Indisk, syltet rødløk

Syltet rødløk er populært tilbehør til mange slags matretter over store deler av verden.

Her er en indisk versjon av syltet rødløk (Indian Pickled Onions), som har litt mer krydder, og som er så god at jeg helst alltid vil ha et glass i kjøleskapet!

Passer veldig godt til mye slags mat, ikke bare indiske retter. Bruk dem til indiske currys, daal, bhajis, pakoras, masoor osv. (det kommer oppskrifter på alt dette etter hvert 😊), men også i vanlige sandwicher, burgere, wraps, tacos, bowls, salater osv. 

 

 

Ingredienser: 

♥ 1 stor rødløk 
♥ 3 laurbærblad
♥ 1 ts hele pepperkorn
♥ 1 ts chiliflak (se tips)
♥ 1 dl vann
♥ 1 ss flaksalt
♥ 2 ss sukker
♥ 1 dl hvitvinseddik

 

Fremgangsmåte: 

Skjær rødløken i tynne skiver (bruk en mandolin eller skarp kniv). 

 

 

Finn frem de øvrige ingrediensene. 

 

 

Legg rødløksskivene i en skål med lokk som jeg har brukt her, eller bruk et glass med skrukork. 

Ha over laurbærblad, hele pepperkorn og chiliflak.

 

 

Ha vann, salt og sukker i en kjele.

 

 

Varm opp og rør til saltet og sukkeret har løst seg opp. 

Ta kjelen av platen og tilsett eddik. 

Hell den varme laken over rødløken slik at løken blir helt dekket. 

 

 

Sett på lokk og sett i kjøleskapet i minst 2 timer før bruk (gjerne lenger). 

 

 

Herlig, syltet rødløk med litt ekstra krydder.

 

 

Denne gangen serverte jeg indisk, syltet rødløk sammen med Indiske, grønne linser (Masoor) (oppskrift kommer her på Det søte liv i morgen 😊). 

 

 

Tips: 

♥ Du kan tilsette mer krydder hvis du vil, for eksempel bruker jeg av og til 1 ts hele korianderfrø og et par hele hvitløksfedd i tillegg til hele pepperkorn. Du kan bruke noen skiver fersk rød eller grønn chili i stedet for eller i tillegg til chiliflak. 

♥ Hvitvinseddik kan byttes ut med eplesidereddik. 

♥ Du bør la rødløken ligge i laken i minst 2 timer før du bruker den, men veldig gjerne over natten. Løken får mer og mer rosa farge ettersom hvor lenge den ligger i laken. 

♥ Du kan gjerne skalere opp oppskriften og lage en større porsjon av gangen. I rent, tett glass med lokk og oppbevart i kjøleskapet holder den syltede rødløken seg god i minst et par uker. 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Indisk, syltet rødløk
Ingredienser

♥ 1 stor rødløk 
♥ 3 laurbærblad
♥ 1 ts hele pepperkorn
♥ 1 ts chiliflak (se tips)
♥ 1 dl vann
♥ 1 ss flaksalt
♥ 2 ss sukker
♥ 1 dl hvitvinseddik

Fremgangsmåte

Skjær rødløken i tynne skiver (bruk en mandolin eller skarp kniv). Legg rødløksskivene i en skål med lokk som jeg har brukt her, eller bruk et glass med skrukork. Ha over laurbærblad, hele pepperkorn og chiliflak.

Ha vann, salt og sukker i en kjele. Varm opp og rør til saltet og sukkeret har løst seg opp. 

Ta kjelen av platen og tilsett eddik. 

Hell den varme laken over rødløken slik at løken blir helt dekket. 

Sett på lokk og sett i kjøleskapet i minst 2 timer før bruk (gjerne lenger). 

Tips

♥ Du kan tilsette mer krydder hvis du vil, for eksempel bruker jeg av og til 1 ts hele korianderfrø og et par hele hvitløksfedd i tillegg til hele pepperkorn. Du kan bruke noen skiver fersk rød eller grønn chili i stedet for eller i tillegg til chiliflak. 

♥ Hvitvinseddik kan byttes ut med eplesidereddik. 

♥ Du bør la rødløken ligge i laken i minst 2 timer før du bruker den, men veldig gjerne over natten. Løken får mer og mer rosa farge ettersom hvor lenge den ligger i laken. 

♥ Du kan gjerne skalere opp oppskriften og lage en større porsjon av gangen. I rent, tett glass med lokk og oppbevart i kjøleskapet holder den syltede rødløken seg god i minst et par uker. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift