Ovnsbakte småpoteter

Dette er en veldig kjekk grunnoppskrift på hvordan man lager herlige, ovnsbakte småpoteter! 

Anvendelige til det meste av middager. Også fine å sette frem på et tapas- eller koldtbord.

Enjoy!  😃

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser:

♥ 650 g små poteter (se tips)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 0,5 dl vann
♥ kvernet salt og pepper 

 

Fremgangsmåte: 

Vask potetene og tørk dem godt (men du trenger ikke å skrelle dem).

Legg potetene i en liten, ildfast form (den jeg bruker her måler ca. 18 x 25 cm). 

Hell olivenolje over potetene og vend rundt på dem slik at alle blir godt dekket av oljen. Kvern over salt og pepper. 

Legg oppdelte hvitløksfedd i formen. Ha en liten skvett vann i formen (se tips).

 

 

Stek potetene midt i ovnen ved 220°C i ca. 30 minutter (eventuelt ved 200°C i ca. 45 minutter), til du ser at potetene har fått god og gyllen farge. 

 

 

Serveres varme og nystekte! 

 

 

Tips: 

♥ Jeg har her brukt gule morenepoteter. Andre type småpoteter tilberedes på samme måte, men juster steketiden alt etter størrelsen på potetene. Dersom potetene er veldig små, kan steketiden reduseres. 

♥ Hvitløksfeddene skal ikke spises og gir bare mild aroma til potetene. 

♥ Vannet i formen er ikke absolutt nødvendig, men jeg synes det bidrar til at potetene ikke tørker inn for mye under stekingen og sitter fast i formen. Det skal imidlertid bare være en liten skvett vann, for potetene skal jo bli ovnsbakte og ikke kokte... 😊

♥ I tillegg til kvernet salt og pepper, kan du gjerne også krydre potetene med litt tørkede urter, for eksempel provencekrydder. 

♥ Hvis du vil lage en større porsjon, kan du skalere opp oppskriften og bruke større form, og ellers følge akkurat samme fremgangsmåte. 

 

Veldig gode, ovnsbakte småpoteter! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Ovnsbakte småpoteter
Ingredienser

♥ 650 g små poteter (se tips)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 0,5 dl vann
♥ kvernet salt og pepper 

Fremgangsmåte

Vask potetene og tørk dem godt (men du trenger ikke å skrelle dem). Legg potetene i en liten, ildfast form (den jeg bruker her måler ca. 18 x 25 cm). 

Hell olivenolje over potetene og vend rundt på dem slik at alle blir godt dekket av oljen. Kvern over salt og pepper. 

Legg oppdelte hvitløksfedd i formen. Ha en liten skvett vann i formen (se tips).

Stek potetene midt i ovnen ved 220°C i ca. 30 minutter (eventuelt ved 200°C i ca. 45 minutter), til du ser at potetene har fått god og gyllen farge. 

Serveres varme og nystekte! 

Tips

♥ Jeg har her brukt gule morenepoteter. Andre type småpoteter tilberedes på samme måte, men juster steketiden alt etter størrelsen på potetene. Dersom potetene er veldig små, kan steketiden reduseres. 

♥ Hvitløksfeddene skal ikke spises og gir bare mild aroma til potetene. 

♥ Vannet i formen er ikke absolutt nødvendig, men jeg synes det bidrar til at potetene ikke tørker inn for mye under stekingen og sitter fast i formen. Det skal imidlertid bare være en liten skvett vann, for potetene skal jo bli ovnsbakte og ikke kokte... 😊

♥ I tillegg til kvernet salt og pepper, kan du gjerne også krydre potetene med litt tørkede urter, for eksempel provencekrydder.

♥ Hvis du vil lage en større porsjon, kan du skalere opp oppskriften og bruke større form, og ellers følge akkurat samme fremgangsmåte. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift