Caprese med jordbær og mozzarella

Italiensk Capresesalat (se Insalata Caprese) er en tomat- og mozzarellasalat som alltid slår an! 

Legger du til søte, norske jordbær, blir salaten ekstra deilig og sommerlig! 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 


 

Ingredienser: 

♥ 500 g søte jordbær
♥ 350 g småtomater
♥ 3 mozzarella (à 125 gram hver, se tips)
♥ 1 neve friske basilikumblader
♥ 2 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 ss balsamico glaze (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Rens jordbærene og skjær dem og småtomatene i mindre biter.

Skjær mozzarella i skiver. 

Legg jordbær, småtomater og mozzarellaskivene på et serveringsfat. 

Dander med frisk basilikum (bruk enten hele basilikumblader eller klipp bladene i strimler, som jeg har gjort her).

Ringle over god olivenolje og balsamico glaze. Kvern over salt og pepper. 

Serveres nylaget! 

 

 

 

Dette er en nydelig sommersalat! 

 

 

Tips: 

♥ Bruk søte jordbær (helst norske) og søte, smakfulle tomater. 

♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake. Den beste smaken får du om du bruker mozzarella laget av bøffelmelk. Det går imidlertid også helt fint å bruke mozzarella som er laget med kumelk.

♥ Viktig at du bruker olivenolje av god kvalitet. 

♥ Crema di balsamico (Balsamico glaze) er en søt, tyktflytende glaze laget på balsamicoeddik og fås kjøpt i de fleste velassorterte, norske matbutikkene. For hjemmelaget balsamico glaze, se oppskrift på Redusert Balsamico

For en annen vri på den klassiske Capresesalaten, se Caprese med vannmelon og mozzarella.

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Caprese med jordbær og mozzarella
Ingredienser

♥ 500 g søte jordbær
♥ 350 g småtomater
♥ 3 mozzarella (à 125 gram hver, se tips)
♥ 1 neve friske basilikumblader
♥ 2 ss extra virgin olivenolje
♥ 1 ss balsamico glaze (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens jordbærene og skjær dem og småtomatene i mindre biter.

Skjær mozzarella i skiver. 

Legg jordbær, småtomater og mozzarellaskivene på et serveringsfat. 

Dander med frisk basilikum (bruk enten hele basilikumblader eller klipp bladene i strimler, som jeg har gjort her).

Ringle over god olivenolje og balsamico glaze. Kvern over salt og pepper. 

Serveres nylaget! 

Tips

♥ Bruk søte jordbær (helst norske) og søte, smakfulle tomater. 

♥ Fersk mozzarella er formet som kuler og fås kjøpt i poser der ostekulene ligger i lake. Den beste smaken får du om du bruker mozzarella laget av bøffelmelk. Det går imidlertid også helt fint å bruke mozzarella som er laget med kumelk.

♥ Viktig at du bruker olivenolje av god kvalitet. 

♥ Crema di balsamico (Balsamico glaze) er en søt, tyktflytende glaze laget på balsamicoeddik og fås kjøpt i de fleste velassorterte, norske matbutikkene. For hjemmelaget balsamico glaze, se oppskrift på Redusert Balsamico

For en annen vri på den klassiske Capresesalaten, se Caprese med vannmelon og mozzarella.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift