Syltetøy- og mascarponekake


Hei,

Denne helgen er det mange som baker kremboller - men bak gjerne også denne deilige Syltetøy- og mascarponekaken

Dette er en deilig kake som består av lyse, myke kakebunner som er fylt med jordbærsyltetøy og en nydelig mascarponekrem. 

Strøssel laget av frysetørkede bringebær på toppen av kaken gir frisk og god smak.

 

 

Ingredienser:

Kakebunner:
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl melk
♥ 1 dl nøytral matolje
♥ 1 ss vaniljepasta eller -ekstrakt
♥ 400 g sukker
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 350 g hvetemel
♥ 2,5 dl vann

Fyll:
♥ 400 g tykt jordbærsyltetøy

Mascarponekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 250 g mascarpone
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta eller -ekstrakt

Pynt:
♥ 1 dl tørket bringebærstrøssel
 

Fremgangsmåte:

Kakebunner:

Visp egg, melk, olje og vanilje lett sammen.

I en annen bolle blandes sukker, bakepulver, salt og hvetemel.

Ha det tørre i bollen med det våte. Tilsett også vannet og pisk deigen sammen i et par minutter så den blir helt jevn og klumpfri. Kakedeigen skal bli temmelig tynn i konsistensen.

Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen.

Stek kakene på rist midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. De skal være gjennomstekte, men fortsatt helt lyse i fargen. Avkjøl kakebunnene til de er helt kalde.


Mascarponekrem:

Pisk kremfløten til krem.

Tilsett mascarpone, melis og vaniljeekstrakt. Pisk dette sammen til en tykk og myk mascarponekrem.


Fylling og pynting av kaken:

Legg den nederste kakebunnen på et fat og fordel over tykt jordbærsyltetøy.

 

 

Bre over et tykt lag mascarponekrem.

 

 

Legg på den andre kakebunnen og dekk toppen med mascarponekrem.

Dryss over bringebærstrøssel til pynt.

 

 

Supert kaketips til helgen! 

 

 

Nydelig kake  Heart  

 

 

 

Tips:

♥ Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker.

 

 

♥ Frysetørket bringebær fås kjøpt i helsekostforretninger og kan smuldres over kaken. Jeg brukte her dette strøsselet.

 

 

♥ Bruk tykt jordbærsyltetøy med god smak av jordbær som ikke blir for rennende. Gjerne en hjemmelaget type med høyt innhold av jordbær.

♥ Merk at kakerøren til denne deigen er litt spesiell og blir tynnere i konsistensen enn det som er vanlig. De ferdigstekte kakebunnene blir lyse og delikate i fargen og myke. Kakebunnene kan gjerne lages klare dagen i forveien. Pakk dem inn i plast så de ikke blir tørre.

♥ Kaken bør fylles og pyntes på serveringsdagen.

 

 

Ha en deilig helg! 

 


 Heart  Heart   Heart   

 

Syltetøy- og mascarponekake
Ingredienser

Kakebunner:
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl melk
♥ 1 dl nøytral matolje
♥ 1 ss vaniljepasta eller -ekstrakt
♥ 400 g sukker
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 350 g hvetemel
♥ 2,5 dl vann

Fyll:
♥ 400 g tykt jordbærsyltetøy

Mascarponekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 250 g mascarpone
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljepasta eller -ekstrakt

Pynt:
♥ 1 dl tørket bringebærstrøssel

Fremgangsmåte

Kakebunner:
Visp egg, melk, olje og vanilje lett sammen I en annen bolle blandes sukker, bakepulver, salt og hvetemel.

Ha det tørre i bollen med det våte. Tilsett også vannet og pisk deigen sammen i et par minutter så den blir helt jevn og klumpfri. Kakedeigen skal bli temmelig tynn i konsistensen.

Fordel deigen i 2 runde former (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen.

Stek kakene på rist midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. De skal være gjennomstekte, men fortsatt helt lyse i fargen. Avkjøl kakebunnene til de er helt kalde.

Mascarponekrem:
Pisk kremfløten til krem. Tilsett mascarpone, melis og vaniljeekstrakt. Pisk dette sammen til en tykk og myk mascarponekrem

Fylling og pynting av kaken:
Legg den nederste kakebunnen på et fat og fordel over tykt jordbærsyltetøy.

Bre over et tykt lag mascarponekrem.

Legg på den andre kakebunnen og dekk toppen med mascarponekrem.

Dryss over bringebærstrøssel til pynt.

Tips

♥ Mascarpone er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker.

♥ Frysetørket bringebær fås kjøpt i helsekostforretninger og kan smuldres over kaken. Jeg brukte her dette strøsselet.

♥ Bruk tykt jordbærsyltetøy med god smak av jordbær som ikke blir for rennende. Gjerne en hjemmelaget type med høyt innhold av jordbær.

♥ Merk at kakerøren til denne deigen er litt spesiell og blir tynnere i konsistensen enn det som er vanlig. De ferdigstekte kakebunnene blir lyse og delikate i fargen og myke. Kakebunnene kan gjerne lages klare dagen i forveien. Pakk dem inn i plast så de ikke blir tørre.

♥ Kaken bør fylles og pyntes på serveringsdagen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei!
Hvilket syltetøy brukte du til kaka?

Som svar på av Elisabeth (ikke bekreftet)

Jeg brukte tykt, hjemmelaget jordbærsyltetøy. Ferdigkjøpt går fint, men bruk et syltetøy av god kvalitet med høyt bærinnhold.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift