Brukere online: 2303
Brukere i dag: 34610
Brukere siste 7 dager: 196570
Annonse: Slikkepott.no
Spiralloff er en norsk klassiker, som fremdeles er svært populær å sette frem på bordet når det skal være litt ekstra fint!
Med sin runde, dekorative form, gjør brødet seg veldig godt på et koldtbord, eller til å lage lekre smørbrød av. Også perfekt å servere sammen med sommerens reker, grillmat eller salater.
Jeg er veldig glad i å servere luftig, pisket smør som tilbehør til spiralloffen.
Denne oppskriften gir en veldig god og myk spiralloff!
Du trenger en brødform som er spesielt beregnet på å lage spiralloff. Jeg har brukt denne formen, som du får du kjøpt i den supre nettbutikken til Slikkepott.no.
Oppskriften gir 1 spiralloff. Du kan gjerne doble oppskriften hvis du har to spiralloff-former.
Ingredienser:
♥ 25 g smør
♥ 1 dl vann
♥ 1 dl melk
♥ 1 ts sukker
♥ 25 g gjær (eller 7 g tørrgjær)
♥ 1 egg
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g hvetemel
Til formen:
♥ 25 g smør
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en liten kjele sammen med melken. Ta kjelen av platen og tilsett vann og sukker. La blandingen avkjøles til den er lunken.
Løs gjæren opp i væsken. La den stå og gjære i 15 minutter.
Bland så inn lett sammenpisket egg.
Bland saltet i hvetemelet og tilsett. Elt deigen jevn og smidig (jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok).
La deigen heve lunt i 1 time.
Finn frem spiralloff-formen.
Pensle innsiden av begge halvdelene på formen med smeltet smør.
Kna den hevede deigen lett på bakebordet og form til en pølse som passer til formen.
Legg deigen i den ene halvdelen av formen.
Dekk med den andre halvdelen av formen og skyv de to klypene på plass. Klypene sørger for å holde formen sammen og at den står støtt.
La spiralloffen etterheve lunt i ca. 1 time. Unngå å åpne opp formen underveis.
Stek spiralloffen på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter (eventuelt litt lenger, se tips).
La den ferdigstekte spiralloffen avkjøles på rist før du skjærer i den.
Jeg lagde oppskriften i to runder slik at jeg fikk to spiralloff.
Det er superpopulært å servere spiralloff med pisket smør!
Tips:
♥ Oppskriften gir 1 spiralloff. Du kan gjerne doble oppskriften hvis du har to spiralloff-former.
♥ Spiralloff-formen som du får kjøpt hos Slikkepott.no måler 30 cm i lengden. Den har et bra slipp-belegg på innsiden av formen, men jeg foretrekker likevel å pensle formen med smeltet smør for å være helt sikker på at brødet slipper formen når det er ferdigstekt.
♥ Du finner bakebollen med lokk HER i nettbutikken til Slikkepott.no.
♥ Risten jeg har brukt finner du HER i nettbutikken til Slikkepott.no.
♥ Merk at spiralloffen skal stekes på nederste rille i ovnen. Steketiden kan variere noe fordi stekeovner er forskjellige. Det er meningen at spiralloffen skal være nokså lys i fargen, men dersom du synes at brødet er for lyst når steketiden er over, er det bare å sette på lokket igjen og steke brødet i noen minutter ekstra.
♥ Som all gjærbakst smaker spiralloff aller best samme dag den er laget. Det går fint å fryse brødet.
♥
God fornøyelse! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 25 g smør
♥ 1 dl vann
♥ 1 dl melk
♥ 1 ts sukker
♥ 25 g gjær (eller 7 g tørrgjær)
♥ 1 egg
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g hvetemel
Til formen:
♥ 25 g smør
Smelt smøret i en liten kjele sammen med melken. Ta kjelen av platen og tilsett vann og sukker. La blandingen avkjøles til den er lunken.
Løs gjæren opp i væsken. La den stå og gjære i 15 minutter.
Bland så inn lett sammenpisket egg. Bland saltet i hvetemelet og tilsett. Elt deigen jevn og smidig (jeg bruker kjøkkenmaskin med eltekrok).
La deigen heve lunt i 1 time.
Finn frem spiralloff-formen. Pensle innsiden av begge halvdelene på formen med smeltet smør.
Kna den hevede deigen lett på bakebordet og form til en pølse som passer til formen. Legg deigen i den ene halvdelen av formen. Dekk med den andre halvdelen av formen og skyv de to klypene på plass. Klypene sørger for å holde formen sammen og at den står støtt.
La spiralloffen etterheve lunt i ca. 1 time. Unngå å åpne opp formen underveis.
Stek spiralloffen på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter (eventuelt litt lenger, se tips).
La den ferdigstekte spiralloffen avkjøles på rist før du skjærer i den.
♥ Oppskriften gir 1 spiralloff. Du kan gjerne doble oppskriften hvis du har to spiralloff-former.
♥ Spiralloff-formen som du får kjøpt hos Slikkepott.no måler 30 cm i lengden. Den har et bra slipp-belegg på innsiden av formen, men jeg foretrekker likevel å pensle formen med smeltet smør for å være helt sikker på at brødet slipper formen når det er ferdigstekt.
♥ Merk at spiralloffen skal stekes på nederste rille i ovnen. Steketiden kan variere noe fordi stekeovner er forskjellige. Det er meningen at spiralloffen skal være nokså lys i fargen, men dersom du synes at brødet er for lyst når steketiden er over, er det bare å sette på lokket igjen og steke brødet i noen minutter ekstra.
♥ Som all gjærbakst smaker spiralloff aller best samme dag den er laget. Det går fint å fryse brødet.
Skriv ny kommentar