Brukere online: 1641
Brukere i dag: 17116
Brukere siste 7 dager: 194967
Vietnamesisk iskaffe (Cà phê sữa đá på vietnamesisk) lages med sterk kaffe, søtet, kondensert melk og isbiter.
For å lage helt autentisk, vietnamesisk iskaffe trenger du en liten dryppkanne (kalles "phin"), som settes oppå glasset slik at kaffen brygges rett ned i glasset. Du trenger dessuten vietnamesisk kaffepulver, som virkelig har en helt særegen, rund og nydelig smak. Jeg har kjøpt både dryppkanne og vietnamesisk kaffepulver i asiatisk matbutikk i Oslo.
Får du ikke tak i dette, går det også an å blande vanlig, sterk kaffe med søtet, kondensert melk og isbiter. Det blir også veldig godt! 😃
Oppskriften nedenfor passer til 1 glass iskaffe. For en litt større porsjon, se tipsfeltet nedenfor.
Ingredienser:
♥ 2 ss søtet, kondensert melk
♥ 2 ss vietnamesisk kaffepulver
♥ 1,5 dl kokende varmt vann
♥ isbiter
Fremgangsmåte:
Ha søtet, kondensert melk i et glass (glasset bør romme minst 4 dl).
Finn frem dryppkannen og fyll den med vietnamesisk kaffepulver.
Press kaffepulveret godt sammen med presseren som følger med dryppkannen.
Ha først bare 1 spiseskje kokende vann i dryppkannen og la stå i 1 minutt (dette forbereder og bløtgjør kaffepulveret, som får kaffen til å bli mer aromatisk).
Fyll så opp dryppkannen med kokende varmt vann (ca. 1,5 dl). Sett på lokket på dryppkannen og la kaffen sakte dryppe ned i glasset.
Vent til alt vannet har rent gjennom filteret (dette tar 5 - 10 minutter).
Ha isbiter i glasset.
Rør om slik at kaffen blander seg godt med den kondenserte melken og kjøles ned av isbitene.
Nytes straks!
Tips:
♥ Den lille dryppkannen som er spesielt beregnet på vietnamesisk iskaffe fås kjøpt i enkelte asiatiske matbutikker. Jeg har kjøpt dette i butikken Scanasia, som ligger i Storgata i Oslo (rett ved Folketeateret).
♥ Vietnamesisk kaffepulver fås kjøpt i mange asiatiske matbutikker. Det mest kjente merket er Trung Nguyen, og jeg har kjøpt også dette hos Scanasia.
♥ Det er virkelig en helt fantastisk god smak på vietnamesisk kaffepulver, så jeg kan virkelig anbefale å bruke dette kaffepulveret sammen med dryppkannen. Dersom du imidlertid ikke får tak i dette kaffepulveret, kan du i stedet bruke 1,5 - 2 dl annen ferdiglaget kaffe (enten du bruker presskannekaffe, traktekaffe, espressoshots eller lager kaffe med frysetørket kaffepulver). Kaffen du bruker kan gjerne være litt sterk.
♥ Søtet, kondensert melk finnes i de fleste matbutikkene. Vær nøye på at du velger søtet, kondensert melk, som har en helt annen konsistens og smak enn usøtet, kondensert melk.
♥ VIETNAMESISK ISKAFFE - 4 glass (Presskannekaffe)
4 ss kaffepulver for presskanne
8 dl kokende varmt vann
1,5 dl søtet, kondensert melk
isbiter
La kaffepulver trekke i kokende varmt vann i ca 5 minutter, før du presser ned lokket på presskannen.
Ha søtet, kondensert melk i en kanne og tilsett varm kaffe. Rør godt om og tilsett masse isbiter.
♥ Vietnamesisk iskaffe finnes i litt ulike varianter. Ca phe sua da er vietnamesisk iskaffe med søtet, kondensert melk, mens Ca phe sua tuoi er vietnamesisk iskaffe som lages med vanlig melk. En spennende vietnamesisk kaffe som serveres varm er Ca phe trung, som lages med kaffe, søtet kondensert melk og eggeplommer.
Se også oppskrift på superpopulær Dalgona (Koreansk iskaffe).
♥
Deilig, vietnamesisk iskaffe til varme solskinnsdager! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 ss søtet, kondensert melk
♥ 2 ss vietnamesisk kaffepulver
♥ 1,5 dl kokende varmt vann
♥ isbiter
Ha søtet, kondensert melk i et glass (glasset bør romme minst 4 dl).
Finn frem dryppkannen og fyll den med vietnamesisk kaffepulver. Press kaffepulveret godt sammen med presseren som følger med dryppkannen.
Ha først bare 1 spiseskje kokende vann i dryppkannen og la stå i 1 minutt (dette forbereder og bløtgjør kaffepulveret, som får kaffen til å bli mer aromatisk).
Fyll så opp dryppkannen med kokende varmt vann (ca. 1,5 dl). Sett på lokket på dryppkannen og la kaffen sakte dryppe ned i glasset (dette tar 5 - 10 minutter).
Ha isbiter i glasset.
Rør om slik at kaffen blander seg godt med den kondenserte melken og kjøles ned av isbitene.
Nytes straks!
♥ Den lille dryppkannen som er spesielt beregnet på vietnamesisk iskaffe fås kjøpt i enkelte asiatiske matbutikker. Jeg har kjøpt dette i butikken Scanasia, som ligger i Storgata i Oslo (rett ved Folketeateret).
♥ Vietnamesisk kaffepulver fås kjøpt i mange asiatiske matbutikker. Det mest kjente merket er Trung Ngyen, og jeg har kjøpt også dette hos Scanasia.
♥ Det er virkelig en helt fantastisk god smak på vietnamesisk kaffepulver, så jeg kan virkelig anbefale å bruke dette kaffepulveret sammen med dryppkannen. Dersom du imidlertid ikke får tak i dette kaffepulveret, kan du i stedet bruke 1,5 - 2 dl annen ferdiglaget kaffe (enten du bruker presskannekaffe, traktekaffe, espressoshots eller lager kaffe med frysetørket kaffepulver). Kaffen du bruker kan gjerne være litt sterk.
♥ Søtet, kondensert melk finnes i de fleste matbutikkene. Vær nøye på at du velger søtet, kondensert melk, som har en helt annen konsistens og smak enn usøtet, kondensert melk.
♥ VIETNAMESISK ISKAFFE - 4 glass (Presskannekaffe)
4 ss kaffepulver for presskanne
8 dl kokende varmt vann
1,5 dl søtet, kondensert melk
isbiter
La kaffepulver trekke i kokende varmt vann i ca 5 minutter, før du presser ned lokket på presskannen. Ha søtet, kondensert melk i en kanne og tilsett varm kaffe. Rør godt om og tilsett masse isbiter.
♥ Vietnamesisk iskaffe finnes i litt ulike varianter. Ca phe sua da er vietnamesisk iskaffe med søtet, kondensert melk, mens Ca phe sua tuoi er vietnamesisk iskaffe som lages med vanlig melk. En spennende vietnamesisk kaffe som serveres varm er Ca phe trung, som lages med kaffe, søtet kondensert melk og eggeplommer.
Se også oppskrift på superpopulær Dalgona (Koreansk iskaffe).
Skriv ny kommentar