Brukere online: 1705
Brukere i dag: 10388
Brukere siste 7 dager: 195551
"Fruktnøtt" er en melkesjokolade med rosiner og nøtter, og her inngår denne sjokoladen i både kake og glasur.
Resultatet er lys, søt og KJEMPEGOD BROWNIESKAKE som passer til stor langpanne!!
Ingredienser:
♥ 300 g smør
♥ 400 g Fruktnøtt
♥ 6 store egg
♥ 7 dl sukker
♥ 6 dl hvetemel
Glasur:
♥ 400 g Fruktnøtt
♥ 2 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Smelt smør i en kjele. Ha i Fruktnøttsjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i Fruktnøttsjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald.
Smør glasuren over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken så opp i passe store stykker.
Tips:
♥ Når du smører glasuren over kaken bør du passe på at rosinene og nøttene ikke klynger sammen i klumper, men blir noenlunde jevnt fordelt over kaken.
♥ "Brownies med Fruktnøtt" holder seg myke lenge i kjøleskapet hvis du pakker dem inn i plast.
♥ Du kan også fryse ned kaken. La da kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt før du har kakestykkene i fryseposer. Da unngår du glasursøl.
300 g smør
400 g Fruktnøtt
6 store egg
7 dl sukker
6 dl hvetemel
Glasur:
400 g Fruktnøtt
2 dl kremfløte
Smelt smør i en kjele. Ha i Fruktnøttsjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl. Rør sammen egg og sukker med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret og deretter hvetemel. Rør raskt sammen til en jevn og klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i Fruktnøttsjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøle til den er lunken, men ikke helt kald. Smør glasuren over kaken. La kaken stå til glasuren har stivnet. Del kaken så opp i passe store stykker.
Når du smører glasuren over kaken bør du passe på at rosinene og nøttene ikke klynger sammen i klumper, men blir noenlunde jevnt fordelt over kaken.
"Brownies med Fruktnøtt" holder seg myke lenge i kjøleskapet hvis du pakker dem inn i plast.
Du kan også fryse ned kaken. La da kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet helt før du har kakestykkene i fryseposer. Da unngår du glasursøl.
Skriv ny kommentar