Waldorfsalat

Waldorfsalat er en frisk, fruktig og kremete salat med druer, ananas, eple, selleri og valnøtter. Den hører til de aller mest berømte salatene i verden, og det sies at den ble oppfunnet ved Hotel Waldorf Astoria i New York på slutten av 1800-tallet. 

Waldorfsalat er spesielt godt å servere til vilt, svin, kylling og kalkun, og er klassisk tilbehør til mange jule- og nyttårsmiddager. Også veldig populær å sette frem på koldtbord og fine lunsjbuffeter!

 

 

Oppskriften passer til 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 3 epler
♥ 3 stangselleri
♥ 1 liten boks hermetisk ananas (uten saft, se tips)
♥ 300 g blå druer
♥ 100 g valnøtter
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 100 g majones

Pynt:
♥ noen halve blå druer
♥ noen valnøtter

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Skrell og rens eplene og skjær dem i små biter.

Vask stangselleri godt og kutt dem opp i små terninger. 

La ananasen renne godt av seg og skjær i mindre biter. 

Skjær druene i to eller fire, avhengig av hvor store de er. 

Brekk valnøttene i mindre biter. 

Ha alt dette i en bolle. 

 

 

Pisk kremfløten til krem. Vend inn majones. 

 

 

Ha majoneskremen i bollen med fruktbitene.

 

 

Vend det hele forsiktig sammen. 

 

 

Ha den kremete fruktsalaten i en serveringsbolle. 

 

 

Pynt med druer, valnøtter og eventuelt noen små biter stangselleri. 

Oppbevares kjølig frem til servering. 

 

 

Verdensberømt Waldorfsalat!  😃

 

 

Waldorfsalat er noe jeg først og fremst lager som tilbehør til viltkjøtt (slik som hjortestek, reinsdyrstek og elgstek), men er godt til det meste av kjøtt, kylling og kalkun. 

Nedenfor brukt som tilbehør til en enkel, men kjempegod middag med pannestekt svinefilet, småpoteter, fløtesaus og ertepuré

 

 

Tips: 

♥ Jeg bruker en liten boks hermetisk ananas, 227 gram (4 små ringer). Merk at jeg siler av ananassaften i boksen. Hvis du tilsetter denne saften, kommer Waldorfsalaten til å bli alt for rennende. 

♥ Waldorfsalat kan gjerne lages noen timer i forkant og oppbevares i kjøleskapet, men bør helst serveres samme dag den er laget. 

 

 

Velbekomme! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Waldorfsalat
Ingredienser

♥ 3 epler
♥ 3 stangselleri
♥ 1 liten boks hermetisk ananas (uten saft, se tips)
♥ 300 g blå druer
♥ 100 g valnøtter
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 100 g majones

Pynt:
♥ noen halve blå druer
♥ noen valnøtter

Fremgangsmåte

Skrell og rens eplene og skjær dem i små biter. Vask stangselleri godt og kutt dem opp i små terninger. La ananasen renne godt av seg og skjær i mindre biter. Skjær druene i to eller fire, avhengig av hvor store de er. Brekk valnøttene i mindre biter. Ha alt dette i en bolle. 

Pisk kremfløten til krem. Vend inn majones. 

Ha majoneskremen i bollen med fruktbitene. Vend det hele forsiktig sammen. 

Ha den kremete fruktsalaten i en serveringsbolle. Pynt med druer, valnøtter og eventuelt noen små biter stangselleri. 

Oppbevares kjølig frem til servering. 

Tips

♥ Jeg bruker her en liten boks hermetisk ananas, 227 gram (4 små ringer). Merk at jeg siler av ananassaften i boksen. Hvis du tilsetter denne saften, kommer salaten til å bli alt for rennende. 

♥ Waldorfsalat kan gjerne lages noen timer i forkant og oppbevares i kjøleskapet, men bør helst serveres samme dag den er laget. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift