Enkle wienerbrød med eple

Her har du oppskriften på noen deilige wienerbrød som er laget av kjøpt frossen butterdeig og fylt med eplemos, melisglasur og nøtter. Du lager wienerbrødene i ekspressfart og smaken er upåklagelig!

Oppskriften gir 10 stk.

Se også oppskiften på Enkle wienerbrød med vaniljekrem og Enkle wienerbrød med marsipan og bær.

Enkle wienerbrød med eple
Ingredienser

1 pakke frossen butterdeig (5 plater)

Fyll:
ca 3 dl eplemos med biter

Glasur:
2 dl melis
1-2 ss vann

Pynt:
mandelflarn eller
hakkede mandler / hasselnøtter

Fremgangsmåte

Sett butterdeigsplatene utover på bordet og la de tine (det tar ca 20 min).

Kjevle litt på hver plate til platene har størrelse på ca 10x20 cm. Bruk en linjal og renskjær kantene med en skarp kniv. Del rektanglene i to, slik at du får to firkanter på ca 10x10 cm av hver plate. Bruk en stekespade og flytt firkantene forsiktig over på 2 stekeplater dekket med bakepapir.

Legg 1 ss eplemos i midten på hver firkant. Brett hjørnene inn mot midten slik at eplemosen dekkes helt av hjørnene.

Stekes midt i ovnen ved 225°C i 12-15 min. Avkjøles helt på rist. Lag melisglasur og ringle over wienerbrødene. Dryss på litt mandelflarn som du knuser lett med hånden. Alternativt kan du drysse over litt fint hakkede mandler eller hasselnøtter. Wienerbrødene smaker best samme dag.

Tips

Vær nøye med å brette hjørnene helt inn til midten på kaken. Under steking vil hjørnene løfte seg opp og synliggjøre fyllet.

Husk at butterdeig må behandles med varsomhet. For mye trykking på deigen fører til at wienerbrødene hever seg ujevnt under steking. - Men de smaker nydelig uansett!

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift