Brunostkrem


Brunostkrem er rask å lage og smaker kjempegodt sammen med nystekte lapper, lefser eller vafler. 

Kan også brukes som fyll for eksempel i en vaniljekake. 


Ingredienser:

200 g smør
200 g melis
1 ss kanel
150 g brunost (se tips)

Servering:
150 g brunost (se tips)


Fremgangsmåte:

Brunostkremen lager du ved å piske sammen romtemperert smør, melis og kanel til en luftig smørkrem.

 

 

Riv brunosten på rivjern og tilsett. Pisk videre så brunosten blander seg godt med smørkremen.

 

 

Ha brunostkremen i en skål og dryss ekstra revet brunost på toppen.

 

 


Tips:

Jeg bruker Gudbrandsdalsost i brunostkremen, og serverer lappene med et ekstra dryss revet Ekte Geitost siden jeg liker den kraftige smaken, men du kan i stedet gjerne bruke Fløtemysost både i kremen og på toppen hvis du ønsker mildere brunostsmak.

 

 

Brunostkremen kan oppbevares nokså lenge i kjøleskapet. Siden brunostkremen er smørkrembasert, vil den imidlertid bli hard når den står i kjøleskapet for lenge, men da er det bare å sette kremen i romtemperatur igjen en stund, så mykner kremen igjen.

 


     

Brunostkrem
Ingredienser

200 g smør
200 g melis
1 ss kanel
150 g brunost (se tips)

Servering:
150 g brunost (se tips)

Fremgangsmåte

Brunostkremen lager du ved å piske sammen romtemperert smør, melis og kanel til en luftig smørkrem.

Riv brunosten på rivjern og tilsett. Pisk videre så brunosten blander seg godt med smørkremen.

Ha brunostkremen i en skål og dryss ekstra revet brunost på toppen.

Tips

Jeg bruker Gudbrandsdalsost i brunostkremen, og serverer lappene med et ekstra dryss revet Ekte Geitost siden jeg liker den kraftige smaken, men du kan i stedet gjerne bruke Fløtemysost både i kremen og på toppen hvis du ønsker mildere brunostsmak.

Brunostkremen kan oppbevares nokså lenge i kjøleskapet. Siden brunostkremen er smørkrembasert, vil den imidlertid bli hard når den står i kjøleskapet for lenge, men da er det bare å sette kremen i romtemperatur igjen en stund, så mykner kremen igjen.

Allergier og preferanser
Stikkord

2 kommentarer

Hei!

Kan man fryse denne ?
Hvor lenge kan jeg forvente at den holder seg i kjøleskap ?

Veldig god oppskrift :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift