Amerikanske pannekaker med melkesjokolade


I går var det den store, internasjonale pannekakedagen, og pannekaker er jo noe alle liker og fortjener en hyllest! 

Selv fikk jeg veeeeldig lyst på pannekaker etter å ha sett alle pannekakebildene i sosiale medier i går. Yum

Disse pannekakene er tykke og myke, og inneholder hakket melkerull. Smile  DIGG! 


Ingredienser:

2 egg
2 ss sukker
2 ss matolje (se tips)
1,5 dl yoghurt naturell
1 dl melk (eller vann)
0,5 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts salt
3 dl hvetemel
- -
75 g melkesjokolade (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Visp egg, sukker, olje, yoghurt og melk lett sammen.

Bland hvetemelet med natron, bakepulver og salt og ha dette i eggeblandingen. Rør raskt sammen til en jevn deig, men ikke rør mer enn nødvendig, ellers kan deigen bli seig. 

Hakk melkesjokoladen og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.

 

 

La deigen stå og svelle i 30 minutter.

Stek små, tykke pannekaker i stekepanne på middels varme. Bruk litt formfett i pannen og stek pannekakene gylne på hver side.

Serveres gjerne nystekte med et melisdryss!

 

 

Prøv å legge pannekakene sammen to og to med nugatti imellom! 

Wow, så godt! 

 

 

Tips:

Husk at du bør bruke olje med nøytral smak, slik som solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk olivenolje eller soyaolje.

Jeg brukte melk i tillegg til yoghurt naturell, men vann går også greit. 

Jeg brukte 1 melkerull til denne porsjonen som tilsvarer 75 gram melkesjokolade. 

Pannekakene smaker aller best nystekt. 

 

Pannekaker er sånt man kan lage seg helt impulsivt når man får lyst på noe godt, og det tar bare noen minutter å lage.

Kos deg!  Yum

 


    
 

 

Amerikanske pannekaker med melkesjokolade
Ingredienser

2 egg
2 ss sukker
2 ss matolje (se tips)
1,5 dl yoghurt naturell
1 dl melk (eller vann)
0,5 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts salt
3 dl hvetemel
- -
75 g melkesjokolade (se tips)

Fremgangsmåte

Visp egg, sukker, olje, yoghurt og melk lett sammen.

Bland hvetemelet med natron, bakepulver og salt og ha dette i eggeblandingen. Rør raskt sammen til en jevn deig, men ikke rør mer enn nødvendig, ellers kan deigen bli seig. 

Hakk melkesjokoladen og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.

La deigen stå og svelle i 30 minutter.

Stek små, tykke pannekaker i stekepanne på middels varme. Bruk litt formfett i pannen og stek pannekakene gylne på hver side.

Serveres gjerne nystekte med et melisdryss!

Tips

Husk at du bør bruke olje med nøytral smak, slik som solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk olivenolje eller soyaolje.

Jeg brukte melk i tillegg til yoghurt naturell, men vann går også greit. 

Jeg brukte 1 melkerull til denne porsjonen som tilsvarer 75 gram melkesjokolade. 

Pannekakene smaker aller best nystekt. 

3 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift