Brukere online: 1102
Brukere i dag: 31270
Brukere siste 7 dager: 168203
Det nærmer seg fastelavnssøndag og bollefeberen har allerede begynt å gjøre seg bemerket.
Hakket Daim-sjokolade gir herlig sjokolade- og karamellsmak på disse luftige bollene.
Til fastelavns er det nydelig å dele bollene på midten og fylle dem med pisket fløtekrem. Sikt over melis på toppen og nyt!
Oppskriften gir 15 stk.
Ingredienser:
Daimboller:
♥ 5 dl helmelk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
♥ 3 doble Daim-sjokolader
Pensling:
♥ 1 egg
Kremfyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
Pynt:
♥ 2 ss melis
Fremgangsmåte:
Daimboller
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller).
Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel.
Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Del deigen opp i like store emner (ca 90 gram deig per bolle).
Hakk Daim-sjokoladen grovt.
Kna inn sjokoladebiter i hvert deigemne og trill til runde boller.
Jeg klemmer hver bolle flat og legger på rikelig med hakket Daim.
Så bretter jeg deigen rundt sjokoladen og triller til en rund bolle.
Legg bollene på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i ca. 40 minutter.
Visp sammen egget og pensle over bollene.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-12 min, til de er gylne.
Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Kremfyll:
Pisk kremfløten sammen med melis til en fast, luftig krem.
Del bollene på midten og sprøyt på rikelig med krem.
Legg på den øverste delen av bollene og sikt over melis.
Lekre fastelavnsboller med Daim og krem!
Fantastisk gode!
Tips:
♥ Jeg brukte 3 doble Daim til bollene ( 3 stk à 56 gram = 168 g Daim).
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer hvetemel enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille ut, og ikke løs og klissete.
♥ Jeg har her brukt min favoritt gjærdeigoppskrift på Verdens beste boller (halv porsjon). Det går like fint å kna inn hakket Daim i andre typer bolledeiger hvis du har en annen favoritt.
♥ Daimbollene er fine å fryse uten kremfyll. De bør fylles med krem på serveringsdagen.
ENJOY!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Daimboller:
♥ 5 dl helmelk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
♥ 3 doble Daim-sjokolader
Pensling:
♥ 1 egg
Kremfyll:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
Pynt:
♥ 2 ss melis
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (heller for kald, enn for varm, ellers drepes gjæren og du får tunge boller). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig. Hev deigen i 30 minutter.
Del deigen opp i like store emner (ca 90 gram deig per bolle). Hakk Daim-sjokoladen grovt. Kna inn sjokoladebiter i hvert deigemne og trill til runde boller. Legg bollene på bakepapirdekkede stekeplater. La dem heve lunt i ca. 40 minutter.
Visp sammen egget og pensle over bollene. Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10-12 min, til de er gylne. Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Pisk kremfløten sammen med melis til en fast, luftig krem.
Del bollene på midten og sprøyt på rikelig med krem. Legg på den øverste delen av bollene, sikt over melis og server!
♥ Jeg brukte 3 doble Daim til bollene ( 3 stk à 56 gram = 168 g Daim).
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer hvetemel enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille ut, og ikke løs og klissete.
♥ Jeg har her brukt min favoritt gjærdeigoppskrift på Verdens beste boller (halv porsjon). Det går like fint å kna inn hakket Daim i andre typer bolledeiger hvis du har en annen favoritt.
♥ Daimbollene er fine å fryse uten kremfyll. De bør fylles med krem på serveringsdagen.
Skriv ny kommentar