Kaffefromasj

Kaffefromasj er en lett og luftig dessert, som slår an hos alle som er glad i kaffe! 

Pyntes med mokkabønner og serveres med krem.

 

 

Himmelsk god dessert! 

 

 

 

Se også oppskrift på nydelig Mokkafromasj

 

Oppskriften gir 4–6 porsjoner. 
 

Ingredienser:

 3 egg
 100 g sukker
 5 plater gelatin
 1 dl kokende vann
 2 ss kaffepulver
4 dl kremfløte

Pynt:
mokkabønner (se tips)

Servering:
3 dl kremfløte
1 ss melis

 

Fremgangsmåte: 

Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Bland kokende vann og kaffepulver og rør så kaffepulveret løser seg opp helt. Det skal bli en sterk kaffeekstrakt. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de myke gelatinplatene opp i den varme kaffen.

 

 

Hell den varme kaffeblandingen i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører forsiktig.

 

 

Pisk kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn i fromasjblandingen. Rør godt med en ballongvisp så du får en luftig blanding og alle hvite kremklumper fjernes.

 

 

 

Hell fromasjen i en serveringsbolle eller direkte i dessertskåler.

 

 

Sett kaffefromasjen i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten, slik at den stivner.

Pynt den stivnede kaffeformasjen med mokkabønner. 

 

 

Server kaffefromasjen med pisket krem som er smaksatt med litt melis. 

 

 

Luftig kaffefromasj som smelter på tungen... 😋

 

 

Tips: 

 For å unngå gelatintråder i fromasjen, er det viktig at du blander den varme kaffe-/gelatinblandingen i eggedosisen. Først etterpå pisker du kremfløten til krem og vender inn i fromasjblandingen.

Jeg bruker frysetørket kaffepulver. Bruk gjerne koffeinfritt kaffepulver hvis du ønsker en koffeinfri kaffefromasj.

Jeg har pyntet med mokkabønner, men det går like fint å drysse over litt fint hakket kokesjokolade i stedet. 

 

 

 Det går veldig fint å lage kaffefromasjen dagen før servering. La den stå kaldt frem til servering.

 

 

Kan virkelig anbefale alle kaffeelskere å lage denne nydelige kaffefromasjen!  Heart

 

 

God fornøyelse! 

 

 

      

Kaffefromasj
Ingredienser

 3 egg
 100 g sukker
 5 plater gelatin
 1 dl kokende vann
 2 ss kaffepulver
4 dl kremfløte

Pynt:
mokkabønner (se tips)

Servering:
3 dl kremfløte
1 ss melis

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Bland kokende vann og kaffepulver og rør så kaffepulveret løser seg opp helt. Det skal bli en sterk kaffeekstrakt. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de myke gelatinplatene opp i den varme kaffen.

Hell den varme kaffeblandingen i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører forsiktig.

Pisk kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn i fromasjblandingen. Rør godt med en ballongvisp så du får en luftig blanding og alle hvite kremklumper fjernes.

Hell fromasjen i en serveringsbolle eller direkte i dessertskåler.

Sett kaffefromasjen i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten, slik at den stivner.

Pynt den stivnede kaffeformasjen med mokkabønner. 

Server kaffefromasjen med pisket krem som er smaksatt med litt melis. 

Tips

 For å unngå gelatintråder i fromasjen, er det viktig at du blander den varme kaffe-/gelatinblandingen i eggedosisen. Først etterpå pisker du kremfløten til krem og vender inn i fromasjblandingen.

Jeg bruker frysetørket kaffepulver. Bruk gjerne koffeinfritt kaffepulver hvis du ønsker en koffeinfri kaffefromasj.

Jeg har pyntet med mokkabønner, men det går like fint å drysse over litt fint hakket kokesjokolade i stedet. 

 Det går veldig fint å lage kaffefromasjen dagen før servering. La den stå kaldt frem til servering.

Allergier og preferanser

1 kommentar

Kan du prøve ut agar agar i oppskrifter i stedet for gelatin? Hadde vært greit om oppskriftene hadde fremgangsmåte for agar agar også.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift