Halloweenbløtkake

Annonse: Slikkepott.no(link is external)

Hei dere!

Nå er det tid for å planlegge hva du skal bake til årets Halloween!  😃 I nettbutikken til Slikkepott.no(link is external) finner du et fantastisk utvalg av kakepynt og utstyr som gjør det lett å være kreativ, se egen kategori for Halloween HER(link is external)

Et forslag er å lage en herlig Halloweenbløtkake!

 

 

Jeg har bakt et luftig sukkerbrød, som jeg har fylt med oransje nektarinmarmelade, vaniljekrem og pisket fløtekrem.

Med sort fondantlokk, oransje flaggermus i marsipan og småskumle marshmallows, blir dette en spennende og morsom kake å sette på bordet på Halloween!

 

 

Her skal jeg vise deg hvordan du gjør det! 😊

 

Ingredienser: 

Kakebunn:
 3 egg
 3 dl sukker
 1 dl kokende vann
 3 dl hvetemel
 1,5 ts bakepulver

Fyll:
 3 ss nektarinsyltetøy (se tips)
 5 dl vaniljekrem (se tips)
 3 dl kremfløte

Pynt:
1 sort fondantlokk(link is external) (se tips)
150 g marshmallows
250 g marsipan(link is external)
oransje konditorfarge(link is external) (se tips)
sort konditorfarge(link is external) (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Kakebunn: 

Visp tykk eggedosis av egg og sukker (piskingen tar ca. 20 min). Tilsett det varme vannet ved slutten av piskingen. Sikt i det tørre og rør deigen forsiktig sammen. Hell i en liten rund form (20 cm i diameter)(link is external) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 50 min. Avkjøl kaken helt i formen.

Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 

Del kaken i 3 bunner. Bruk gjerne en kakedeler (link is external)for å få jevne kakelag. 

 

 

Fyll og pynt: 

Smør nektarinsyltetøy på den nederste bunnen.

 

 

Bre over ca. 2 dl av vaniljekremen.

 

 

Pisk kremfløten til krem. Bland resten av vaniljekremen med ca. 1 dl pisket krem og fyll i det andre kakelaget.

 

 

Ha resten av den piskede kremen over kaken. Lag gjerne toppen av kaken lett kuppelformet. 

Dekk kaken med sort fondantlokk(link is external).

 

 

Utrolig lettvint med ferdig utkjevlet fondantlokk! 

 

 

Ha marshmallows i en skål.

 

 

Varm dem opp over vannbad eller i mikrobølgeovnen i ca. 1 minutt, til de begynner å smelte. 

 

 

Ta litt av den smeltede marshmallowsen mellom fingrene og spre den over toppen av kaken. Gjør dette gjentatte ganger så du får et "ekkelt" spindelvev-mønster over kaken. 

 

 

Farg marsipanen(link is external) oransje med konditorfarge(link is external).

 

 

Kjevle ut marsipanen (bruk gjerne kjevle med non stick(link is external)) og stikk ut flaggermus.

Jeg bruker stor utstikker(link is external) og liten utstikker(link is external) for å få fine flaggermus! 😊

 

 

Fest flaggermusene på kaken. 

Bruk en tannpirker til å tegne øyne og munn med sort konditorfarge(link is external) på noen marshmallows.

 

 

Sett disse på toppen av kaken. 

Skikkelig stilig Halloweenbløtkake!  😃

 

 

Sett kaken kjølig frem til servering. 

 

 

 

Når du skjærer opp kaken, åpenbarer det seg en deilig bløtkake med syltetøy og vaniljekrem! 😍

 

 

Halloweenbløtkaken smaker betydelig bedre enn det man skulle tro... 😉

 

 

Tips: 

Jeg har her fylt kaken med hjemmelaget nektarinmarmelade. Det går også fint å bruke ferdigkjøpt aprikosmarmelade. Poenget er at det skal være et syltetøy som er oransje i fargen. 

Bruk hjemmelaget vaniljekrem eller ferdigkjøpt. 

Utstyret jeg har brukt for å lage denne kaken finner du i nettbutikken til Slikkepott.no(link is external).

Det er spesielt praktisk med ferdig utkjevlet fondantlokk. Du finner fondantlokk i mange ulike farger HER(link is external)
 

 

Jeg kan også spesielt anbefale fargene fra Progel. Disse kommer i praktisk tube og gir fine farger selv med små mengder farge. Se stort utvalg av farger HER(link is external)

 

 

Det er nesten umulig å få til fine flaggermus uten utstikkere, så disse anbefaler jeg deg å skaffe deg (se HER(link is external) og HER(link is external)). Se for øvrig et kjempestort utvalg av utstikkere i alle fasonger du kan tenke deg HER(link is external)

 

 

Halloweenbløtkake bør fylles og pyntes samme dag som kaken skal serveres. Kakebunnen kan du gjerne bake i forkant og fryse ned. 

👻

Happy Halloween! 

 

 

 

      

Halloweenbløtkake
Ingredienser

Kakebunn:
 3 egg
 3 dl sukker
 1 dl kokende vann
 3 dl hvetemel
 1,5 ts bakepulver

Fyll:
 3 ss nektarinsyltetøy (se tips)
 5 dl vaniljekrem (se tips)
 3 dl kremfløte

Pynt:
1 sort fondantlokk (se tips)
150 g marshmallows
250 g marsipan
oransje konditorfarge (se tips)
sort konditorfarge (se tips)

Fremgangsmåte

Kakebunn: 
Visp tykk eggedosis av egg og sukker (piskingen tar ca. 20 min). Tilsett det varme vannet ved slutten av piskingen. Sikt i det tørre og rør deigen forsiktig sammen. Hell i en liten rund form (20 cm i diameter)(link is external) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 50 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Del kaken i 3 bunner. Bruk gjerne en kakedeler (link is external)for å få jevne kakelag. 

Fyll og pynt: 
Smør nektarinsyltetøy på den nederste bunnen. Bre over ca. 2 dl av vaniljekremen. Pisk kremfløten til krem. Bland resten av vaniljekremen med ca. 1 dl pisket krem og fyll i det andre kakelaget. Ha resten av den piskede kremen over kaken. Lag gjerne toppen av kaken lett kuppelformet. 

Dekk kaken med sort fondantlokk(link is external).

Ha marshmallows i en skål. Varm dem opp over vannbad eller i mikrobølgeovnen i ca. 1 minutt, til de begynner å smelte. Ta litt av den smeltede marshmallowsen mellom fingrene og spre den over toppen av kaken. Gjør dette gjentatte ganger så du får et "ekkelt" spindelvev-mønster over kaken. 

Farg marsipanen(link is external) oransje med konditorfarge(link is external). Kjevle ut marsipanen (bruk gjerne kjevle med non stick(link is external)) og stikk ut flaggermus. Jeg bruker stor utstikker(link is external) og liten utstikker(link is external) for å få fine flaggermus! 😊 Fest flaggermusene på kaken. 

Bruk en tannpirker til å tegne øyne og munn med sort konditorfarge(link is external) på noen marshmallows. Sett disse på toppen av kaken. 

Sett kaken kjølig frem til servering. 

Tips

Jeg har her fylt kaken med hjemmelaget nektarinmarmelade. Det går også fint å bruke ferdigkjøpt aprikosmarmelade. Poenget er at det skal være et syltetøy som er oransje i fargen. 

Bruk hjemmelaget vaniljekrem eller ferdigkjøpt. 

Utstyret jeg har brukt for å lage denne kaken finner du i nettbutikken til Slikkepott.no(link is external).

Det er spesielt praktisk med ferdig utkjevlet fondantlokk. Du finner fondantlokk i mange ulike farger HER(link is external)

Jeg kan også spesielt anbefale fargene fra Progel. Disse kommer i praktisk tube og gir fine farger selv med små mengder farge. Se stort utvalg av farger HER(link is external)

Det er nesten umulig å få til fine flaggermus uten utstikkere, så disse anbefaler jeg deg å skaffe deg (se HER(link is external) og HER(link is external)). Se for øvrig et kjempestort utvalg av utstikkere i alle fasonger du kan tenke deg HER(link is external)

Halloweenbløtkake bør fylles og pyntes samme dag som kaken skal serveres. Kakebunnen kan du gjerne bake i forkant og fryse ned. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift