Banankake med kokosglasur

Det er alltid kjekt med banankakeoppskrifter slik at man kan få brukt opp bananer som begynner å bli brune. Overmodne bananer er nemlig de beste til å lage banankake av!  😊

Dette er en saftig og deilig banankake med kokosglasur, som lages i stor langpanne. Det er hakket kokesjokolade i deigen, og det er jo alltid vellykket! 😋 Kokosglasuren er den samme som i den populære kaken Dansk drømmekake (Drømmekage fra Brovst) og gir kaken en herlig, karamellisert topping.

 

 

Kakestykkene blir noen skikkelig deilige godbiter!

 

 

Oppskriften er beregnet til stor langpanne. 

 

Ingredienser: 

Banankake: 
♥ 5 egg
♥ 300 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 4 godt modne bananer
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 100 g kokesjokolade

Kokosglasur: 
♥ 250 g smør
♥ 400 g brunt farin
♥ 100 g sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 dl melk
♥ 200 g kokos
 

Fremgangsmåte: 

Banankake: 

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis i en stor bakebolle. 

Smelt smøret. Mos bananene til en glatt bananmos (jeg bruker stavmikser til dette).

Vend det smeltede smøret og bananmosen inn i eggedosisen. 

Sikt hvetemelet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Bland dette med eggedosisen (ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at melet er tilsatt, se tips).

Vend til slutt inn hakket kokesjokolade.

 

 

Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).

 

 

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
 

Lag imens kokosglasuren:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt farinsukker, hvitt sukker og vaniljesukker.

 

 

Rør dette godt inn i det varme smøret

Bland deretter inn melk og kokos.

 

 

Ta den halvstekte kaken ut av ovnen.

 

 

Fordel kokostoppingen jevnt over kaken.

 

 

Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Kokosfyllet skal være boblende varmt når kaken tas ut av ovnen.

 

 

Avkjøl kaken i langpannen i noen minutter, til kaken er lunken.

 

 

Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.

 

 

 

Denne banankaken blir skikkelig søt og digg! 😋

 

 

Nam! 

 

 

Tips:

♥ Det er viktig for smaken på kaken at du bruker godt modne bananer. De jeg brukte var mellomstore i størrelse. 

 

 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Jeg rører da for hånd og bruker en ballongvisp slik at deigen blir klumpfri med minst mulig røring. Dersom du rører for kraftig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, vil du får en tung og kompakt kake.  

♥ Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge kokosglasuren for mye.

♥ Kakestykkene er fine å fryse.

 

 

Enjoy! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Banankake med kokosglasur
Ingredienser

Banankake: 
​​​​​​​♥ 5 egg
♥ 300 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 4 godt modne bananer
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 100 g kokesjokolade

Kokosglasur: 
♥ 250 g smør
♥ 400 g brunt farin
♥ 100 g sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 dl melk
♥ 200 g kokos

Fremgangsmåte

Banankake: 
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis i en stor bakebolle. 

Smelt smøret. Mos bananene til en glatt bananmos (jeg bruker stavmikser til dette). Vend det smeltede smøret og bananmosen inn i eggedosisen. 

Sikt hvetemelet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Bland dette med eggedosisen (ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at melet er tilsatt, se tips). Vend til slutt inn hakket kokesjokolade.

Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
 

Lag imens kokosglasuren:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt farinsukker, hvitt sukker og vaniljesukker, og rør det godt inn i det varme smøret. Bland deretter inn melk og kokos.

Ta den halvstekte kaken ut av ovnen. Fordel kokostoppingen jevnt over kaken.

Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Kokosfyllet skal være boblende varmt når kaken tas ut av ovnen.

Avkjøl kaken i langpannen i noen minutter, til kaken er lunken. Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.

Tips

♥ Det er viktig for smaken på kaken at du bruker godt modne bananer. De jeg brukte var mellomstore i størrelse. 

♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Jeg rører da for hånd og bruker en ballongvisp slik at deigen blir klumpfri med minst mulig røring. Dersom du rører for kraftig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, vil du får en tung og kompakt kake.  

♥ Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge kokosglasuren for mye.

♥ Kakestykkene er fine å fryse.

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift