts flaksalt
♥ noen kvaster med fersk rosmarin
♥ 200 g chèvre (liten rull, se tips)
♥ 1 stor pære
♥ 1 ss flytende honning
♥ 70 g Feldsalat (se tips)
Karamelliserte nøtter:
♥ 100 g hasselnøtter (skåldede, se tips)
♥ 1 ss smør
♥ 2 ss flytende honning
Vinaigrette:
♥ 0,5 dl extra virgin olivenolje
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 1 ss flytende honning
♥ 1 ts dijonsennep
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Ovnsbakte rødbeter:
Skrell rødbetene (se tips) og del dem i store biter. Ha bitene i en liten, ildfast form.
Ringle over olivenolje og dryss over flaksalt. Legg på noen blader med frisk rosmarin.
Dekk til formen med aluminiumsfolie. Bak rødbetene midt i ovnen ved 200°C i 30 - 40 minutter. Rødbetene er ferdige når de kjennes helt møre ut når du stikker en gaffel i dem.
Ovnsbakt chèvre og honningglaserte pærebiter:
Dekk en stekeplate med aluminiumsfolie (eller bakepapir). Skjær rullen med chèvre i tykke skiver og legg utover platen.
Skrell og rens pæren og skjær i store biter. Ringle flytende honning over pærebitene.
Sett platen midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter, til osten har fått en smeltet overflate og pærene er helt myke.
Karamelliserte nøtter:
Ha nøttene i en stekepanne sammen med smør og honning.
Varm opp på middels varme, helt til nøttene får en gyllenbrun og karamellisert overflate. Rør ofte og følg med slik at nøttene ikke blir brente.
Nøtter du får til overs, kan serveres ved siden av salaten (også kjempegode som snacks).
Vinaigrette:
Bland sammen ingrediensene til dressingen.
Tilberedning:
Finn frem et stort serveringsfat (eller dander salaten på 4 asjetter).
Skyll salaten og legg den utover fatet. Hell over dressingen og bland godt slik at all salaten får smak av dressingen.
Fordel over ovnsbakte rødbeter, de bakte skivene med chèvre og honningglaserte pærebitene og til slutt karamelliserte nøtter.
Server salaten mens den fortsatt er lun, gjerne med godt brød og smør som tilbehør.
Denne salaten er nydelig å servere som lunsj eller som forrett.
Jeg elsker smakene i denne deilige salaten!
Tips:
♥ Når du skreller ferske rødbeter, er det lurt å bruke engangshansker. Så slipper du å gå rundt med røde fingre i flere dager... 😅
♥ Chèvre fås kjøpt formet som ruller. Her har jeg brukt en liten rull med skorpe, som jeg synes egner seg best til ovnsbaking. Du kan alternativt smuldre fersk chèvre over salaten uten å varme den i ovnen.
Se også en annen fransk klassiker: Chèvre chaud (der jeg har brukt en rull chèvre som er større i diameter).
♥ Jeg liker å bruke salat med myke blader til denne salaten, slik som Feldsalat (som jeg har brukt her) eller Ekebladsalat. Hjertesalat og vanlig Hodesalat kan også brukes.
♥ Jeg har kjøpt ferdigskåldede hasselnøtter.
Du kan eventuelt riste hasselnøtter med skall i ovnen ved 200°C til du ser at skallet blir tørt og kan gnis av.
♥ Det går fint å bruke andre typer nøtter, for eksempel er det også veldig godt med karamelliserte valnøtter eller pekannøtter til denne salaten.
♥
Bon appetit!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g ferske rødbeter
♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 ts flaksalt
♥ noen kvaster med fersk rosmarin
♥ 200 g chèvre (liten rull, se tips)
♥ 1 stor pære
♥ 1 ss flytende honning
♥ 70 g Feldsalat (se tips)
Karamelliserte nøtter:
♥ 100 g hasselnøtter (skåldede, se tips)
♥ 1 ss smør
♥ 2 ss flytende honning
Vinaigrette:
♥ 0,5 dl extra virgin olivenolje
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 1 ss flytende honning
♥ 1 ts dijonsennep
♥ kvernet salt og pepper
Ovnsbakte rødbeter:
Skrell rødbetene (se tips) og del dem i store biter. Ha bitene i en liten, ildfast form. Ringle over olivenolje og dryss over flaksalt. Legg på noen blader med frisk rosmarin. Dekk til formen med aluminiumsfolie.
Bak rødbetene midt i ovnen ved 200°C i 30 - 40 minutter. Rødbetene er ferdige når de kjennes helt møre ut når du stikker en gaffel i dem.
Ovnsbakt chèvre og honningglaserte pærebiter:
Dekk en stekeplate med aluminiumsfolie (eller bakepapir). Skjær rullen med chèvre i tykke skiver og legg utover platen.
Skrell og rens pæren og skjær i store biter. Ringle flytende honning over pærebitene.
Sett platen midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter, til osten har fått en smeltet overflate og pærene er helt myke.
Karamelliserte nøtter:
Ha nøttene i en stekepanne sammen med smør og honning. Varm opp på middels varme, helt til nøttene får en gyllenbrun og karamellisert overflate. Rør ofte og følg med slik at nøttene ikke blir brente.
Vinaigrette:
Bland sammen ingrediensene til dressingen.
Tilberedning:
Finn frem et stort serveringsfat (eller dander salaten på 4 asjetter).
Skyll salaten og legg den utover fatet. Hell over dressingen og bland godt slik at all salaten får smak av dressingen.
Fordel over ovnsbakte rødbeter, de bakte skivene med chèvre og honningglaserte pærebitene og til slutt karamelliserte nøtter.
Server salaten mens den fortsatt er lun, gjerne med godt brød og smør som tilbehør.
♥ Når du skreller ferske rødbeter, er det lurt å bruke engangshansker. Så slipper du å gå rundt med røde fingre i flere dager... 😅
♥ Chèvre fås kjøpt formet som ruller. Her har jeg brukt en liten rull med skorpe, som jeg synes egner seg best til ovnsbaking. Du kan alternativt smuldre fersk chèvre over salaten uten å varme den i ovnen.
Se også en annen fransk klassiker: Chèvre chaud (der jeg har brukt en rull chèvre som er større i diameter).
♥ Jeg liker å bruke salat med myke blader til denne salaten, slik som Feldsalat (som jeg har brukt her) eller Ekebladsalat. Hjertesalat og vanlig Hodesalat kan også brukes.
♥ Jeg har kjøpt ferdigskåldede hasselnøtter. Du kan eventuelt riste hasselnøtter med skall i ovnen ved 200°C til du ser at skallet blir tørt og kan gnis av.
♥ Det går fint å bruke andre typer nøtter, for eksempel er det også veldig godt med karamelliserte valnøtter eller pekannøtter til denne salaten.
Skriv ny kommentar