Brukere online: 1759
Brukere i dag: 38854
Brukere siste 7 dager: 196223
Rips passer ypperlig sammen med disse søte og mektige browniesene med hvit sjokolade.
En usedvanlig lekker sommerkake! ♥
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 200 g hvit sjokolade
♥ 3 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 3 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 100 g rips
Pynt:
♥ 2 ss melis
♥ friske ripsranker
Fremgangsmåte:
Smelt smør i en kjele. Ha i den hvite sjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl.
Rør sammen egg og halvparten av sukkeret med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret.
Bland sammen hvetemel og resten av sukkeret i en bolle. Ha halvparten i deigen og rør til alt er godt blandet. Bland resten av sukkermelet med rensede risp, slik at alle ripsene blir godt dekket med mel. Ha dette så i deigen og rør forsiktig om.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken helt i formen (se tips). Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Del kaken opp i firkanter.
Før servering pyntes hvert kakestykke med litt vaniljesukker.
Dander fatet gjerne noen ripsranker i tillegg!
Tips:
♥ Denne kaken skal bli myk og litt fuktig inni, så den trenger ikke så lang steketid. Kaken blir fastere av å stå kjølig, så det kan være lurt å la den forbli i formen og sette den i kjøleskapet over natten. Da blir det lett å løfte kaken ut av langpannen uten at kaken går i stykker.
♥ Kakestykkene er fine å fryse!
♥ Det går fint å lage kaken med frosne rips, og frosne bær trenger ikke å tines før de vendes inn i kakedeigen.
♥ Jeg har også lagd denne kaken med hvite rips, se Hvite brownies med hvite rips (White Currant Blondies). Se også Hvite brownies med bjørnebær (Blackberry Blondies) og Hvite brownies med solbær (Blackcurrant Blondies).
Nydelig kake med rips! 😍
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
150 g smør
200 g hvit sjokolade
3 egg
2,5 dl sukker
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
100 g rips
Pynt:
vaniljesukker
friske rips
Smelt smør i en kjele. Ha i den hvite sjokoladen oppdelt i biter og rør om på svak varme til blandingen er jevn og helt smeltet. Avkjøl.
Rør sammen egg og halvparten av sukkeret med stålvisp (ikke visp eggedosis!). Bland i sjokoladesmøret.
Bland sammen hvetemel og resten av sukkeret i en bolle. Ha halvparten i deigen og rør til alt er godt blandet. Bland resten av sukkermelet med rensede risp, slik at alle ripsene blir godt dekket med mel. Ha dette så i deigen og rør forsiktig om.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 20 minutter. Avkjøl kaken helt i formen (se tips). Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i firkanter.
Før servering pyntes hvert kakestykke med litt vaniljesukker. Dander fatet gjerne noen ripsranker i tillegg!
♥ Denne kaken skal bli myk og litt fuktig inni, så den trenger ikke så lang steketid. Kaken blir fastere av å stå kjølig, så det kan være lurt å la den forbli i formen og sette den i kjøleskapet over natten. Da blir det lett å løfte kaken ut av langpannen uten at kaken går i stykker.
♥ Kakestykkene er fine å fryse!
♥ Det går fint å lage kaken med frosne rips, og frosne bær trenger ikke å tines før de vendes inn i kakedeigen.
♥ Jeg har også lagd denne kaken med hvite rips, se Hvite brownies med hvite rips (White Currant Blondies). Se også Hvite brownies med bjørnebær (Blackberry Blondies) og Hvite brownies med solbær (Blackcurrant Blondies).
3 kommentarer
Hei.
Hei.
Det står i oppskriften at sukkeret skal blandes med både eggene og med melet. Hvor mye med egg, og hvor mye med mel?
Takk for en superduper side! Bruker den flittig. :-)
Hei, bruk halvparten med
Hei, bruk halvparten med eggene og resten med melet. Jeg skal korrigere oppskriften, takk for at du ga beskjed:-)
Ser kjempe fint ut! Takk for…
Ser kjempe fint ut! Takk for oppskriften! :) Du skriver at det friske rips skal brukes, men går det an å bruke frosne rips også? Takk på forhånd!
Hilsen
Skriv ny kommentar