Hvite brownies med rips (Red Currant Blondies)

Rips passer ypperlig sammen med disse søte og mektige browniesene med hvit sjokolade.

En usedvanlig lekker sommerkake!  ♥ 

 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser: 

♥ 150 g smør
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 100 g rips

Pynt:
♥ 2 ss melis
♥ friske ripsranker
 

Fremgangsmåte: 

Smelt smør i en kjele. Ha i den hvite sjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl.

Rør sammen egg og halvparten av sukkeret med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret.

Bland sammen hvetemel og resten av sukkeret i en bolle. Ha halvparten i deigen og rør til alt er godt blandet. Bland resten av sukkermelet med rensede risp, slik at alle ripsene blir godt dekket med mel. Ha dette så i deigen og rør forsiktig om.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken helt i formen (se tips). Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 

Del kaken opp i firkanter.

 

 

Før servering pyntes hvert kakestykke med litt vaniljesukker.

Dander fatet gjerne noen ripsranker i tillegg!

 

 

Tips: 

♥ Denne kaken skal bli myk og litt fuktig inni, så den trenger ikke så lang steketid. Kaken blir fastere av å stå kjølig, så det kan være lurt å la den forbli i formen og sette den i kjøleskapet over natten. Da blir det lett å løfte kaken ut av langpannen uten at kaken går i stykker. 

♥ Kakestykkene er fine å fryse!

♥ Det går fint å lage kaken med frosne rips, og frosne bær trenger ikke å tines før de vendes inn i kakedeigen.

♥ Jeg har også lagd denne kaken med hvite rips, se Hvite brownies med hvite rips (White Currant Blondies). Se også Hvite brownies med bjørnebær (Blackberry Blondies) og Hvite brownies med solbær (Blackcurrant Blondies)

 

 

Nydelig kake med rips! 😍

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Hvite brownies med rips (Red Currant Blondies)
Ingredienser

150 g smør
200 g hvit sjokolade
3 egg
2,5 dl sukker
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
100 g rips

Pynt:
vaniljesukker
friske rips

Fremgangsmåte

Smelt smør i en kjele. Ha i den hvite sjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl.

Rør sammen egg og halvparten av sukkeret med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret.

Bland sammen hvetemel og resten av sukkeret i en bolle. Ha halvparten i deigen og rør til alt er godt blandet. Bland resten av sukkermelet med rensede risp, slik at alle ripsene blir godt dekket med mel. Ha dette så i deigen og rør forsiktig om.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken helt i formen (se tips). Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter.

Før servering pyntes hvert kakestykke med litt vaniljesukker. Dander fatet gjerne noen ripsranker i tillegg!

Tips

♥ Denne kaken skal bli myk og litt fuktig inni, så den trenger ikke så lang steketid. Kaken blir fastere av å stå kjølig, så det kan være lurt å la den forbli i formen og sette den i kjøleskapet over natten. Da blir det lett å løfte kaken ut av langpannen uten at kaken går i stykker. 

♥ Kakestykkene er fine å fryse!

♥ Det går fint å lage kaken med frosne rips, og frosne bær trenger ikke å tines før de vendes inn i kakedeigen.

♥ Jeg har også lagd denne kaken med hvite rips, se Hvite brownies med hvite rips (White Currant Blondies). Se også Hvite brownies med bjørnebær (Blackberry Blondies) og Hvite brownies med solbær (Blackcurrant Blondies)

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Hei.
Det står i oppskriften at sukkeret skal blandes med både eggene og med melet. Hvor mye med egg, og hvor mye med mel?
Takk for en superduper side! Bruker den flittig. :-)

Som svar på av Ingunn (ikke bekreftet)

Hei, bruk halvparten med eggene og resten med melet. Jeg skal korrigere oppskriften, takk for at du ga beskjed:-)

Ser kjempe fint ut! Takk for oppskriften! :) Du skriver at det friske rips skal brukes, men går det an å bruke frosne rips også? Takk på forhånd!
Hilsen

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift