Ovnsbakte småpoteter

Dette er en veldig kjekk grunnoppskrift på hvordan man lager herlige, ovnsbakte småpoteter! 

Anvendelige til det meste av middager. Også fine å sette frem på et tapas- eller koldtbord.

Enjoy!  😃

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser:

650 g små poteter (se tips)
0,5 dl olivenolje
4 fedd hvitløk
0,5 dl vann
kvernet salt og pepper 

 

Fremgangsmåte: 

Vask potetene og tørk dem godt (men du trenger ikke å skrelle dem).

Legg potetene i en liten, ildfast form (den jeg bruker her måler ca. 18 x 25 cm). 

Hell olivenolje over potetene og vend rundt på dem slik at alle blir godt dekket av oljen. Kvern over salt og pepper. 

Legg oppdelte hvitløksfedd i formen. Ha en liten skvett vann i formen (se tips).

 

 

Stek potetene midt i ovnen ved 220°C i ca. 30 minutter (eventuelt ved 200°C i ca. 45 minutter), til du ser at potetene har fått god og gyllen farge. 

 

 

Serveres varme og nystekte! 

 

 

Tips: 

Jeg har her brukt gule morenepoteter. Andre type småpoteter tilberedes på samme måte, men juster steketiden alt etter størrelsen på potetene. Dersom potetene er veldig små, kan steketiden reduseres. 

Hvitløksfeddene skal ikke spises og gir bare mild aroma til potetene. 

Vannet i formen er ikke absolutt nødvendig, men jeg synes det bidrar til at potetene ikke tørker inn for mye under stekingen og sitter fast i formen. Det skal imidlertid bare være en liten skvett vann, for potetene skal jo bli ovnsbakte og ikke kokte... 😊

I tillegg til kvernet salt og pepper, kan du gjerne også krydre potetene med litt tørkede urter, for eksempel provencekrydder. 

Hvis du vil lage en større porsjon, kan du skalere opp oppskriften og bruke større form, og ellers følge akkurat samme fremgangsmåte. 

 

Veldig gode, ovnsbakte småpoteter! 

 

 

      

 

Ovnsbakte småpoteter
Ingredienser

650 g små poteter (se tips)
0,5 dl olivenolje
4 fedd hvitløk
0,5 dl vann
kvernet salt og pepper 

Fremgangsmåte

Vask potetene og tørk dem godt (men du trenger ikke å skrelle dem). Legg potetene i en liten, ildfast form (den jeg bruker her måler ca. 18 x 25 cm). 

Hell olivenolje over potetene og vend rundt på dem slik at alle blir godt dekket av oljen. Kvern over salt og pepper. 

Legg oppdelte hvitløksfedd i formen. Ha en liten skvett vann i formen (se tips).

Stek potetene midt i ovnen ved 220°C i ca. 30 minutter (eventuelt ved 200°C i ca. 45 minutter), til du ser at potetene har fått god og gyllen farge. 

Serveres varme og nystekte! 

Tips

Jeg har her brukt gule morenepoteter. Andre type småpoteter tilberedes på samme måte, men juster steketiden alt etter størrelsen på potetene. Dersom potetene er veldig små, kan steketiden reduseres. 

Hvitløksfeddene skal ikke spises og gir bare mild aroma til potetene. 

Vannet i formen er ikke absolutt nødvendig, men jeg synes det bidrar til at potetene ikke tørker inn for mye under stekingen og sitter fast i formen. Det skal imidlertid bare være en liten skvett vann, for potetene skal jo bli ovnsbakte og ikke kokte... 😊

I tillegg til kvernet salt og pepper, kan du gjerne også krydre potetene med litt tørkede urter, for eksempel provencekrydder.

Hvis du vil lage en større porsjon, kan du skalere opp oppskriften og bruke større form, og ellers følge akkurat samme fremgangsmåte. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift