Ertepuré

Det er rett og slett gøy å servere knallgrønn, hjemmelaget ertepuré! 😃

Hjemmelaget ertepuré er et sunt og friskt tilbehør til mange slags retter. 

I motsetning til ertestuing som lages med tørkede erter, lages ertepuré av ferske erter, som imidlertid gjerne kan være frosne. 

 

 

Ertepuré passer veldig godt som tilbehør til mange typer fiskeretter. Se for eksempel Skrei (torsk) med bacon og ertepuré. Hjemmelaget ertepuré er også nydelig til laks, lutefisk, grillet fisk og fiskepinner, fish & chips og annen panert fisk. 

Ertepuré passer også godt til kylling og kjøtt (prøv til kjøttkaker, biff og stek), og er selvfølgelig utmerket tilbehør til vegisterkaker og andre vegetarretter. 

 

Ingredienser: 

♥ 650 g frosne erter
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 50 g smør
♥ salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Ha ertene i en kjele.

 

 

Tilsett kokende vann og la ertene småkoke i ca. 5 minutter.

 

 

Sil vekk det kokende vannet. 

Ha smør og presset hvitløksfedd i kjelen.

 

 

Bruk en stavmikser til å mose ertene sammen til en jevn ertepuré. 

 

 

 

Smak til med litt salt og pepper. 

 

 

Så herlig grønnfarge!  😊

 

 

Sunn, kjempegod og anvendelig hjemmelaget ertepuré! 

 

 

Tips: 

♥ Ertepuréen kan spes med et par spiseskjeer kremfløte hvis du ønsker en litt mer kremete konsistens. Men da vil den irrgrønne fargen på ertepuréen bli litt mindre sterk.. 😉 

♥ En liten skvis sitronsaft frisker opp smaken på ertepuréen. 

♥ I tillegg til hvitløk, kan du steke opp hakket vårløk, purre eller gul løk og mose dette inn i ertepuréen. 

♥ En annen spennende vri er å blande 50 gram revet parmesan i den varme ertepuréen. 


Enjoy! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ertepuré
Ingredienser

♥ 650 g frosne erter
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 50 g smør
♥ salt og pepper

Fremgangsmåte

Ha ertene i en kjele. Tilsett kokende vann og la ertene småkoke i ca. 5 minutter.

Sil vekk det kokende vannet. Ha smør og presset hvitløksfedd i kjelen. Bruk en stavmikser til å mose ertene sammen til en jevn ertepuré. 

Smak til med litt salt og pepper. 

Tips

♥ Ertepuréen kan spes med et par spiseskjeer kremfløte hvis du ønsker en litt mer kremete konsistens. Men da vil den irrgrønne fargen på ertepuréen bli litt mindre sterk.. 😉 

♥ En liten skvis sitronsaft frisker opp smaken på ertepuréen. 

♥ I tillegg til hvitløk, kan du steke opp hakket vårløk, purre eller gul løk og mose dette inn i ertepuréen. 

♥ En annen spennende vri er å blande 50 gram revet parmesan i den varme ertepuréen. 

Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift