Brukere online: 630
Brukere i dag: 168
Brukere siste 7 dager: 169788
Det er alltid kjekt med banankakeoppskrifter slik at man kan få brukt opp bananer som begynner å bli brune. Overmodne bananer er nemlig de beste til å lage banankake av! 😊
Dette er en saftig og deilig banankake med kokosglasur, som lages i stor langpanne. Det er hakket kokesjokolade i deigen, og det er jo alltid vellykket! 😋 Kokosglasuren er den samme som i den populære kaken Dansk drømmekake (Drømmekage fra Brovst) og gir kaken en herlig, karamellisert topping.
Kakestykkene blir noen skikkelig deilige godbiter!
Oppskriften er beregnet til stor langpanne.
Ingredienser:
Banankake:
♥ 5 egg
♥ 300 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 4 godt modne bananer
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 100 g kokesjokolade
Kokosglasur:
♥ 250 g smør
♥ 400 g brunt farin
♥ 100 g sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 dl melk
♥ 200 g kokos
Fremgangsmåte:
Banankake:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis i en stor bakebolle.
Smelt smøret. Mos bananene til en glatt bananmos (jeg bruker stavmikser til dette).
Vend det smeltede smøret og bananmosen inn i eggedosisen.
Sikt hvetemelet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Bland dette med eggedosisen (ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at melet er tilsatt, se tips).
Vend til slutt inn hakket kokesjokolade.
Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Lag imens kokosglasuren:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt farinsukker, hvitt sukker og vaniljesukker.
Rør dette godt inn i det varme smøret
Bland deretter inn melk og kokos.
Ta den halvstekte kaken ut av ovnen.
Fordel kokostoppingen jevnt over kaken.
Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Kokosfyllet skal være boblende varmt når kaken tas ut av ovnen.
Avkjøl kaken i langpannen i noen minutter, til kaken er lunken.
Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.
Denne banankaken blir skikkelig søt og digg! 😋
Nam!
Tips:
♥ Det er viktig for smaken på kaken at du bruker godt modne bananer. De jeg brukte var mellomstore i størrelse.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Jeg rører da for hånd og bruker en ballongvisp slik at deigen blir klumpfri med minst mulig røring. Dersom du rører for kraftig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, vil du får en tung og kompakt kake.
♥ Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge kokosglasuren for mye.
♥ Kakestykkene er fine å fryse.
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Banankake:
♥ 5 egg
♥ 300 g sukker
♥ 200 g smør
♥ 4 godt modne bananer
♥ 400 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 100 g kokesjokolade
Kokosglasur:
♥ 250 g smør
♥ 400 g brunt farin
♥ 100 g sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 1 dl melk
♥ 200 g kokos
Banankake:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis i en stor bakebolle.
Smelt smøret. Mos bananene til en glatt bananmos (jeg bruker stavmikser til dette). Vend det smeltede smøret og bananmosen inn i eggedosisen.
Sikt hvetemelet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Bland dette med eggedosisen (ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at melet er tilsatt, se tips). Vend til slutt inn hakket kokesjokolade.
Bre deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20 minutter.
Lag imens kokosglasuren:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen. Ha i brunt farinsukker, hvitt sukker og vaniljesukker, og rør det godt inn i det varme smøret. Bland deretter inn melk og kokos.
Ta den halvstekte kaken ut av ovnen. Fordel kokostoppingen jevnt over kaken.
Stek kaken videre midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter. Kokosfyllet skal være boblende varmt når kaken tas ut av ovnen.
Avkjøl kaken i langpannen i noen minutter, til kaken er lunken. Skjær kaken opp i firkanter og løft kakestykkene ut av langpannen.
♥ Det er viktig for smaken på kaken at du bruker godt modne bananer. De jeg brukte var mellomstore i størrelse.
♥ Rør minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Jeg rører da for hånd og bruker en ballongvisp slik at deigen blir klumpfri med minst mulig røring. Dersom du rører for kraftig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt, vil du får en tung og kompakt kake.
♥ Det er lurt å ikke hvelve den stekte kaken ut av langpannen, fordi man da lett kan ødelegge kokosglasuren for mye.
♥ Kakestykkene er fine å fryse.
Skriv ny kommentar