Tyrkisk pasta (Kiymali Makarna)

Turkish pasta har gått viralt i sosiale medier, og jeg fikk lyst til å teste! 😃

Turkish pasta heter Kiymali Makarna på tyrkisk, som kan oversettes til "makaroni med kjøttdeig". Pastaretten er inspirert av smakene i den kjente, tyrkiske retten Manti, men som en svært forenklet utgave, og kalles derfor av og til for "Cheat Manti". Tradisjonell Manti består av hjemmelagde pastaputer laget av deig som fylles med krydret kjøttdeig. Retten serveres med yoghurtsaus og smeltet chilismør.

Mens hjemmelaget Manti krever en nokså omstendelig prosess, er Tyrkisk pasta derimot veldig rask å lage! Tyrkisk pasta består av vanlig, kokt pasta som først toppes med yoghurtsaus med masse ferskpresset hvitløk, deretter krydret kjøttdeig, og så en smørsaus smaksatt med paprikapulver. Pastaretten toppes med friske tomater og bladpersille. Resultatet blir en original og skikkelig digg pastarett!😋

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

Pasta: 
500 g pasta (se tips)

Krydret kjøttdeig:
400 g kjøttdeig
1 løk
1 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
0,5 ts currypulver (kan sløyfes, se tips)
kvernet salt og pepper

Yoghurtsaus: 
3 dl gresk yoghurt
3 fedd hvitløk
kvernet salt

Paprikasmør:
50 g smør
1 ss paprikapulver
0,5 ts chiliflak (kan sløyfes)

Topping:
250 g cherrytomater
1 bunt bladpersille 

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Kok pasta i godt saltet vann som anvist på pakningen. 

Mens pastaen koker, steker du kjøttdeig og hakket løk i en panne. Tilsett krydderet og stek videre.

 

 

Kjøttdeigen skal bli nokså godt stekt. 

 

 

Rør gresk yoghurt sammen med ferskpresset hvitløk. Smak til med salt.

 

 

Lag paprikasmør ved å blande smeltet smør med paprikapulver og eventuelt litt chiliflak. 

 

 

Servering: 

Ha kokt pasta i en pastaskål. 

 

 

Ha over rikelig med yoghurtsaus.

 

 

Legg på stekt kjøttdeig. 

 

 

Drypp over litt paprikasmør.

 

 

Topp med halve cherrytomater og hakket bladpersille. 

 

 

Denne pastaretten er noe helt for seg selv! 

Ikke rart at den har blitt så populær! 😍

 

 

Tips: 

Du kan bruke den pastavarianten du har tilgjengelig, for eksempel penne (pastarør), farfalle (pastasløyfer) eller fusilli (pastaskruer) som jeg har brukt her. 

Krydderet som brukes her fås kjøpt i de aller fleste matbutikkene.

 


 

Jeg foretrekker å bruke søt og mild paprikapulver, men du kan bruke sterkere type og eventuelt røkt paprikapulver hvis du liker det. Du kan bruke ferskpresset hvitløk i kjøttdeigen i stedet for hvitløkspulver. Bruk bare litt curry, eller dropp det helt. Chiliflak kan også sløyfes helt hvis du vil. 

Jeg brukte det ikke her, men du kan også gjerne tilsette malt spisskummin i den stekte kjøttdeigen (ca. 1 ts). 

 

ENJOY!  😍

 

 

      

Tyrkisk pasta (Kiymali Makarna)
Ingredienser

Pasta: 
500 g pasta (se tips)

Krydret kjøttdeig:
400 g kjøttdeig
1 løk
1 ts hvitløkspulver
1 ts paprikapulver
0,5 ts currypulver (kan sløyfes, se tips)
kvernet salt og pepper

Yoghurtsaus: 
3 dl gresk yoghurt
3 fedd hvitløk
kvernet salt

Paprikasmør:
50 g smør
1 ss paprikapulver
0,5 ts chiliflak (kan sløyfes)

Topping:
250 g cherrytomater
1 bunt bladpersille 

Fremgangsmåte

Kok pasta i godt saltet vann som anvist på pakningen. 

Mens pastaen koker, steker du kjøttdeig og hakket løk i en panne. Tilsett krydderet og stek videre. Kjøttdeigen skal bli nokså godt stekt. 

Rør gresk yoghurt sammen med ferskpresset hvitløk. Smak til med salt

Lag paprikasmør ved å blande smeltet smør med paprikapulver og eventuelt litt chiliflak. 
 

Servering: 

Ha kokt pasta i en pastaskål. Ha over rikelig med yoghurtsaus. Legg på stekt kjøttdeig. Drypp over litt paprikasmør.

Topp med halve cherrytomater og hakket bladpersille. 

Tips

Du kan bruke den pastavarianten du har tilgjengelig, for eksempel penne (pastarør), farfalle (pastasløyfer) eller fusilli (pastaskruer) som jeg har brukt her. 

Krydderet som brukes her fås kjøpt i de aller fleste matbutikkene. Jeg foretrekker å bruke søt og mild paprikapulver, men du kan bruke sterkere type og eventuelt røkt paprikapulver hvis du liker det. Du kan bruke ferskpresset hvitløk i kjøttdeigen i stedet for hvitløkspulver. Bruk bare litt curry, eller dropp det helt. Chiliflak kan også sløyfes helt hvis du vil. 

Jeg brukte det ikke her, men du kan også gjerne tilsette malt spisskummin i den stekte kjøttdeigen (ca. 1 ts). 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift