Kanelbollegranola

La oss kicke i gang ny uke med knallgod Kanelbollegranola! 😀

Denne varianten av hjemmelaget granola blir søt og crunchy og får herlig smak av kanel, vanilje og rosiner. 😋

 

 

Ingredienser:

1 dl lønnesirup
1 dl eplesyltetøy (se tips)
1 ts vaniljepasta (se tips)
 2 ss kanel
250 g store havregryn
50 g solsikkekjerner
50 g sesamfrø
50 g mandler
50 g valnøtter
2 dl rosiner
100 g dadler (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Rør sammen lønnesirup, eplesyltetøy, vanilje og kanel.

 

 

 

Ha havregryn i en annen bolle og tilsett solsikkekjerner, sesamfrø og grovt hakkede mandler og valnøtter. 

 

 

Tilsett lønnesirupblandingen.

 

 

Bland godt. 

 

 

Fordel blandingen utover i en langpanne som er smurt lett med litt olje. 

 

 

Stek granolaen midt i ovnen ved 180 °C i 25 minutter.  Rør rundt etter 15 minutters steketid slik at granolaen blir jevnt stekt.

La den stekte granolaen avkjøles i langpannen til den er helt kald. 

 

 

Vend først da inn rosiner og eventuelt dadler som er er skåret opp i mindre biter. 

 

 

Oppbevar granolaen på tett glass eller boks.

Jeg liker godt å servere Kanelbollegranola sammen med gresk yoghurt, bananskiver, flytende honning (eller lønnesirup) og et lite kaneldryss. 

 

 

Digg granola som gir "kanelbolle-vibes"... 😍

 

 

 

Tips: 

Jeg har her brukt ferdigkjøpt eplesyltetøy (med biter). Det går fint å bruke hjemmelaget eplemos

 

 

Vaniljepasta er en mørk sirup med veldig god vaniljesmak. Kjøpes i de fleste matbutikkene. Du kan alternativt bruker vaniljeekstrakt. 

Bruk helst kanel av god kvalitet (Ceylon kanel) for best smak. 

Se flere gode oppskrifter på granola HER

 

 

Ha en finfin ny uke! 😊

 

 

 

      

Kanelbollegranola
Ingredienser

1 dl lønnesirup
1 dl eplesyltetøy (se tips)
1 ts vaniljepasta (se tips)
 2 ss kanel
250 g store havregryn
50 g solsikkekjerner
50 g sesamfrø
50 g mandler
50 g valnøtter
2 dl rosiner
100 g dadler (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Rør sammen lønnesirup, eplesyltetøy, vanilje og kanel.

Ha havregryn i en annen bolle og tilsett solsikkekjerner, sesamfrø og grovt hakkede mandler og valnøtter. 

Tilsett lønnesirupblandingen. Bland godt. 

Fordel blandingen utover i en langpanne som er smurt lett med litt olje. 

Stek granolaen midt i ovnen ved 180 °C i 25 minutter.  Rør rundt etter 15 minutters steketid slik at granolaen blir jevnt stekt.

La den stekte granolaen avkjøles i langpannen til den er helt kald. 

Vend først da inn rosiner og eventuelt dadler som er er skåret opp i mindre biter. 

Oppbevar granolaen på tett glass eller boks.

Jeg liker godt å servere Kanelbollegranola sammen med gresk yoghurt, bananskiver, flytende honning (eller lønnesirup) og et lite kaneldryss. 

Tips

Jeg har her brukt ferdigkjøpt eplesyltetøy (med biter). Det går fint å bruke hjemmelaget eplemos

Vaniljepasta er en mørk sirup med veldig god vaniljesmak. Kjøpes i de fleste matbutikkene. Du kan alternativt bruker vaniljeekstrakt. 

Bruk helst kanel av god kvalitet (Ceylon kanel) for best smak. 

Se flere gode oppskrifter på granola HER

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift