Brukere online: 2517
Brukere i dag: 11854
Brukere siste 7 dager: 197455
Jeg kan virkelig anbefale deg å lage nektarinsyltetøy! 😍
Nektarinsyltetøy får en deilig, tropisk smak og lekker knæsj oransje farge. 😃 Syltetøyet er deilig på alt fra boller og vafler til brødskiver eller som et spennende tilbehør til ostefatet. Nektarinsyltetøy er også veldig godt egnet som fyll i kaker.
Min favoritt er sprøstekt surdeigsbrød med smør og nektarinsyltetøy!
Ingredienser:
♥ 1 kg nektariner (800 g renset vekt)
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 400 g syltesukker (se tips)
♥ 1 dl vann
♥ presset saft fra 1 sitron
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Skjær nektariner i båter og fjern stenene.
Ha nektarinbåtene og de øvrige ingrediensene i en kjele.
Varm opp på middels sterk varme og la syltetøyet småkoke under omrøring til du ser at nektarinbåtene begynner å bli skikkelig bløte.
Ta kjelen av platen og bruk en stavmikser til å mose syltetøyet glatt (se tips).
Hell det varme syltetøyet på varme, rene syltetøyglass.
Nydelig nektarinsyltetøy!
Du burde teste ut dette nektarinsyltetøyet på en skive varmt, smørstekt surdeigsbrød!
Smør en skive surdeigsbrød med smør på begge sider, og stek den i en stekepanne til den blir sprø og gyllen.
Topp den varme skiven med nylaget nektarinsyltetøy.
Mmmmmm......
Så godt! 😍
Tips:
♥ Jeg bruker her 1 kg nektariner. Etter at jeg fikk renset dem for stener målte jeg opp 800 gram. Det er ikke nøyaktig med vekten på nektarinene, så litt fra eller til spiller ingen rolle.
♥ Vaniljepasta er en tykk vaniljesirup som gir veldig god vaniljesmak. Fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Du kan alternativt bruke frø fra 1 vaniljestang eller 2 ts vaniljeekstrakt.
♥ Syltesukker er vanlig sukker som er tilsatt pektin. Pektin gjør at syltetøyet tykner noe mer enn om du bare bruker sukker. Alternativt til syltesukker kan du bruke vanlig sukker og tilsette fruktpektin (grønn Jam).
♥ Jeg bruker her stavmikser slik at nektarinsyltetøyet blir helt klumpfritt. Du kan eventuelt ta til side litt av de bløte nektarinene før du bruker stavmikseren hvis du vil ha noen fruktbiter i syltetøyet.
♥ Nektarinsyltetøyet bør oppbevares kjølig. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned i plastbokser.
♥ Denne porsjonen gir to store syltetøyglass (à 5 dl). Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon.
♥
Dette deilige nektarinsyltetøyet burde du teste ut! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 kg nektariner (800 g renset vekt)
♥ 1 ss vaniljepasta (se tips)
♥ 400 g syltesukker (se tips)
♥ 1 dl vann
♥ presset saft fra 1 sitron
Finn frem ingrediensene.
Skjær nektariner i båter og fjern stenene.
Ha nektarinbåtene og de øvrige ingrediensene i en kjele. Varm opp på middels sterk varme og la syltetøyet småkoke under omrøring til du ser at nektarinbåtene begynner å bli skikkelig bløte.
Ta kjelen av platen og bruk en stavmikser til å mose syltetøyet glatt (se tips).
Hell det varme syltetøyet på varme, rene syltetøyglass.
♥ Jeg bruker her 1 kg nektariner. Etter at jeg fikk renset dem for stener målte jeg opp 800 gram. Det er ikke nøyaktig med vekten på nektarinene, så litt fra eller til spiller ingen rolle.
♥ Vaniljepasta er en tykk vaniljesirup som gir veldig god vaniljesmak. Fås kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Du kan alternativt bruke frø fra 1 vaniljestang eller 2 ts vaniljeekstrakt.
♥ Syltesukker er vanlig sukker som er tilsatt pektin. Pektin gjør at syltetøyet tykner noe mer enn om du bare bruker sukker. Alternativt til syltesukker kan du bruke vanlig sukker og tilsette fruktpektin (grønn Jam).
♥ Jeg bruker her stavmikser slik at nektarinsyltetøyet blir helt klumpfritt. Du kan eventuelt ta til side litt av de bløte nektarinene før du bruker stavmikseren hvis du vil ha noen fruktbiter i syltetøyet.
♥ Nektarinsyltetøyet bør oppbevares kjølig. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned i plastbokser.
♥ Denne porsjonen gir to store syltetøyglass (à 5 dl). Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon.
Skriv ny kommentar