Brukere online: 2227
Brukere i dag: 24004
Brukere siste 7 dager: 195520
Når du vil lage noe, men egentlig ikke orker å lage noe - da er Enkle wienerbrød med vaniljekrem og blåbær et bra tips! 😃
Wienerbrødene lages med ferdigkjøpt butterdeig, som jeg her fyller med blåbærsyltetøy og vaniljekrem. Melisglasur og mandelflak på toppen, og du har noen kjempegode, nystekte wienerbrød til kaffen!
Dette er en favoritt som jeg stadig vender tilbake til 😍, se Enkle wienerbrød med marsipan og bringebær, Enkle wienerbrød med eple og Enkle wienerbrød med vaniljekrem.
Oppskriften gir 10 stk.
Ingredienser:
♥ 1 pakke frossen butterdeig (5 plater)
Fyll:
♥ 1,5 dl vaniljekrem
♥ 1,5 dl blåbærsyltetøy
Glasur:
♥ 2 dl melis
♥ 1-2 ss vann
Pynt:
♥ mandelflak eller
♥ hakkede mandler / hasselnøtter
Fremgangsmåte:
Legg de frosne butterdeigsplatene utover på bordet og la de tine (det tar ca. 20 minutter).
Kjevle litt på hver plate til platene har størrelse på ca. 10 x 20 cm. Bruk en linjal og renskjær kantene med en skarp kniv. Del rektanglene i to, slik at du får to firkanter på ca. 10 x 10 cm av hver plate.
Bruk en stekespade og flytt firkantene forsiktig over på 2 stekeplater dekket med bakepapir.
Legg 1 teskje vaniljekrem og 1 teskje blåbærsyltetøy i midten på hver firkant.
Brett hjørnene inn mot midten slik at fyllet dekkes helt av hjørnene.
Stekes midt i ovnen ved 225°C i 12 - 15 minutter. Avkjøles helt på platen.
Wienerbrødene blir snåle i fasongen, men det gjør ikke noe. 😊
Lag melisglasur.
Ringle glasuren over wienerbrødene.
Dryss på litt mandelflak som du knuser lett med hånden. Alternativt kan du drysse over litt fint hakkede mandler eller hasselnøtter.
Så enkelt kan du lage nystekte wienerbrød!
Disse wienerbrødene er kjempegode når de er nystekte og sprø!
Tips:
♥ Bruk tykt blåbærsyltetøy (bruk ferdigkjøpt eller se oppskrift HER) og vaniljekrem som tåler steking (bruk ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem som du finner oppskrift på HER).
♥ Vær nøye med å brette hjørnene helt inn til midten på kaken. Under steking vil hjørnene løfte seg opp og synliggjøre fyllet.
♥ Husk at butterdeig må behandles med varsomhet. For mye trykking på deigen fører til at wienerbrødene hever seg ujevnt under steking. - Men de smaker nydelig uansett!
♥ Wienerbrødene smaker best samme dag.
Så koser vi oss... 😉
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 pakke frossen butterdeig (5 plater)
Fyll:
♥ 1,5 dl vaniljekrem
♥ 1,5 dl blåbærsyltetøy
Glasur:
♥ 2 dl melis
♥ 1-2 ss vann
Pynt:
♥ mandelflak eller
♥ hakkede mandler / hasselnøtter
Legg de frosne butterdeigsplatene utover på bordet og la de tine (det tar ca. 20 minutter).
Kjevle litt på hver plate til platene har størrelse på ca. 10 x 20 cm. Bruk en linjal og renskjær kantene med en skarp kniv. Del rektanglene i to, slik at du får to firkanter på ca. 10 x 10 cm av hver plate.
Bruk en stekespade og flytt firkantene forsiktig over på 2 stekeplater dekket med bakepapir.
Legg 1 teskje vaniljekrem og 1 teskje blåbærsyltetøy i midten på hver firkant.
Brett hjørnene inn mot midten slik at fyllet dekkes helt av hjørnene.
Stekes midt i ovnen ved 225°C i 12 - 15 minutter. Avkjøles helt på platen.
Lag melisglasur og ringle over wienerbrødene. Dryss på litt mandelflak som du knuser lett med hånden. Alternativt kan du drysse over litt fint hakkede mandler eller hasselnøtter.
♥ Bruk tykt blåbærsyltetøy (bruk ferdigkjøpt eller se oppskrift HER) og vaniljekrem som tåler steking (bruk ferdigkjøpt eller hjemmelaget vaniljekrem som du finner oppskrift på HER).
♥ Vær nøye med å brette hjørnene helt inn til midten på kaken. Under steking vil hjørnene løfte seg opp og synliggjøre fyllet.
♥ Husk at butterdeig må behandles med varsomhet. For mye trykking på deigen fører til at wienerbrødene hever seg ujevnt under steking. - Men de smaker nydelig uansett!
♥ Wienerbrødene smaker best samme dag.
Skriv ny kommentar